I tre år har jag frukost mestadels bestått av ägg. Ägg i alla former. Kokta, stekta, äggröra, mosade, hackade, omeletter, råa i smoothies, you name it.
Jag är extremt trött på ägg, men nu äntligen har hag hittat något som funkar: kokta ägg med smör, örtsalt och svartpeppar. Supergott!! (Än så länge)
Vad är ditt bästa äggtips?
14 kommentarer
Äter själv ägg varje morgon, det som funkat bäst för mig är två kokta ägg (5-6min, inte helt fast gula) mosade med ca 15gram ekologisk bregott. (till det brukar jag ha en lite skål cream fresh med frysta blåbär, havtorn, nöter och frön. + en kopp kaffe). Trevlig blogg.
Bra tips det skall jag prova. Är också extremt trött på ägg
Ekologiska ägg (helst gårdsägg, MUMS!) med kavlis ekologiska majonnäs eller lite kaviar. Varierar för att inte bli less 🙂 vet attde är lite mer kh i kaviar men va tusan, de är ju så lite man tar 🙂 kylskåpskalla funkar bäst för mig, är less på varma ägg 😉 perfekt att ha en bunt fädiga i kylen! Men jag tycker mig minnas att du inte gillar kalla ägg!
Jag har samma men med olivolja…..sskiiiiit gott
Min favorit för tillfället är 2 kokta ägg mosade med smör och lite salt & peppar. Till det har jag en liten klick kaviar. Supergott!
Kokta ägg med skagensröra. Rydbergs Skagenröra har 3,5 % kolisar bara. Gott!
Jag steker äggen på en sida, saltar med flingsalt och bryner sedan en klick smör och häller vid sidan om. Så gott att man vill slicka tallriken :)))
Hur många ägg är ok att äta per dag? Jag äter gärna många men är kvar i någon tro att det ändå är risk för högt kolesterol?
vänlig hälsning,
Karin
Just nu äter jag gärna äggröra med stekt rödlök, kantareller och babyspenat. Jättegott!
Blanda två ägg med ca 1/5 dl kokosflingor. Stek i kokosolja till det fått färg. Strö RÄTT MYCKET kanel på. Det får bort den för äggiga smaken som man kan bli trött på. Ska nästan kännas lite torrt. Ta ev. lite kokosgrädde till.
Låter spännande, det ska jag testa.
Älskar ägg! Äter omeletter, äggröra, kokta, stekta…allt! Goda kokta med skagenröra till helg då det känns lyxigt. Min vardagsfrulle är två/tre kokta ägg (lite krämig gula) som jag mosar med gaffel tillsammans med tonfiskpastej (finns på tub bredvid kaviaren). Så gott och under 5 kolhydrater på 100 g 🙂
Äggsmör! 2 st 5 minuters kokta ägg med 1,5 msk smör, nypa salt, mosa ihop med gaffel och ät som det är eller på fröknäcke/annat bröd, avokado, i salladsblad…
Lät gott!