Julkalendern cecilia folkesson helhetshalsa

Lucka 1 – Kosttillskott från Helhetshälsa

av Cecilia Folkesson

Julkalendern cecilia folkesson lucka 1

– Presenteras i samarbete med Helhetshälsa –

 


Tävlingen är avslutad och dagens vinnare blev Linnéa. Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I julkalenderns första lucka har du chans att vinna ett paket med mina 3 favoriter från Helhetshälsa. Helhetshälsas kosttillskott är vegetabiliska och utan onödiga tillsatser. De flesta produkterna framställs eller förädlas i deras certifierade anläggning i Borghamn.

 

Detta innehåller dagens lucka från Helhetshälsa:

Probioplex, 90 kapslar
Levande mjölksyrabakterier från fem olika stammar. Två kapslar Probioplex ger 4 miljarder levande mjölksyrabakterier.

AlgOmega3, 60 kapslar
Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. AlgOmega 3 skonar havens fiskbestånd och är utmärkt för veganer, vegetarianer, gravida, ammande och fiskallergiker.

D3-vitamin, 100 kapslar
Vitamin D är extra viktigt under årets mörka månader. Det bidrar till immunsystemets normala funktion och för at bibehålla normal benstomme och muskelfunktion.

 

Såhär är du med och tävlar:

Vilket kosttillskott tycker du är viktigast, och varför?
Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar om dagens lucka. Tävlingen avslutas ikväll (1:e december) och vinnaren presenteras efter 21:00 detta inlägg.

Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

Du kanske även gillar detta

126 kommentarer

Sandra 1 december, 2017 - 06:24

Tack för en fantastisk blogg Cecilia, sen några år tillbaka äter vår familj i stort sett helt vegetariskt/plantbaserad, finner så mycket inspiration hos dig 🙂

Jag tycker Omega3 är viktigast. Som mamma till två små barn., med lite sömn och allt var det innebär märker jag direkt när jag inte tagit mina omega3 tillskott. Det blir lite rörigare däruppe och svårare att fokusera. Märker även stor skillnad på min treårige son, som har en fantastiskt energi men även han har lättare att fokusera sen vi började med omega3 tillskott. Att det sen hjälper till att göra oss mindre känsliga för inflammationer är ju också ett stort plus.

Allt gott!
Sandra

Svara
Lill Gunnarsson 1 december, 2017 - 20:19

Hej!
Tycker vitamin D är viktigast. Särskilt på hösten och vintern. Märks enväsentlig skillnad på de psykiska måendet när man äter de.
Hälsn Lill

Svara
Aase 1 december, 2017 - 20:47

Viktigaste för mig är Du vitamin och Magnesium. Tycker att min fibromyalgi värk håller sig på en bättre nivå och därmed hela jag!

Aase

Svara
Emelie W 1 december, 2017 - 06:26

Jag tycker d vitamin är det viktigaste kosttillskott jag äter. Speciellt nu på hösten o vintern. Känner verkligen skillnad i kroppen och psykiskt när jag är utan det.

Svara
Nadia Nilsson 1 december, 2017 - 09:47

Hej!

Vilken bra julkalender istället för alla med onyttigt godis i!

Jag tycker D-vitamin är viktigast den här mörka tiden på året eftersom vi inte kan tillgodogöra oss tillräckligt med D-vitamin från solen. Det är viktigt både för immunförsvaret och för att ha energi att orka med om vintern blir lång och tung. För min dotter som är 2,5 är det extra nödvändigt eftersom hon växer och behöver D-vitamin för stärka benstomme, muskler och hålla tänderna friska.

Dessutom tycker jag det är super att helhetshälsas kosttillskott inte innehåller massa onödiga tillsatser!

/Nadia

Svara
Linda 1 december, 2017 - 06:36

Mitt viktigaste tillskott är vitamin D. Jag bor i Norrland där vi har det rätt mörkt med få dagar där man kan tanka vitamin D från solen. För att orka med att vara ensam med två barn, heltidsjobb, träning flera gånger i veckan och allt annat som tillkommer behöver jag minimera familjens sjukdagar, och just på det området har jag märkt en jätteskillnad sedan vi började med just vitamin D som tillskott. Tack för en bra blogg!

Svara
Sofie Holm 1 december, 2017 - 07:01

För mig är D-vitaminen ovärderlig! Den bidrar med många fina egenskaper men framför allt har D-vitaminen hjälp mig ur en deppretion tidigare i livet. Vågar aldrig vara utan D-vitaminen då den står för harmoni i livet ❤️

Svara
Madelene 1 december, 2017 - 07:07

Kul med julkalender
Just nu är probiotika och omega 3 de bästa tillskotten för mig. Probiotika för att bygga upp mage/tarmbakterierna efter period av mycket antibiotika (återkommande halsflussar) och omega 3 för att motverka inflammation i kroppen.
Tack för bra blogg
//Madelene

Svara
Lena 1 december, 2017 - 07:18

B12 eftersom jag äter mestadels veganskt. I övrigt är kombinationen av de tre som lottas ut ovärderlig.

