Gjorde en SÅ god pumpasoppa igår. Jag valde butternutpumpa eller butternut squash som den också heter. Den är väldigt söt och god i smaken och passar perfekt till soppa. Denna är gjord med kokosgrädde, men man kan även använda vanlig grädde om man föredrar det!
Pumpasoppa med kokosgrädde
1 butternutpumpa
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 bit ingefära
5 dl-10 dl vatten + ekologisk buljong
1,5 dl kokosgrädde
Salt
Svartpeppar
Lite pressad citron eller ca 0, 5 msk äppelcidervinäger. (Kan uteslutas)
Gör så här:
- Skala lök, vitlök och ingefära. Jag hade ca 2 cm ingefära. Fräs i smör eller olja i en kastrull.
- Skala pumpan, gröp ur körnorna och skär i bitar. Fräs en stuns tillsammans med löken och ingefäran.
- Slå på vatten (jag började med 5 dl), buljong ock kokosgrädden. Jag använder extra creamy coconut milk/kokosgrädde i tetra.
- Låt puttra i 10–15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Mixa soppan med stavmixer eller i blender. Späd ut med mer vatten om det behövs. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Toppa med kokosgrädde och pumpakärnor
Fler recept med pumpa
Gratinerad butternutpumpa med rödbeta, päron och getost
Pumpabröd
Ugnsrostad butternutpumpa
Pumpamuffins
Följ mig här:
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, eller Instagram
4 kommentarer
Jaa, den soppan gjorde jag också fast på lillkillens rester (1 kg) vanlig pumpa och med lime isf citron. Gott!
Lätt gott!
// Cecilia
Din pumpasoppa är helt fantastiskt god och har blivit en klar favorit
Tack för en jätte inspirerande sida.
Hej Linda!
Kul att höra, och TACK <3
// Cecilia