Leos Sockerland

av Cecilia Folkesson

I veckan tog vi kidsen till Leos Lekland. Det kan vara det absolut värsta jag vet, men när vädret är som det är, alla i familjen är lediga och barnen älskar Leos… För er som (lyckligtvis) inte känner till Leos Lekland är det en jättestort ställe med massa rutchkanor, bollhav mm. Det finns även ett café, och det är till cafeét jag vill komma.

HELA caféet är fyllt av godis, kakor, glass och slush-drycker. Visst idéen men Leos är ju bra, barnen ska springa runt och leka, men att sen trycka i dem socker… Visst, det är ett val, men det får väl vara någon måtta på all skit vi stoppar i våra barn. Lördagsgodis, visst, men måste det vara i neonfärger och det trippla i mängd vad vi åt när vi var små? Sjukt Leos. Skärpning.

 

 

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

theworldaccordingtoaj 11 juli, 2012 - 10:30

Äntligen någon som reagerar. Nu har inte jag själv barn, men jag reagerar på hur mina vänner proppar sina barn fulla med socker och neonfärgat godis som de inte har en aning om vad det innehåller eller hur deras barn kommer att må av det. Dom tycker att jag är löjlig 🙂

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 10:37

eller hur!? Jag anses också löjlig av många. Perfekt lördagsgodis: bra mörk choklad och nötter. Inget val = inget gnäll 😉

Svara
theworldaccordingtoaj 11 juli, 2012 - 10:43

Precis! Du är en bra förebild för andra mammor 🙂

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 21:00

Tack! 🙂

Svara
Amelie 11 juli, 2012 - 12:47

Jag hejar på dig Cecilia. I vår familj har vi inte börjat med godis el glass än och barnen är 3.5 och 2 år. Får massor av kommentarer från andra familjer och vänner som i princip tycker synd om mina barn. Har också regerat på allt socker som erbjuds överallt, så tråkigt.

En fråga, har du tips på ett bra kvällsmål som man kan äta efter kvällsträning. En dag kan se ut så här :
Frukost: t-yog med lchf müsli, ett ägg och kaffe med grädde o kokos.
Lunch: lchf-sallad
Innan träningen: bär och nötter + kaffe
Träning mellan 18-19.00

Efter träningen är jag oftast inte hungrig, speciellt inte på mat. Vad tycker du jag ska äta då?

Tack för en fortsatt bra och inspirerande blogg! Är inne varje dag.

/ amelie

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 20:58

bra gjort! kan tänka mig att många tycker du är konstig 😉
jag tycker ägg är klockrent efter träning. massa proteiner! gör äggröra tex. går snabbt och går att variera i oändlighet!
Lycka till 🙂

Svara
Peter 11 juli, 2012 - 13:13

Tack för tipset med projekt 60 dagar. Jag kör igång nu. Har du lyckats registrera dig i appen? Får aldrig något mail av dem. Hade varit bra med synk mellan iphone och ipad.

Och hur gör du på de övningar där det krävs redskap, kör du det på gym dör de redskapen finns eller byter du övning?

Sjukt bra jobbat!

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 20:56

Varsågod!jag har aldrig registrerat mig. ibland dyker det upp annonser, men jag trycker “skip” på den bara. Jag har kört gym på de övningar det behövts. annars när övningarna har varit för krångliga har jag kört samma muskler fast andra övningar. Man får ju upp bild på vilken/vilka muskler som får jobba. Glöm inte vilan som ligger inlagd under progress. Lycka till och kör hårt!

Svara
Jannike 11 juli, 2012 - 13:21

Har hört fler som klagar på Leos på fler ställen i Swe, har dock inte varit där själv men verkar vara återkommande! På tal om något helt annat, blev så otroligt sugen på att testa en kokosnöt då jag älskar kokos i övrigt. Kom nyss hem från affären o tog fram hammare o kniv och fick upp nöten. Dock luktade den nästan alkohol o smakade riktigt riktigt illa! Den ligger alltså i soporna nu.. Härsken kanske?! Tycker alla såg likadana ut där de låg, hur väljer jag ut en som är fräsch?

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 20:53

ja skärpning leos! Ang kokosnöten, det har hänt mig också, men då var det ingen vätska i den. skaka på den i affären och lyssna så vätskan finns kvar. då borde det bli bättre 😉 Lycka till!

Svara
Petra 11 juli, 2012 - 17:19

Fy vad jag ogillar sånt här! Gissa hur lätt det är att säga nej till en son som är överviktig och har ett stort sockersug! Det är bra att barn rör på sig men att locka med detta på ett sånt här ställe är så fel!

Svara
ceciliafolkesson 11 juli, 2012 - 20:49

precis det jag menar! hemskt är det

Svara
ellie 12 juli, 2012 - 21:35

Men herregud! Finns all de godiset på Leos Lekland?! Rena rama stora godisaffären ju, på ett LEKland, usch och fy! Jag kommer aldrig stoppa i mig sådana gifter i min kropp efter ha läst vad allt sånt skit innehåller, och den dagen jag får egna barn kommer jag vara hård. Riktigt hård.

Svara
ceciliafolkesson 15 juli, 2012 - 18:21

Det gör du rätt i! 😉

Svara
Therese 13 juli, 2012 - 01:32

Det är helt galet! Det är bara att tänka tillbaka på hur utbudet såg ut när vi var små! Vilken enormt negativ utveckling det varit! Imorrn blir det lchf-chokladbollar till lördagsgodis 🙂 Tänk, jag blev utskälld på Facebook av en mamma jag inte kände för att min W inte får äta ketchup… Det är ju bara 25 % socker i det liksom…

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More