Svara
Marie 1 december, 2017 - 07:19

För mig är D-vitamin det allra viktigaste. Det håller min höstdepression borta och gör så jag slipper bli sjuk.

Svara
Eva Hansson 1 december, 2017 - 07:32

Hej
Måste jag välja ett tillskott så väljer jag D-vitamin som viktigast för alla i familjen. Men skulle också vilja börja med probiotika, så en vinst hade gjort mig superglad! Kram

Svara
Caroline 1 december, 2017 - 07:32

D-vitamin för mig! Jag har missat massor av dagar nu och börjar se det på huden (ketosis pilaris) samt på humöret. Även om omega 3 ligger på en nära andraplats!

Svara
Jennie 1 december, 2017 - 07:33

Magnesuium är det viktigaste för mig. Hjärnan, humöret, naglarna och håret allt klappar ihop när jag inte tar magnesium. Min absolut bästa kost-kompis

Svara
Monika 1 december, 2017 - 07:39

D vitaminr min räddning. Gör att jag kan ta mig igenom höst och vinter ❄

Svara
Maria 1 december, 2017 - 07:41

Hej. Viktigaste tillskottet tycker jag är D-vitamin. Det behövs här i mörkret. Omega 3 brukar jag också käka men d-vitamin kan vi ju inte få tillräckligt här på vintern. Jag tänker att omega3 kanske man kan fixa med kost om man kämpar. Gräsbetat och så.

Svara
Tove 1 december, 2017 - 07:42

Hej!
Vilken rolig idé med en julkalender !
Alla dessa tre är oerhört viktiga för vår hälsa, men skulle jag välja ut en sv dem så skulle jag välja probioplex, eftersom tarmfloran är så viktig för vårt immunsystem!
Hoppas att jultomten är snäll, hihi.
Tove

Svara
Susanne 1 december, 2017 - 07:46

D-vitamin är viktigast denna årstid då vi saknar det livgivande ljuset.☀️

Svara
Sofia 1 december, 2017 - 07:47

Vad roligt att julkalendern är igång!
Jag har svårt att välja mellan synbiotika, omega-3 och d-vitamin.
Synbiotikan och omega-3 är bra för mycket men jag som fick en adhd-diagnos förra året är extra betjänt av att min mage mår bra då det har visat påverka hjärnans hälsa. Även omega-3 har bevisad effekt vid adhd.
D-vitaminen håller mig frisk under de mörka vintermånaderna. Jag märkte skillnad direkt.
Nu håller jag tummarna!

Svara
Linnéa 1 december, 2017 - 07:50

Jag tycker att probioplex är absolut viktigast. Jag har efter många år av “sjukdom” insett att det är på grund av dålig mage/tarm som jag fått andra problem som inte går att fixa förrän det är fixat och jag kan ta upp alla näringsämnen korrekt igen! Vem kunde ana att magen hade sån enormt stor roll i nästan allt…?

Svara
Cecilia Folkesson 2 december, 2017 - 07:06

Stort grattis Linnéa, du är dagens vinnare!!
Jag har mailat dig.

Ha en fin dag,
// Cecilia

Svara
Linnea 2 december, 2017 - 08:53

Åh vad glad jag blev nu, tack du gjorde min dag!!

Svara
Fröken Nilssons Hälsa 1 december, 2017 - 07:50

Jag håller omega3 högst bland kosttillskotten (fast probilex är tätt i hasorna – dock lättare att få till genom kosten tycker jag)
Omega3 framför allt för att många (även jag i perioder) äter för lite fisk och skaldjur – känns numera som ett stort projekt att få tag på kvalité på bra protein med rätt omega….
Utan omega3 märker jag stor skillnad på min hud bla trots ett jobb med att stötta tarm mm. När det är slut hemma så torkar huden ut så mycket snabbare!

Gillar den här typen av kalender!!
Ha en härlig första dag i december
/Annica

Svara
Eva 1 december, 2017 - 07:55

Det viktigaste tillskottet för mig är D-vitamin. För att vi inte får tillräckligt av solen större delen av året, för att stärka skelletet och för att humöret ska vara jämnt under den mörka årstiden.
Vad roligt med en kalender!

Svara
Sara 1 december, 2017 - 07:55

Mina viktigaste är C-vitamin, omega 3, magnesium och D-vitamin 🙂 Utan dessa stannar min kropp. Har magiska effekter på mitt välbefinnande. Tack för denna möjligheten 🙂

Svara
Agneta 1 december, 2017 - 07:57

Jag använder vitamin D och C samt zink för att hålla mig frisk och ha energi under der mörka halvåret!

