Julkalender ceciliafolkesson Lunette menskopp

Lucka 23 – Care package från Lunette Menskopp

av Cecilia Folkesson

Julkalender ceciliafolkesson Lunette menskopp

– Presenteras i samarbete med Lunette –

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare blev Maria! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor.
Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


I dagens lucka har du chans att vinna ett komplett care package från Lunette. Lunettes menskopp är framtidens mensskydd. Den är snäll mot dig och din kropp, tillverkad av mjukt, medicinskt silikon, återanvändningsbar och ett miljösmart alternativ till engångsskydd. En menskopp från Lunette kan användas i upp till 12 timmar, vilket ger dig full frihet att göra din grej!

 

I dagens lucka från Lunette:

– 2 menskoppar (modell 1 och 2)
– 1 Cleanser
– 1 paket cleansing wipes
– Broschyr och pins i en Lunette-brandad tygkasse

 

Såhär är du med och tävlar:

Hur tror du att Lunettes menskopp kommer att göra skillnad för dig i din vardag?
Skriv din motivering i kommentarerna nedan så är du med och tävlar!

Tävlingen avslutas i kväll (23:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg. Missa inte sista luckan som dyker upp 06:00 på julafton. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka!

Lycka till!

 

Du kanske även gillar detta

38 kommentarer

Johanna 23 december, 2017 - 06:14

Det vore en perfekt vinst ♡ jag har precis fått tillbaka mln månatliga flöde efter att min son föddes. Jag hade menskopp innan men en annan modell och dessutom av det mindre slaget. Så den jag har nu räcker inte riktigt till utan den större storleken skulle behövas. Jag tycker verkligen det är en så himla bra grej så man slipper fippla med tamponger och annat och det vore skönt att slippa lägga pengarna på en ny menskopp själv då ekonomin är lite tunn som föräldraledig ♡

Svara
Sara Tilling 23 december, 2017 - 07:00

Då jag ska börja vandra en massa har jag funderat på det här med mensskydd. Koppen är ju perfekt!! Slipper på så vis släpa på en massa använda tamponger

Svara
Mathilda 23 december, 2017 - 07:07

Om jag vinner skulle jag slippa oron kring vad tamponger och bindor utsöndrar och gör med ens kropp som man inte har någon aning om.

Svara
Charlott 23 december, 2017 - 07:26

En gång i månaden upplever jag tillräckligt jobbigt med humör som åker upp och ned. Koppen underlättar denna tid, så enkelt, så lätt och bara så rätt.

Svara
isa 23 december, 2017 - 07:55

En sån har jag länge funderat på att prova. Om jag vinner en blir det enkelt och prova 🙂 Eftersom att jag är mycket i vatten och simmar blir det mycket enklare än att hålla på och pyssla med tamponger.

Svara
Stella 23 december, 2017 - 08:12

Jag vill gärna ge en menskopp till min dotter som blir 13 snart. Använder själv sedan ett år och det är helt fantastiskt!
När jag tänker tillbaka på hur jag upplevde mensen när jag var tonåring och inser hur jag kan hjälpa min dotter till en så mycket positivare upplevelse, och dessutom utan onödiga kemikalier och kostnader, känns det verkligen skönt! 🙂

Svara
Jennie 23 december, 2017 - 08:23

Eftersom jag tränar inför långlopp på cykel – vätternrundan (300 km)och cyklar mycket och länge underlättar det enornt med menskopp. Att känna frihet under cyklingen utan att behöva oroa sig, att under många timmar på sadeln slippa bindor som skaver -det vore toppen!

Svara
Minna 23 december, 2017 - 09:01

Jag skaffade min första Lunette menskopp för ca 10 år sedan och den fungerar fortfarande men börjar bli lite missfärgad och “trött” även om den har fått vila under tre graviditeter. Så jag har funderat på att köpa en ny när jag väl får mens igen efter den senaste graviditeten. Dessutom fanns det inte såna fina färger på dem då, vilket skulle göra hela grejen lite roligare.

Vardagen med menskopp blir ju så mycket enklare. Det är fräscht, luktar inget, underlivet mår bra, man glömmer nästan bort att man har mens, man sparar pengar och är snäll mot naturen.

Svara
Anna Svensson 23 december, 2017 - 09:04

Jag har tänkt länge att skaffa en menskopp, så man slipper hålla på med tamponger & bindor. Dels för att tänka på miljön & även tänka på mig, slippa hålla på med sånt eftersom innehållet i tamponger & bindor inte är så bra.

Svara
Johanna 23 december, 2017 - 09:10

Jag vill använda menskopp av två anledningar. Den ena är för att slippa torra slemhinnor pga tampong och den andra är i ett försök att rädda miljön. Jag mår illa så fort jag tänker på alla dessa sopor vi lämnar efter oss. Huga.

