Lurad. Igen.

av Cecilia Folkesson

Är det jag som är lättlurad eller är det matproducenterna som är extremt skickliga på att framhäva sina produkter på bästa fördelaktiga vis?

Vi hade kalas för Zion igår och han ville “rullar” (tacos) Jag var en tillräckligt snäll mamma och gjorde fajitas.

Ingen mer än jag i min familj och släkt har fattat grejen med att utesluta spannmål och socker så jag gjorde dom en tjänst (läs gentjänst) och köpte tortillas.

Jag får en del mail och kommentarer om att jag inte respekterar vad andra väljer att äta, att jag försöker pracka på ALLA lchf osv. Så är det inte såklart. Det är väl ungefär tvärtom. Vill vuxna människor äta socker och mjöl så får dom absolut göra det. Men om någon av dessa är sugna på att lägga av hjälper jag mer än gärna till. Så funkar det i vardagen.

Men på denna sida kommer jag aldrig rekommendera något annat än det jag själv gillar.

Tillbaks till tortillasen. Ibland åker jag till Willys på grund av deras enorma buntar storbladig persilja. Och på Willys finns även märket “Garant”.

På deras sida kan man läsa om “garanterat bra urval”. Bra, tänkte jag och tog några påsar tortillas från Garant, märkta “inga konserveringsmedel”. Jag förutsatte då att jag gjorde ett bra val. Dels för namnet “Garant”, dels för “garanterat bra urval”.

Men när jag som vanligt vände förpackningen för att kolla innehållet läste jag “palmolja”. Ingen har väl undgått allt som på senaste tiden skrivits om skövling av regnskog för att ge plats åt palmoljeodlingarna.

Och jag var lurad. Igen.

 

Läs här om när Gröna Höna lurade mig.

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Anna 28 oktober, 2013 - 21:01

Garant är luriga. Ett lågprismärke som tog sin in på marknaden med ett prisvärt eko-sortiment. När det blivit etablerat, så introducerades helt vanliga varor. I alla fall i “min” affär, och jag ha svårt att tro att den affären var unik. Vi konsumenter förknippar dem med bra (eko-)varor, och köper. Och glömmer att det är ett lågprismärke. Och som de flesta lågprismärken – så innehåller de bl a palmolja…

Svara
Cecilia Folkesson 29 oktober, 2013 - 07:01

Rätt ord; luriga! Visst var det så att de var eko först? Då är jag inte ensam om att känna mig förvirrad iaf 😉 Tack för info!

Svara
Anna 29 oktober, 2013 - 09:26

Ja, jag minns bara deras eko-produkter i början, inga andra produkter!

Svara
Pia Kollberg 29 januari, 2022 - 20:49

Har du något tips på low carb tortillia..förutom de från carbzone?

Svara
matilda linnea 28 oktober, 2013 - 22:16

Gå in här och säg till, garant öppnar ju upp för kritik som alla kan se och det innebär att om många “tycker till” så kommer det tillslut bli för pinsamt att inte bemöta / ta till sig kritiken.
http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Skafferi/TexMex/Tortilla-Original-6-pack/#kommentarer

Svara
Cecilia Folkesson 29 oktober, 2013 - 06:58

Tack för tipset!

Svara
Cecilia Folkesson 29 oktober, 2013 - 06:59

Tydligen någon mer som reflekterat över det 🙂 Bra sida! Tack 🙂

Svara
Ida 29 oktober, 2013 - 07:54

Vi blir lutade hela tiden, finns ett bra inlägg om detta hos Kostdoktorn angående mandelmjöl (som jag konsumerar en del) http://www.kostdoktorn.se/testat-ar-mandelmjol-lchf, Kostdoktorns skrev också ett mycket intressant inlägg igår om tortillas från märket Low Carb, de är också luriga, förstå vad många LCHF- människor som köper deras produkter…känn er blåsta! Finns det ett bröd i butiken som det står LCHF på så kan bör man ana oråd. Att äta naturligt är bäst, skit i alla bluffmärken ät en KRAV odlad tomat istället 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More