Svara
Krisse 1 december, 2017 - 08:03

För mig känns probiotikan oerhört viktig då dottern som just nu är inne i en period av stor skepsis till mat och det jag önskar hon skall äta, bl.a. kefir för tarmfloran. Att hon ändå får i sig livsviktig probiotika känns viktigt och där spelar tillskottet avgörande roll.
Men d-vitamin och omega-3 ingår oxå i dagligdags intaget ☺️

Svara
Frida 1 december, 2017 - 08:04

Lite mjölksyra om dagen
Är bra för magen

Svara
Linda 1 december, 2017 - 08:06

Vilken kul idé med en julkalender 🙂
D-vitamin är den absolut viktigaste vitaminen för mig och mina barn. Vi som har en mörk hudfärg behöver extra mycket d-vitamin, inte bara på vintern utan året om.

Svara
Carita 1 december, 2017 - 08:07

Hej, tack för en bra blogg, hämtar massor av inspiration eftersom jag också har ett barn med en autoimmun sjukdom (vitiligo). Det viktigaste kosttillskottet är probiotika, tarmfloran börjar att uppmärksammas mer och mer…

Svara
Karin Dahllöf 1 december, 2017 - 08:09

Tack för em underbar blogg. Jag tycker att det viktigaste är probiotica att äta. Fungerar inte magen fungerar jag inte alls.

Svara
Malin 1 december, 2017 - 08:11

Jag tycker att Vitamin D är bland de viktigaste eftersom det kan vara svårt att få i sig i tillräcklig mängd via kosten.
Tack för en inspirerande sida med många bra recept!

Svara
Camilla Nilsson 1 december, 2017 - 08:12

Svårt då jag har många favoriter men om jag måste välja den som hjälper mig bäst för min utmattning så är det magnesium. Märker direkt på kroppen om jag inte tagit det.

Tack för en superinspirerande blogg!

Svara
Emelie 1 december, 2017 - 08:13

Hej!
D – vitamin tycker jag är det absolut viktigaste. Vill inte riskera att jag eller någon i familj ska känna sig nedstämda i onödan. Sen finns det andra tillskott som jag märker skillnad av att ta och tycker är viktiga, men om jag bara får välja ett så är D-vitamin det självklara valet 🙂

Svara
Frida 1 december, 2017 - 08:18

D-vitamin! Just nu är jag i Thailand och tankar det naturligt, underbart!

Svara
Carina 1 december, 2017 - 08:20

Probioplex är så så viktig. .
Magens funktion är A & O den får man inte glömma bort. .

Tack för en fantastiska recept. .

Svara
Anette Norling 1 december, 2017 - 08:21

För mig som har en krånglig mage är probioplex absolut viktigast. Tar jag två om dagen märker jag direkt en positiv skillnad. En skillnad som “smittar av sig” på alla andra delar av livet.

Svara
Ellen 1 december, 2017 - 08:21

För mig är D-vitamin viktigast. Jag känner sån skillnad på speciellt humör och hela mitt psyke under vinterhalvåret när jag äter D-vitamin. Jag får inte den klassiska vinter-deppen som jag annars alltid fått. Jag som jobbar inomhus framför en skärm dag ut och dag in ser (tyvärr!!!) inte mycket dagsljus.. Jag älskar helt enkelt D-vitamin!

Svara
Yrsa 1 december, 2017 - 08:23

Omega 3 är det viktigaste jag tar just nu, vi äter väldigt dåligt med fisk hos oss så det känns som nödvändigt!
Men hade gärna velat prova probiotika eftersom “allt” sitter i magen

Svara
Hanna 1 december, 2017 - 08:24

Fint med hälsa i julkalender! ❤️
För mig är det D-vitaminet solklart ☀️ Jag är nog född i fel världsdel som veeerkligen behöver sol och Ljus.
Jag har brist på D-vitamin och äter tillskottet året runt, samma med min dotter.
Jag är även nyfiken på sambandet mellan d-vitamin-brist och högt kolesterol och högt sockerintag. Tror att det finns samband.
Tack för tävlingen!

Svara
Åsa 1 december, 2017 - 08:25

D är dagens favorit!!

Svara
Anna 1 december, 2017 - 08:25

D-vitamin så klart! För mej innebär Sveriges mörka årstid en trött period om jag inte skulle äta mina vitaminer! Blir mycket piggare och gladare och glad blir man ju alltid när man tittar in här och läser lite.

Må väl!
Kram Anna

Svara
Veronica 1 december, 2017 - 08:28

D-vitamin! En solfattig sommar och en lång vinter kräver D-vitaminer!

Svara
Martin 1 december, 2017 - 08:32

D-vitamin gör en trött tjockis lite piggare.

Svara
Alexandra 1 december, 2017 - 08:33

D-vitamin är det viktigaste för mig under vintern. Annars skulle mörkret äta upp mig!
Dock har jag länge funderat på att testa probiotika för att se om min lite struliga mage skulle lugna ner sig av det, men har inte kommit till skott än.

