Ibland händer det. Idag var en sån dag. Långkok. Att man inte gör det oftare. Både smidigt och sjukt gott. Här följer recept:
LCHF-köttgryta
Grytbitar / högrev (nöt)
1-2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 morot (kan uteslutas om man är superstikt)
Några dl rödvin
Enbär
Kryddpeppar
Tomatpuré
Kinesisk soja
Salt+peppar
Gör såhär: Bryn köttet först. Sedan i med klyftad gul lök, hela vitlöksklyftor och morötter. Bryn lite mer och tillsätt några msk tomatpuré. I med några dl rödvin+vatten, enbär och mald kryddpeppar. Låt puttra på svag värme i minst 1,5 timma. Gärna längre. Mot slutet smaka av med kinesisk soja, salt och peppar.
Blomkålsmos / Blomkålspuré
Koka blomkålsbuketter. Stavmixa med persilja, salt och peppar. Vill man ha det lite krämigare, tillsätt några msk creme fraiche.
2 kommentarer
Utesluta moroten, men inte rödvinet och soyan.. För på stenåldern var det vanligare med fermenterade produkter än rötter?
Hej Denise! Detta recept var taggat under LCHF. Äter man paleo gör man såklart tvärtom 😉
// cecilia