Svara
Lindaj26@hotmail.com 23 december, 2017 - 09:52

Hej jag skulle vilja prova, har Endometrios har extra ont av tamponger med, vill så gärna testa och slippa tänka på alltid ha tamponger tillgängliga

Svara
Jenny R 23 december, 2017 - 10:09

Åh, vilken bra lucka. Jag har funderar länge på en menskopp men inte kommit mig för att beställa. För mig skulle en menskopp betyda att jag slipper oroa mig för vad bindor och tamponger gör med min hälsa och miljön runtomkring mig. Jag har också drabbats en del av infektioner och “fel” pH balans i underlivet så det vore fantastiskt om menskoppen kanske kunde hjälpa med det.

Svara
Camilla Nilsson 23 december, 2017 - 10:13

Tänkt prova länge men inte blivit av. Glömmer lätt att byta tampong och tanken på vad tamponger gör med kroppen känns skrämmande.

Svara
Sara 23 december, 2017 - 10:21

Om jag denna julklapp skulle vinna,
skulle det glädja denna kvinna.
Att säga till bindor och tamponger adjö,
vore fantastiskt, inte bara för vår natur och miljö.
Även min kropp och underliv får må topp,
med en Lunette-märkt menskopp.

Svara
Linda 23 december, 2017 - 10:30

Jag skulle vilja vinna för att ge min dotter eftersom jag själv kommit upp i den ålder då jag inte behöver en sådan själv. Dessutom är den ju så mycket bättre för kroppen än tamponger ♡♡♡

Svara
ERICA 23 december, 2017 - 10:53

Älskar menskopp! Men efter förlossningen läcker den jag har så en ny skulle göra stor skillnad i mitt liv för att slippa läckage!
Har dessutom spanat på den fina färgen på den här koppen från Lunette

Svara
Saga 23 december, 2017 - 11:19

En kopp för både kropp och knopp vore skönt att ha, att slippa vara orolig för att få svampinfektioner av bindor vore skönt. Och även att kunna bada utan att den suger in vatten så som en tampong kan göra. Plus att jag slipper oroa mig över läckage i mina vita arbetskläder!

Svara
Anne Siberg 23 december, 2017 - 11:25

Perfekt billigare för plånboken och bättre för miljön

Svara
Evelina 23 december, 2017 - 12:19

Efter andra barnet så har jag mens i tid och otid. Så det vore underbart för mitt underliv att slippa engångsbindor! Håller tummarna!!!

/Evelina/Ewilita

Svara
Linda 23 december, 2017 - 12:29

Den skulle inte ändra ett smack, jag har nämligen använt menskopp i över 10 år. Det enda är att jag då skulle kunna byta ut den jag har samt ge bort den andra till en ännu inte frälst vän. Älskar menskopp!

Svara
Maria Lennde 23 december, 2017 - 12:40

Min vardag idag är påväg att förändras i sig. Jag har gått på preventivmedel och inte haft mens på 6 år, sedan jag var 17 år gammal. Slutade den 1december då jag från flertalet håll blivit uppmuntrad. Jag hoppas dessutom på ett stabilare psykiskt tillstånd. Jag träffade en fantastisk barnmorska som tryckte på just det här naturliga i att ha mens och rekommenderade menskoppen varmt. Nu inväntar jag min mens och skulle vilja välkomna den så naturligt och miljövänligt som möjligt. Som student skulle hela situationen få en fantastisk prick över i:et och kanske kan jag få med en annan vän på vägen också genom att ge henne en av kopparna. Det skulle helt enkelt förändra min vardag på bästa möjliga sätt, och vilken dunderstart på det nya året. HEJAHEJA! God jul!

Svara
Cecilia Folkesson 26 december, 2017 - 00:49

Grattis Maria! Du är vinnare av luckan. Jag kommer maila dig under dagen.
God Jul!
Hälsningar Cecilia

Svara
Louise 23 december, 2017 - 14:14

Jag jobbar inom vården och känner alltid oro kring att hinna med att byta tampong. Med en menskopp skulle jag kunna släppa denna oro och bara jobba på som vanligt.

Svara
Anna ML Holm 23 december, 2017 - 14:22

Jag vet redan vilken skillnad det gör. Jag märker knappt att jag har mens nuförtiden för att menskoppen har underlättat nästan allt. Så, jag skulle ge bort menskopparna till skeptiker jag känner å få över dem på den ljusa sidan.