Svara
Anette 1 december, 2017 - 08:33

Helt klart D-vitamin. Mörkret och vintern är hård, piggar upp alla i familjen och min man som är australiensare behöver extra stor dos då hans kropp är van att ta upp mer än oss skandinaver:-)

Svara
Monika 1 december, 2017 - 08:35

Brist på sol och värme gör kroppen, hjärnan trött & sliten
D-VITAMIN = ☀
Sol på burk är verkligen nödvändigt så man slipper depp.
Borde vara kostnadsfritt för alla.
Alla är värda att må gott

Svara
Maria 1 december, 2017 - 08:36

Kosttillskott är ett viktigt komplement tillsammans med en bra kost för mig! Att ha en väl fungerande tarmflora verkar ha stor betydelse för hälsan, därför ser jag probiotika som en viktig del tillsammans med några syrade grönsaker om dagen!

Svara
Mia 1 december, 2017 - 08:42

D-vitamin såklart! Alla i vår familj äter detta, både barnen och vi vuxna. Min man har hudproblem speciellt på vintern och fick tidigare gå och sola sig på sjukhuset, har efter vi började med d-vitamin inte behövt göra det mer! Dessutom håller vi oss mer friska och pigga med d-vitamin!

Svara
Malin 1 december, 2017 - 08:43

Alla är viktiga, äter d och omega men är mycket medveten om att probiotika också borde ingå för helhetshälsan.
Dock är D det jag absolut inte fixar att vara utan, känner av det vid 16-tiden om morgondosen glömts. Ett måste för alla med autoimmuna sjukdomar har jag fått höra personligen av en forskare inom naturmedicin. Sommar som vinter.

Svara
Johanna 1 december, 2017 - 08:43

Av de tre är algoljan viktigast för mig. Även om jag gärna äter fisk så blir det inte tillräckligt mycket utan mest när jag går ut på restaurang, i övrigt äter jag en vegansk kost. Så för att få i mig Omega-3 kompletterar jag med algolja. Anledningen till att jag föredrar alg- framför fiskolja är för att det är algen som innehåller Omega-3 och inte så mycket fisken, så algoljan ger mig en renare och naturligare källa till Omega-3, då den annars måste processas genom fisken för att sen utvinnas ur dess lever.
Johanna

Svara
Elin 1 december, 2017 - 08:46

Vitamin D !! Man är ute o försöker ta chansen på varje liten solstråle men här uppe i norr räcker inte det ändå. Så kanon att man kan kompensera med tillskott. O med små barn så är ju vanan redan inne ❤️

Svara
Åse 1 december, 2017 - 08:48

Jag tycker att probiotikan är allra viktigast, för fungerar inte upptaget i tarmen så tar man inte upp av de andra nyttigheter man äter eller dricker.
Jag som tidigare antingen var förstoppad eller hade diarée, mår såå mycket bättre när jag lade till probiotika.

Svara
Louise 1 december, 2017 - 08:51

Hej!
D-vitamin, framförallt under den mörka årstid som råder nu och även för att jag är gravid. Hoppas på vinst och möjlighet att nära kroppen och bebis med bra bakterier från Probiopelx och nyttigt fett från algOmega3! Glad 1 december hälsar Louise

Svara
Sanna 1 december, 2017 - 08:52

Jag tycker probioplex är den viktigaste! Efter att ha läst Food Pharmacy’s bok, och även andra, som handlar om tarmen och hur vi påverkas av dess status kändes det som en helt ny värld öppnade sig! Att vi alla, till och med enäggstvillingar, har sin egen individuella bakterieuppsättning och påverkas olika av vad vi stoppar i oss. Och efter 2 år nu med både en pappa och en svärfar som båda drabbats av cancer i just tarmen, känns det ytterst viktigt att skämma bort det här organet!

Allt gott!

Svara
Louise 1 december, 2017 - 08:53

Jag äter D-vitamin varje dag under vinterhalvåret, tror att det är viktigt. Även att jag jobbar skift o är ute ett par timmar nästan varje dag i dagsljus är jag nog för påklädd för att det ska bli tillräckligt med D.

Svara
Johanna 1 december, 2017 - 09:01

Då vi har autoimmuna tillstånd I familjen är vi noga med vad vi stoppar i oss. Här hemma gör vi av med probiotika och d-vitaminer i massor. Och även omega3! Har själv haft d-vitaminbrist och gör mitt bästa för att inte drabbas av detta igen.
Tack för en lärorik och inspirerande blogg ❤️

Svara
Susanne 1 december, 2017 - 09:05

Probotika då det hjälper de goda tarmbakterierna vilket jag verkligen tycker är superviktigt. Men dessa 3 produkter är alla bra på sitt sätt och utmärkt att äta dagligen

Svara
Magnus 1 december, 2017 - 09:13

Omega 3. Jag äter inte fisk så behöver få i mig vitaminerna på något sätt.

