Mina godaste ägg. Hur ser dina ut?

av Cecilia Folkesson

I tre år har jag frukost mestadels bestått av ägg. Ägg i alla former. Kokta, stekta, äggröra, mosade, hackade, omeletter, råa i smoothies, you name it.

Jag är extremt trött på ägg, men nu äntligen har hag hittat något som funkar: kokta ägg med smör, örtsalt och svartpeppar. Supergott!! (Än så länge)

Vad är ditt bästa äggtips?

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Martin 28 juli, 2013 - 15:11

Äter själv ägg varje morgon, det som funkat bäst för mig är två kokta ägg (5-6min, inte helt fast gula) mosade med ca 15gram ekologisk bregott. (till det brukar jag ha en lite skål cream fresh med frysta blåbär, havtorn, nöter och frön. + en kopp kaffe). Trevlig blogg.

Svara
Mia 28 juli, 2013 - 15:16

Bra tips det skall jag prova. Är också extremt trött på ägg

Svara
Evelina 28 juli, 2013 - 15:21

Ekologiska ägg (helst gårdsägg, MUMS!) med kavlis ekologiska majonnäs eller lite kaviar. Varierar för att inte bli less 🙂 vet attde är lite mer kh i kaviar men va tusan, de är ju så lite man tar 🙂 kylskåpskalla funkar bäst för mig, är less på varma ägg 😉 perfekt att ha en bunt fädiga i kylen! Men jag tycker mig minnas att du inte gillar kalla ägg!

Svara
Maria 28 juli, 2013 - 16:48

Jag har samma men med olivolja…..sskiiiiit gott

Svara
Emma 28 juli, 2013 - 17:54

Min favorit för tillfället är 2 kokta ägg mosade med smör och lite salt & peppar. Till det har jag en liten klick kaviar. Supergott!

Svara
Anna-Carin 28 juli, 2013 - 18:06

Kokta ägg med skagensröra. Rydbergs Skagenröra har 3,5 % kolisar bara. Gott!

Svara
Betty 28 juli, 2013 - 18:37

Jag steker äggen på en sida, saltar med flingsalt och bryner sedan en klick smör och häller vid sidan om. Så gott att man vill slicka tallriken :)))

Svara
Karin 28 juli, 2013 - 19:59

Hur många ägg är ok att äta per dag? Jag äter gärna många men är kvar i någon tro att det ändå är risk för högt kolesterol?

vänlig hälsning,
Karin

Svara
sagajo 28 juli, 2013 - 22:09

Just nu äter jag gärna äggröra med stekt rödlök, kantareller och babyspenat. Jättegott!

Svara
Olivia berggren 29 juli, 2013 - 10:51

Blanda två ägg med ca 1/5 dl kokosflingor. Stek i kokosolja till det fått färg. Strö RÄTT MYCKET kanel på. Det får bort den för äggiga smaken som man kan bli trött på. Ska nästan kännas lite torrt. Ta ev. lite kokosgrädde till.

Svara
sagajo 29 juli, 2013 - 12:21

Låter spännande, det ska jag testa.

Svara
Rebecka 1 augusti, 2013 - 02:46

Älskar ägg! Äter omeletter, äggröra, kokta, stekta…allt! Goda kokta med skagenröra till helg då det känns lyxigt. Min vardagsfrulle är två/tre kokta ägg (lite krämig gula) som jag mosar med gaffel tillsammans med tonfiskpastej (finns på tub bredvid kaviaren). Så gott och under 5 kolhydrater på 100 g 🙂

Svara
Milla 1 augusti, 2013 - 23:26

Äggsmör! 2 st 5 minuters kokta ägg med 1,5 msk smör, nypa salt, mosa ihop med gaffel och ät som det är eller på fröknäcke/annat bröd, avokado, i salladsblad…

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:13

Lät gott!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More