Svara
Anna 23 december, 2017 - 14:49

Jag har alltid bekymmer med att jag blir torr efter att ha använt tamponger och vill ha något alternativ. Jag har stressigt på jobb och glömmer ibland byta då jag borde. Sen jobbar jag i vita sjukhuskläder och där är alltid en rädsla att jag ska missa att byta och fläcka ner kläderna. Har aldrig testat menskopp men har bara hört bra och jag skulle gärna vilja testa

Svara
Frida 23 december, 2017 - 14:59

Önskar vinna en menskopp då jag beställde en som inte passade mig. I och med julen är den inte prioriterad just nu att inhandla. Vill verkligen ha en för att minska på sopor och slippa otäcka tamponger och bindor som ger klåda.

Svara
Anna 23 december, 2017 - 15:04

Menskopp är det bästa som hänt kvinnan på decennier! Jag har sedan jag var ung haft stora problem med blödningsmängden, så pass att jag vid ett tillfälle hamnade på sjukhus och fick tre påsar blod. P-piller var sjukvårdens lösning på detta och jag åt det i över 12 år innan jag började reflektera över vad hormonerna gör med kroppen. Sedan dess har jag försökt att leva utan hormoner, men det är som att spela rysk roulette med kroppen. Vissa månader är det en rejäl mensfest och blödningsstoppande tabletter kombinerat med dubbla mensskydd ett måste. Andra månader går det bättre, men oavsett skulle den här vinsten bidra till att jag skulle känna mig lite tryggare och ej behöva uppsöka toa i tid och otid eftersom koppen ej behövs tömmas lika ofta som tampong! När jag vänder mig till kvinnohälsan för hjälp uppmanas jag åter igen bara att äta p-piller..

Svara
Jessica 23 december, 2017 - 15:56

Jag har aldrig testat innan men hoppas innerligt på att det kommer betyda mindre känsliga och irriterande slemhinnor, allmän torrhet och obehagskänslor.

Svara
Marika 23 december, 2017 - 16:50

Alltid velat testa menskopp och snart kommer mensen tillbaka efter förlossning nummer två och då skulle det passa utmärkt med en menskopp!

Svara
Rebecca 23 december, 2017 - 16:54

Det lär ju underlätta ganska mycket då man inte behöver dra med sig tamponger och bindor samt så behöver man inte slänga ut massa pengar! Men det största plusset är att miljön inte tar lika stor skada!

Svara
Sara 23 december, 2017 - 16:56

Jag skulle gärna vinna en menskopp, har som många andra funderat länge på att prova en men inte fått tummen ur. Spenderar pengar på bindor som skaver, är obekväma, aldrig praktiska, luktar illa, är ett “måste” ha med i väskan en gång i månaden och inte bra för miljön. Vore skönt att slippa obehaget.

Svara
Katrine 23 december, 2017 - 17:23

Har länge varit nyfiken på menskopp av olika skäl. De som rekommenderar koppen säger att det fungerar klockrent & att den är helt säker.

Det hade varit underbart att testa eftersom ekonomin just nu är lite ansträngd samt jag verkligen är taggad både för min egen skull och för miljön .

Svara
Erika 23 december, 2017 - 18:34

Åh detta vill jag verkligen vinna. Har tänkt så länge på att köpa menskopp men aldrig kommit till skott. Jag är väldigt miljömedveten och gör så mycket som jag kan för djur och natur så detta är ännu ett steg i rätt riktning för mig. Detta skulle förändra både att jag får mer pengar i plånboken plus att man är snäll mot miljön och sin kropp. God jul och gott nytt år ✨

Svara
Nathalie 23 december, 2017 - 21:31

Åh jag skaffade nyligen en menskopp och jag är så fantastiskt nöjd, det är enkelt, smidigt, bekvämt och miljövänligt! Jag skulle så gärna vilja vinna en menskopp till min bästa vän som också är sugen på att testa. Det här skulle vara den perfekta presenten inför det nya året till min goa fina vän, Anna!

Svara
Anna 23 december, 2017 - 21:52

En liten kopp utan öra,
när lingonveckan ”störa”
härligt att krångel slippa,
snäll mot både miljö och snippa! :

Svara
Peter Olson 23 december, 2017 - 23:12

Torr och skör..
Kanske denna chans faktiskt gör
Att jag får tummen ur
Att något nytt testa
Och slipper att miljön förpesta..

Svara
Amanda S 23 december, 2017 - 23:22

Jag har funderat länge på att köpa en men då min mens varit utebliven större delen av detta året så har inte blivit av att köpa någon. Men jag har hoppet inställt att den är tillbaka.
Så därför skulle jag uppskatta denna vinst extra mycket.

Svara
Emsan 23 december, 2017 - 23:30

Förutom att färgen på koppen gör mig glad så tror jag att Lunettes menskopp ger mig mer koll så jag slipper springa på toaletten för att kolla om tampongen ”läcker” stup i kvarten under de första dagarna av mensen. Jag känner mig helt enkelt tryggare och säkrare.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More