Svara
Elin Eriksson 1 december, 2017 - 09:14

Helt klart D-vitamin! Vi kan inte bilda det själva på vintern och får inte i oss tillräckligt via kosten så tillskott är enda alternativet 🙂
Tack för en kul julkalender!!

Svara
Carolin 1 december, 2017 - 09:15

Hej å hå
Vad svårt att välja bara ett, finns flera viktiga i dagens utsatta miljö.
Men det finns ett som kan motverka inflammation på flera plan, bidra till normal kapacitet i cellerna och som alla celler i hela kroppen behöver. Nämligen bra Omega-3 fettsyror!

Hela tiden utsätts vår kropp för inflammation etc om vi äter ngt som sätter kroppen i obalans tex socker eller för många vetemjöl eller mjölk då skyddar dig kroppen med inflammation för att laga problemet.
Omega-3 är en av de olika byggstenar vi behöver för att bygga upp ett försvar.

“Omega-3 ta nu de” brukar vi säga här hemma för att göra det roligare

Svara
Sofia 1 december, 2017 - 09:29

Probiotika för en tarm med god tarmflora är starten till god hälsa.

Svara
Jennie 1 december, 2017 - 09:30

För min egen del är järn det viktigaste kosttillskottet, men generellt tycker jag att alla borde äta både D-vitamin och probiotika regelbundet!

Svara
Anna Wennerbert 1 december, 2017 - 09:41

Då jag har en ganska jobbig IBS så är mjölksyrebakterier en stor hjälp för mig då jag känner att det lugnar magen mkt ❤️

Svara
Mickan 1 december, 2017 - 09:43

För mig är omega3 det viktigaste då jag har Ulcerös kolit och vill göra allt för att ha en så bra balans mellan omega3 och omega6 som möjligt, allt för att försöka bli av med inflammationen.

Svara
Anne 1 december, 2017 - 09:48

Magnesium

Svara
Olsson 1 december, 2017 - 09:49

Hej!

Vad roligt med en julkalender! 🙂

Jag tror att probiotika är viktigast, i alla fall för mig som redan har fyllt på med Omega-3 och D-vitamin ganska länge. Har inte uppmärksammat hur viktig tarmfloran är förrän på senare tid och gör nu vad jag kan för att förbättra den.

Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Emma 1 december, 2017 - 09:54

Tycker det är olika beroende på säsong, så det är svårt att svara på. D-vit om det inte är högsommar, O3 pga vårt höga O6-innehåll i vår kost. Mg, Zn pga vår stress osv. Tycker dock att mättade fetter är det viktigaste att få i oss då det är grunden till alla våra hormoner och celler. Så jag säger smör, även om det inte är ett kosttillskott 🙂

Svara
Alexandra 1 december, 2017 - 09:59

Jag tycker Omega-3 är viktigast! Främst för att jag är vegetarian och har valt att även avstå från fisk då jag tycker den innehåller ämnen som jag inte vill få i mig. Därför är det extra viktigt för mig att få i mig det rena och nödvändiga omega-3 i annan form!

<3

Svara
Julia 1 december, 2017 - 09:59

Hej! För mig är omega3 den viktigaste. Efter min uttmattning tar jag omega3 dagligen. Jag Tycker den är super bra för hjärnan och hjärtat och har hjälpt mig till bättre återhämtning <3

Svara
Anna ML Holm 1 december, 2017 - 10:02

Jag vill rösta på både omega 3 och vitamin D, eftersom de båda har visats hjälpa vid depression.

Svara
Jenney 1 december, 2017 - 10:08

Mitt viktigaste kosttillskott är B12 då jag äter vegetarisk kost och mycket växtbaserade mejeriprodukter! Vitamin D nu på vintern håller mig pigg och alert!

Svara
Anneli 1 december, 2017 - 10:27

När solen lämnar oss för en stund
Kommer mörkret och ger oss en blund
Kroppen behöver hjälp på traven
D-vitamin kan vara en del av svaren

Fisken dig bra fettsyror ger
Men inland kroppen mer av det ber
Du kanske inte fisken äter eller tycker om
Kan algolja kan väga upp det så kom

Tarmbiotan önskar något gott till jul
Ge dom extra gott så blir allt kul

Vad vore julen utan helhetshälsa
Vi kommer utan problem bli frälsa

Svara
Lisa 1 december, 2017 - 10:29

Probioplex håller magen och kroppen i form .

Svara
Wilma 1 december, 2017 - 10:32

D-vitamin har länge stått som nummer ett på min inköpslista eftersom det mörka vinterhalvåret tagit fart. Det är knappt så att man får se dagsljus under veckodagarna längre och det är ju solljuset som ger oss D-vitamin. Kroppen kan tyvärr inte bilda det själv och det är svårt för oss att få i oss all den D-vitamin vi behöver genom kosten. Så för att boota vitaminbristen där dåligt immunförsvar, sämre hår och naglar, benskörhet, muskelsvaghet, trötthet och depression faller in så tycker jag att det är en utmärkt period för alla ta tillskott på D-vitamin!

