Sockerbutiker

av Cecilia Folkesson

Alla som kör LCHF och inte lever det perfekta livet i form av egen gård med diverse djur och inga tider att passa.. stöter på detta nästan varje dag: jag hittar inget att äta!

Såhär upplever jag den typiska snabbutiken (pressbyrån, 7-eleven, station, mini-livsmedelsbutiker etc)

Junk-avdelningen
När man äter här vet man om att man är onyttig. Här finns godis, chips, muffins, cola etc.

“Nyttiga” avdelningen
Här äter de hälsosamma. Eller dom som tror sig vara det. Här finns frukt, smaksatt keso, yoghurt, smoothie, nötblandningar, grova bröd etc.

Och båda avdelningarna är nästan lika illa. Båda är baserade på socker.

Vart är min avdelning? Den sockerfria? Den finns ju såklart inte. Tänk vad sjukt det är egentligen. Man kan nästan inte hitta något utan socker.

Jag hittade dessa. Den glädjen!!

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Alexandra/Dietandthecity 23 september, 2012 - 12:26

Men jag veeet, så bra med ägg!!!

Svara
Linda 24 september, 2012 - 09:29

Vad smart, den har jag aldrig sett förut! Jag hade mycket ägg med mig till jobbet förut, men de var många som inte gillade lukten. Jag fick smussla med mitt äggätande så jag slutade med det, numera är de keso, nötter, yoghurt, bär som fungerar som mellanmål.

Svara
Cecilia Folkesson 24 september, 2012 - 09:50

haha! kontra med att du inte gillar när folk fiser, (på lchf slipper man ju i princip detta) och plocka upp en hel påse ägg : )

Svara
ägget i skägget 18 april, 2013 - 23:12

Som tränings och kostrådgivare anser jag det vara väldigt viktigt att vara ett bra föredöme och jag blir väldigt bekymrad när en färdiglagad produkt som kokta och skalade ägg uppmuntras att konsumera. Jag måste säga att det är oerhört slött att inte kunna koka egna ägg. Om man nu tänker så mycket på det man äter, träning, kost och hälsa, bör man inte kunna lägga den tiden då på något så enkelt som att tillaga ägg? Tänk på miljön om inte annat! Och särskilt hälsosamma vet jag inte om de där äggen verkar vara…

Svara
Cecilia Folkesson 19 april, 2013 - 07:01

Hade jag fått välja mellan att koka mina ägg själv, eller köpa dessa hade jag självklart kokat egna. Men ibland hamnar man i situationer när man behöver något snabbt att äta. (om man inte lever det ultimata livet utan stress, och fullständig planering) Hittar man då färdigkokta ägg bland alla mackor och sockerfyllda proteinbarer tycker jag det är ett väldigt bra val.

Svara
Ida 19 april, 2013 - 11:49

Vilket agressivt inlägg av dig “ägget i skägget”.
Det är väl ett fantastisk förslag att kunna köpa färdigkokta ägg istället för att behöva köpa en macka för att sedan slänga brödet och äta upp pålägget, det om någon är ju en miljöbov.
Och håller med Cecilia, i den perfekta världen skulle jag gå runt med en liten kylväska där man kunde förvara dagens små snacks. Men ibland så hackar systemet och tåget blir kanske en 5 timmar försenat.. jaja, slutpratat om sådant. Trevlig Helg.

Svara
ägget i skägget 20 april, 2013 - 23:33

Roligt att mitt inlägg uppfattas som aggressivt. 🙂 Om jag nu ska debattera vidare så kan jag tyvärr ändå inte hålla med om att man måste leva ett “ultimat liv utan stress” för att lyckas undvika dessa situationer då man bara akut måste ha något snabbt att äta.
1. Vet man med sig att man ibland kan hamna i sådana situationer och VERKLIGEN MÅSTE ha något snabbt att äta planerar man för det. En diabetiker kan t.ex. inte tumma på de reglerna. Är en diabetiker då en människa som lever det “ultimata livet utan stress”…?
2. I vårt samhälle ska det krävas mycket innan vi MÅSTE få i oss något snabbt om vi inte är sjuka. Och det här med periodisk fasta som är så hett nu. Då borde väl ett ägg eller inte, inte vara så svårt att skippa…?
För att inte tugga vidare i samma spår, poängen med mitt inlägg är att jag ser inget positivt med färdigproducerad “mat” av detta slag. Det är bara en ursäkt och ett skapat behov. Ett sätt att få oss ännu slöare och säga ifrån oss allt ansvar. Visst, skyll på tåget, bilen eller bussen. Men för att dra en parallell: innan mobiltelefonen kom, då var man på plats på den tid man bestämt ett möte. För vad hände annars? Ja, då stod man där och fick duktigt vänta. Idag kan du ändra tiden 100 ggr innan du ska ses, bara slänga iväg ett litet mess och dina 30 min försening snyggt paketerad i en modern ursäkt.
Snabbmat är samma sak. Hur gjorde våra föräldrar t.ex.? Eller ännu hellre, våra far och morföräldrar? Vad tog dom sig till när de plötsligt fick akut äggabstinens?
Ja, det är klar, de hade väl det perfekta livet i form av en egen gård med diverse djur och inga tider att passa…
Och Ida, det är ingen som TVINGAR dig att köpa, äta, eller slänga vare sig ägg macka eller bröd. Du har ju själv sagt svaret! En liten kylväska! Det är ju perfekt!
Vi väljer inte alltid själva i vilken värld vi ska leva i, men vi kan alltid välja HUR vi vill leva. Antingen låter vi oss dras med av all den handikappande förslöelsen som samhället prackar på oss, eller så väljer vi att stanna upp, tänka till lite och sedan säga STOPP! Det här går jag inte med på! Det handlar inte bara om MIG, MIG, MIG! Utan om varenda levande individ på denna planet, inte minst våra barn.
Lyft upp blicken, våga läsa genom raderna, våga vägra vår förlust av miljön. 🙂

Ullis 24 september, 2012 - 12:11

Jag köpte såna ägg en gång, men de var alldeles gummiaktiga och smakade s**t. Fick slänga dem. 🙁

Svara
ACK 12 oktober, 2012 - 16:45

Har inte smakat dem men känns inte som att de skulle vara så goda. Eller?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More