löpning stress

Mer stresstålig och bättre minne med löpning?

av Cecilia Folkesson
Nu är jag inne på dag fem i mitt nya försök att gilla löpning. Hur det har går?
Oväntat bra!

 

Det nya upplägget (som jag skrev om för några dagar sedan) innebär: löpning utan hets. Ingen tidtagning, inga snabba musiklistor och ingen träning inför kommande lopp. Bara att komma ut och springa mer ofta än sällan. Att göra det till en bra vana.

 

Jag fick tips om en bok som jag just börjat lyssna på: Hjärnstark. I den förklarar Anders Hansen som är överläkare i psykiatri, sambandet mellan löpning och stresstålighet och även bättre minne, kreativitet och intelligens. Man tänket snabbare och kan lägga i den där extra ”mental växeln” som behövs för att kunna koncentrera sig när det är stökigt och högljutt.nDet jag verkligen behöver är att bli mer stresstålig, förbättra mitt minne (som för tillfället är helt kass) och öka kreativiteten. Så Hjärnstark har blivit en ny ljudboksfavorit.
Klicka här för gratis nedladdning av ljudböcker.

 

Sen blir man ju så klart piggare och mår bättre också. Så endast fördelar! Det gäller bara att hitta motivationen och inte tycka det är ett tråkigt straff. Något som jag tyckt i SÅ många år.
löpning stress

Med lunkjogg hinner man till och med plock lite hallon i farten. Ingen tids-jakt alls!

Min löpning de senaste dagarna:

Dag 1: ca 4 kilometer
Dag 2: ca 5 kilometer
Dag 3: Ca 10 kilometer. (skulle blivit ungefär 5, men det blev en runda extra pga inte helt slut)
Dag 4: ca 5 kilometer
Dag 5: Vila

 

Så har jag tänkt att dagarna ska se ut i fortsättningen. 4 dagars löpning och 1 dag vila. Och den dag det är vila ska jag försöka få in en promenad. Ingen hetsig powerwalk, utan en lugn promenad, gärna innan jobbet. Det är mitt mål.
  
Tiden har jag såklart någorlunda koll på pga poddarnas längd, även om det absolut inte är tanken och inget som jag lägger någon som helst vikt vid. Jag springer med mål att vilja springa även nästa dag!

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Linda 26 juli, 2017 - 12:19

Vad bra idé! ❤

Svara
Linda 26 juli, 2017 - 12:19

Eller tips kanske jag borde skriva

Svara
Cecilia Folkesson 26 juli, 2017 - 16:31

Kul att höra 🙂
/Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More