Svara
Annika 1 december, 2017 - 10:35

Svårt att välja… Men jag personligen känner av med en gång om jag inte tar omega-3, eller om jag äter för lite. Mina ögon blir supertorra. Använder linser och får en väldigt grusigkänsla på kvällarna om jag inte får i mig omega-3.

Tack för en fin och inspirerande blogg!
//Annika

Svara
Madeleine 1 december, 2017 - 10:39

Under vinterhalvåret är D-vitamin väldigt viktigt för oss nordbor eftersom vi inte får tillräckligt från solen. Sedan länge har jag tagit magnesium i både tablettform och spray. Sprayen är såååå skön att spraya på kroppen vid läggdags, jag blir så skönt avslappnad. Min nyaste favorit är zink. Kombinationen av magnesium och zink ger mig ett härligt välbehag i kroppen!
Jag har länge velat testa probiotika och har läst mycket gott om probiplex så det vore riktigt kul att vinna paketet! Jag tror att probiplex är en bra probiotika att börja med för den verkar vara mild för magen.

Svara
Pia 1 december, 2017 - 10:46

Svårt att välja mellan de tre du plockat ut. Alla är bra. Bland dem du valt så sätter jag D-vitamin på första plats, trots allt.

Svara
Jessicka 1 december, 2017 - 10:49

Jag tycker probiotika är den viktigaste för mig, den gör att min mage mår så fint.

Svara
Jenny 1 december, 2017 - 11:06

Omega3 är viktigast för mig. Är en torris och märker skillnad när jag tar det

Svara
Gun 1 december, 2017 - 11:20

D-vitamin håller mig levande i mörkret

Svara
Victoria 1 december, 2017 - 11:22

Det är första hösten/vintern som jag och barnen regelbundet äter D-vitamin och än så länge har höstförkylningarna hållit sig borta.

Svara
Jossan 1 december, 2017 - 11:32

D-vitamin helt klart. Med en medfödd benskörhetssjukdom är det extra viktigt för mig att få i mig, särskillt nu på vinterhalvåret.

Svara
Maria 1 december, 2017 - 11:44

Vitamin D med K2. Min dotter har autism och behöver extra mycket av det , vilket även alla vi i Sverige också behöver pga den långa mörka vintern.

Svara
Jennifer 1 december, 2017 - 11:45

För mig som fisk och skaldjursallergiker och som precis har ammat en son som är mjölk och äggallergiker (troligen fiskallergiker också) så blir det omega-3. Pga min allergi så äter vi ingen fisk hemma så hela familjen behöver tillskottet. Fiskbaserad fungerar till största delen av familjen men för mig och sonen måste det vara växtbaserat. Det skulle betyda mycket att vinna så bra produkter! Håller tummar och tår!

Svara
Sofia 1 december, 2017 - 12:24

D-vitamin skulle jag säga är viktigast för alla i Sverige, annars är det väldigt individuellt. Jag skull tex inte kunna klara mig utan järn, eftersom jag har brist på det, och utan magnesium får jag inte sova. Min pappa däremot blir sjuk av mycket järn. Så det ser såå olika ut från person till person! 🙂

Kulig julkalender!

Svara
Ida 1 december, 2017 - 12:31

Jag tycker att probiotikatillskott är det viktigaste. Utan en rik och välfungerande tarmflora så fungerar resten av kroppens system sämre och vi kan heller inte tillgodogöra oss alla viktiga näringsämnen vi får i oss om inte tarmen mår bra.
🙂

Svara
Margrethe 1 december, 2017 - 12:41

D vitamin for min del. Hadde ekstremt lave verdier i fjor vinter, som først ble oppdaget etter lang sykdomsperiode med ulike betennelser. Tror immunforsvaret var helt på lavmål. I vinter har jeg tenkt å fylle på så mye som tilrådelig og holde meg frisk! 🙂

Svara
Helena Tynér 1 december, 2017 - 12:50

Så här i advent med ett rim jag slår till
För att berätta vad jag helst äta vill
Förutom bra mat och att på mig röra
Mår jag bra av att detta göra
Äta tillskott av solens vitamin,alltså D
Det får min kropp att stråla och le
Goda tarmbakterier är också toppen
Och får gärna slinka ner i kroppen
Pojkar, flickor, gubbar och tanter
Alla mår också bra av antioxidanter

Svara
Jenny 1 december, 2017 - 13:03

För mig som lever i Norrland och knappt ser solen under vinterhalvåret är D-vitamin något jag inte vill vara utan. Det gör stor skillnad för humör och hälsa.

