cecilia folkesson periodisk fasta före efter

Periodisk fasta – Före & Efter

av Cecilia Folkesson

Igår avslutade jag min periodiska fasta. I 12 dagar körde jag. Åt ungefär som vanlig, dvs samma mängd och typ av mat (LCHF), men bara under åtta timmar, och fastade i 16 timmar.. (mellan 20:00-12:00). Jag la till aminosyror under denna perioden. Det har jag aldrig tagit tidigare.
Tränade som vanligt under denna perioden.

Resultat:
Samma vikt som förut och lite mindre fett. Detta borde ju betyda att muskelmassan ökat.
Bra med andra ord.

Läs mer om periodisk fasta här.

Du kanske även gillar detta

20 kommentarer

Aline 3 juni, 2012 - 15:24

hej
hur fick du läsa det om peridiska fasta?? tips??
Har du hört om Diet dukan?? Orkar du normal med era barn?? är du aldrig trött eller slö i dessa period??
hälsningar 2 barns mamma ( flicka är 2 år och pojke 7 mån )

Svara
ceciliafolkesson 3 juni, 2012 - 17:40

hej! aldrig hört om diet dukan. jag kände inte alls att jag blev tröttare under periodisk fasta, så det var inga problem 🙂

Svara
Caritha 3 juni, 2012 - 18:20

Man ser verkligen skillnad. Jag är inne på min andra dag av pf och mår toppen. Skall köra fram till den 14/6, sen börjar jag jobba igen och då får jag se om det kommer att fungera. Hoppas iaf tappa 5 envisa kilon som jag vill bli av med.

Svara
minforvandling 3 juni, 2012 - 20:40

Vad skoj att resultaen kom så fort. Du ser tightare ut!
Ska du fortsätta med PF?

Svara
ceciliafolkesson 5 juni, 2012 - 21:12

Har gjort ett uppehåll med periodiska fastan nu. Har börjat träna mornar, och då funkar det inte alls. Men jag kommer köra det igen. garanterat!

Svara
Terese 3 juni, 2012 - 21:11

Grattis! Man ser verkligen skillnad! Jag började min PF i måndags och tycker nog det syns lite på magen. Planerar en vecka till i alla fall. Däremot vet jag inte om LCHF är rätt för mig, känner mig alldeles matt och svag. Har inte ngn ork alls när jag tränar. Kanske inte rätt att dra ner på kolhydraterna?… Jag är nybörjare på det här, men kanske inte rätt uppladdning inför en halv ironman? Måste ju vara under ansträngning i en massa timmar. Du tränar ju mycket. Känner du av detta?

Svara
dietandthecity 4 juni, 2012 - 11:27

Jag har känt likadant, trött och orkeslös med träningen, men undrar just om jag skall kämpa för att få i mig fler bra kolhydrater… måste läsa på mer, vad säger du Cecilia?

Svara
ceciliafolkesson 5 juni, 2012 - 21:18

hej! lägger upp ett inlägg med en liknande fråga som din ikväll.
/ cecilia

Svara
ceciliafolkesson 5 juni, 2012 - 21:13

hej terese, svarar dig i ett inlägg då många undrar liknade 😉

Svara
Linnéa Runhage 3 juni, 2012 - 23:52

Började köra periodisk fasta efter att jag läste att du gjorde det, men av nån skum anledning så har mina hungerskänslor försvunnit helt. Jag äter egentligen bara för att jag vet att jag borde äta och tycker det är gott, men hunger har jag inte. Vet du om detta är nån bieffekt av den periodiska fastan eller om min kropp bara gör någon slags omställning? När jag bara käkat LCHF har jag haft hunger och käkat när jag väl haft det… nått du kanske vet nått om? och kan hjälpa mig med? 🙂

Svara
Sandra 4 juni, 2012 - 08:56

Oj vilken skillnad, härligt =)
Det är mina första dag med PF idag, känner mig liiiiite hunrig nu i väntan på frulle/lunch vid 12 för en som egentligen äter frulle vid 6.
Men jag är supertaggad på att testa detta, behöver bli av med en del fett så man kan få fram konturerna på musklerna som faktiskt finns där under någonstans.