Svara
Stella 1 december, 2017 - 13:22

Jag håller med de flesta ovan. D-vitamin och Omega-3 är absoluta måsten både för barn och vuxen hemma hos oss.
Tacksam att mina barn, som bor halvtid hos sin pappa som inte har mycket insikt i detta, är så pass stora att de kan sköta detta själva och få i sig åtminstone dessa tillskott kontinuerligt.
Eftersom vi dessutom alla tre tar Probioplex just nu vore denna vinst minst sagt välkommen! 🙂

Svara
Ida 1 december, 2017 - 14:09

De senaste månaderna har jag insett vikten av att äta probiotika, både för att hålla magen på gott humör och för att hålla finnarna i schack. Så probiotika i kombination med nattljusolja skulle jag nog klassa som mina viktigaste kosttillskott.
Och tack för tipset om torrborstning förresten! Jag har hållit på en månad nu och jag gillar det verkligen. Att jag sen hittade en duscholja med eukalyptus gör att jag går från sömnig zombie till väldigt pigg människa på bara några minuter.

Svara
Maud 1 december, 2017 - 14:23

D3 använder den dagligen

Svara
Ia Svärd 1 december, 2017 - 14:30

För mej är det Zink just nu! Upptäckte brist på det vilket kan ha bidragit till försämrat upptag av övriga tillskott jag tar. ( D-vitamin, Omega 3 och Magnesium)

Svara
Camilla Dahlin 1 december, 2017 - 14:31

Tack för att du inspirerar och fantastik blogg. D-vitamin är viktigast nu när mörkret är här.
Hoppas på tur!

Svara
Jennie 1 december, 2017 - 14:46

Självklart D-vitamin!
Tränar mycket, cykel och löpning och gruppträningspass. Jobbar på förskola är efter att jag började med D-vitamin nästan elr aldrig sjuk! Magi!

Svara
Josefine 1 december, 2017 - 15:06

Jag tycker alla kosttillskotten du tävlar ut är bland de viktigaste faktiskt! Ger min 2-åriga lilla dotter alla dessa 3 bland annat för att motverka att hon ska skov från sin reumatism. (Hon har inte fått något än så länge sen hon fick det första gången i våras!!) Så jag har svårt att säga vilket som är allra bäst. Men Omega 3 är viktigt då vi ofta har överskott av Omega 6 och då är Omega 3 viktigt, samt d-vitamin för att bekämpa inflammationer i kroppen!

Tack för en superbra blogg! ❤️

Svara
Åsa 1 december, 2017 - 15:11

Omega 3 överlägset (även om vi behöver D vitamin också ). Märker stor förändring på min minsta son som har väldigt mycket överskottsenergi.

Svara
MariAnne Andersson 1 december, 2017 - 15:15

Jag tycker probiotikan är bäst pga att tarmfloran behöver massor med bra bakterier för att både kropp och knopp ska må bra.
Har du en bra balans i tarmfloran påverkar det inte bara magen utan även andra delar av kroppen och även din hjärna.

Svara
Linda Nerman 1 december, 2017 - 15:49

D-vitamin är för mig ovillkorligen det viktigaste av den anledningen att jag inte kan få tillräckligt på naturlig väg. Probiotika och prebiotika kan jag äta mig till med hjälp av RS och kimchi, omega 3 går att få i sig via fisk. D-vitaminet är omöjligt att få tillräckligt av här i mörka Sverige!

Svara
felicia 1 december, 2017 - 16:13

Omega 3, jag äter nästan aldrig fisk eller andra produkter som innehåller det. Därför måste jag kompensera!

Svara
Rina 1 december, 2017 - 16:21

Vilket pris
Svårt, då det finns många jag själv inte kan va utan.
Men jag skulle säga magnesium. Alla har mer eller mindre brist på detta… kvinnor ännu mer?! Jag sover bättre, slipper stickningar/domningar.
Tror även jag blir lite gladare 🙂 bra vid stressigt liv.

Svara
Frida 1 december, 2017 - 16:43

Jag tycker att D-vitamin är den viktigaste vitaminen, för att känna sig pigg och att hålla humöret i styr under vintern. Jag är inte superduktiga på hur exakt vad man behöver för att täcka allt och hur bra jag får med allt i min kost. Men jag försöker haha.

Trevlig helg!
och mysig 1 december 😀

Svara
Nilla Olsson 1 december, 2017 - 17:40

D-vitamin gör mig på soligt humör, även när vintern är mörk!

Svara
Carin 1 december, 2017 - 17:44

Jag tycker magnesium är viktigt då det hjälper mot pirrningar i benen och stärker immunförsvaret.

Svara
Martina 1 december, 2017 - 17:58

D vitamin och Magnesium är viktigast för mig. D vitamin kör jag nästan hela året då vi inte har så mycket sol och Magnesium för en bra sömn.

Svara
Annette 1 december, 2017 - 18:22

Har ännu inte testat probiotika då jag inte vet vilken som är bäst men den verkar det jag läst vara bra för ibs-magar!!

Svara
Anna 1 december, 2017 - 18:23

Hej!
För mig och min familj som bor i mörka Norrland så är d-vitamin viktigast under vinterhalvåret. Tror verkligen att det stärker oss! Men Omega-3 kommer på en stark andra plats. Tyvärr gillar inte barnen fisk nästan alls så detta tillskott äter vi alla året runt!

Tack för en jättefin sida!

Svara
Anna 1 december, 2017 - 18:33

D-vitamin, allt för många får i sig för lite i detta mörka land under vintern

Svara
AnnMari 1 december, 2017 - 18:39

Hej, mina favoriter är B12 och C-vitamin,men även de kosttillskott du har i ditt paket, jag har Borrelia och ett antal coinfektioner, kämpar med dessa varje dag, är en kamp…

Svara
Moa Hörbo 1 december, 2017 - 18:44

Jag tycker alla tre kosttillskott är viktiga men probioplex har räddat mig ur en depression. Har alltid varit noga med kost och följt bla dig under några år, för 8 månader sedan fick jag diagnosen utmattningsdepression och visste inte då hur viktigt probiotika är för magen/tarmen. Efter att ha ätit probiotika och livsmedel- surkål under en tid mår jag mycket bättre!

Tack för en trevlig julkalender och sin härliga blogg!

vänligen Moa

Svara
Susanne 1 december, 2017 - 18:44

D vitamin om jag ska välja en. Vi behöver verkligen det nu i mörkret. Man vill ju hålla förkylningar borta.

Svara
Ingrid 1 december, 2017 - 19:05

Allt börjar i magen ❤. Där växer och frodas man innan man föds, får i sig näring via mammas mage. Är den i lag så mår bebisen bra. Och sedan nör man lämnat den och växer och lever som egen människa, så beror så himla många sjukdomar på magen och tarmfloran. Jag tror jag klarade min cancertid och alla behandlingar så bra tack vare probiotikan ❤ .

Svara
Ulla-Britt 1 december, 2017 - 19:08

Tycker alla tre är lika viktiga egentligen, men ska jag välja nu så blir det D-vitamin. Nu på vintern behöver vi verkligen extra D-vitamin. Då blir man piggare!

Svara
Åsa Ceder 1 december, 2017 - 19:20

Nu på vintern säger jag D-vitamin, viktig till hela familjen. Solens strålar och timmarna ute blir kortare får man boosta hälsan med extra tillskott.

Svara
Jessica 1 december, 2017 - 19:25

Probioplex för allt startar i magen

Svara
Emma Wikingsson 1 december, 2017 - 19:25

Jag äter kosttillskott då jag känner att jag är i behov av det, tex när jag tränar mer/hårdare. Just nu skulle jag behöva detta paket då jag ammar och tränar. Jag tror starkt på Alg omega 3! Det vore roligt att få testa och märka skillnad.

Svara
Lovisa 1 december, 2017 - 19:28

D-vitamin för den hjälper till att hålla ilskna förskole-förkylningar och höstdeppighet borta. Men är också väldigt nyfiken på probiotika och vad det kan göra för hälsan, eftersom allt sitter i magen egentligen.

Svara
Linda 1 december, 2017 - 20:19

Jag kompletterar med D-vit o selen till min kost. Synd att fler inte inser att tillskott av D-vit behövs i vårt land 🙂

Svara
Mari-Ann 1 december, 2017 - 20:22

Hej Cecilia, va skoj med julkalender 🙂
Probiotika är viktigast för mig. För att om magen/tarmarna mår bra påverkas jag positivt och blir gladare och piggare.

Svara
Karin Åkerfeldt 1 december, 2017 - 20:27

Probioplex om jag måste välja. Mår magen bra mår hela jag bra.

Svara
Pia Henriksson 1 december, 2017 - 20:44

Tror att alla tre skulle göra underverk, men kanske är D vitamin precis vad denna – sedan länge- trötta, energilösa kropp behöver allra mest. Hoppas & tror.

Svara
Ida 1 december, 2017 - 21:00

Probiotika är min favorit då 80% av immunförsvaret sitter i tarmarna. Oerhört viktigt för att få vara frisk! 🙂

Svara
Jannice 1 december, 2017 - 21:40

Som nyfrälst tarmflorenörd är enligt mig Probiotika viktigast!!-

Svara
Jeanette 1 december, 2017 - 21:51

Svårt att välja vad som känns viktigast, äter dagligen D-vitamin, Omega 3 samt Magnesium. Min kropp och hälsa gillar alla 🙂 Tror jag ska testa på probiotika efter att ha läst alla positiva kommentarer!

Svara
Sandra 1 december, 2017 - 23:30

Jag säger magnesium då det är den vitamin jag märkt som mest skillnad med. Jag kan få rest legs ibland och med magnesium slipper jag det. Märker så stor skillnad när jag missat en tablett.

Svara
Mirna 2 december, 2017 - 00:04

Jag tycker att d-vitamin är viktigast för oss som bor i Sverige, särskilt på vintern. Det känns också som det svåraste vitaminen att få i sig via kosten, så därför är tillskott bra! 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More