Bra jobbat och tack för inspiration =)

Svara
ceciliafolkesson 5 juni, 2012 - 21:15

Hej Sandra! Kroppen vänjer sig, men det tar nog några dagar 😉 Blir ännu bättre resultat om du tränar under PF också. Gör det isåfall under “ätperioden” elelr strax innan du ska äta. Och fyll på med aminosyror innan träningen. Lycka till!

Svara
dietandthecity 4 juni, 2012 - 11:25

Kroppen är så underlig och häftig, man ser att du fått mer synliga muskler!!!

Svara
Ida 17 januari, 2013 - 15:16

Hej hej!
Häftigt att periodiska fastan gav sånt resultat för dig! Jag har testat i några dagar nu, och även någon dag då och då tidigare, men inte i någon längre sammanhängande period. De här dagarna har jag haft ganska rejäl huvudvärk fram tills jag ätit, sedan har den släppt något, men inte helt.
Har ätit LCHF sedan slutet av augusti, så det bör ju inte ha med kosten att göra på så sätt. Jag tycker att jag dricker ordentligt med vatten också, både under “fastan” och när jag äter.
Hade du några besvär med huvudvärk eller något annat när du körde periodisk fasta?
Sedan vi började äta LCHF upplever jag att jag är i princip konstant törstig och att jag dricker väldigt mycket mer vatten än tidigare. Är det något du känner igen?
Gillar förresten din blogg, väldigt inspirerande!
/ Ida

Svara
Cecilia Folkesson 17 januari, 2013 - 17:58

Hej Ida! Jag tycker periodisk fasta funkar bäst om man kör det ett tag. Det tar några dagar för kroppen att vänja sig. Speciellt om man är van vid mycket frukost. Det där med törst är inget jag upplevt. Snarare tvärtom. Lycka till!

Svara
Ida 17 januari, 2013 - 18:09

Hej igen!
Okej, ska testa ett tag till då och se hur det går med huvudet.
Jaha, vad lustigt. Jag har upplevt att jag framförallt behövt dricka mer när jag ätit mycket grädde. Är väl säkert olika hur kroppen reagerar.
Tack för svaret!

Svara
Andres 31 januari, 2013 - 21:55

Hej, tack för allt du skriver.

Har funderat på att köra periodisk fasta men blir förvirrad när man ska äta.

Är detta rätt?
1- BCCA aminosyror innan träningen?
2- Man ska äta sin största mål efter träningen?

Om jag tränar klockan 15, hur ska jag anpassa ätandet?

Hoppas du, ni kan hjälpa mig.

Svara
Cecilia Folkesson 1 februari, 2013 - 06:33

Stämmer perfekt! Aminisyror om du vill, inget måste 🙂

Beror på när du äter / fastar. Det lättaste brukar ju vara att äta mellan 12-20. Då kan du ju äta efter träningen och något litet vid 20 om du vill. Lycka till!

Svara
catharina 11 april, 2013 - 21:37

hej! funderar starkt på att börja, ja undrar, de dagar man fastar får man träna då? funkar promenader bra? 🙂

Svara
Carlos Vettorazzi 29 april, 2021 - 09:00

Hej
Bra inlägg!
Har kört tidsbegränsad matintag i 11 år nu.

Så det har blivit många hundratals experiment, vissa bra och andra mindre bra.

Dock många erfarenheter och insikter.

1. Sista måltiden kl 18-18.30 ( så sista måltiden senast 3 -4 timmar innan du ska sova)

2. Ett ät fönster mellan 12- 18.30 stöttar din biologiska klocka, istället för att jobbar emot den = högre fettförbränning, bättre melatonin produktion och bättre uppstädning i hjärnan.

3. Min erfarenhet är att överskott av aminosyror omvandlas till glukos som hindrar fastan från att fungera optimalt.

4. Kroppen är klok och hjärnan är korkad, så jag behöver stödja kroppen genom att inte äta, så den kan städa upp i lugn och ro

Fördelarna?

Bättre sömn, bättre glukos reglering, minskad inflammationer, hos många människor mindre oro och ångest

Hoppas det kan hjälpa läsarna lite

Allt gott

http://www.carlosvettorazzi.com

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More