LCHF-köttgryta med blomkålsmos

av Cecilia Folkesson

Ibland händer det. Idag var en sån dag. Långkok. Att man inte gör det oftare. Både smidigt och sjukt gott. Här följer recept:

 

LCHF-köttgryta
Grytbitar / högrev (nöt)
1-2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 morot (kan uteslutas om man är superstikt)
Några dl rödvin
Enbär
Kryddpeppar
Tomatpuré
Kinesisk soja
Salt+peppar

Gör såhär: Bryn köttet först. Sedan i med klyftad gul lök, hela vitlöksklyftor och morötter. Bryn lite mer och tillsätt några msk tomatpuré. I med några dl rödvin+vatten, enbär och mald kryddpeppar. Låt puttra på svag värme i minst 1,5 timma. Gärna längre. Mot slutet smaka av med kinesisk soja, salt och peppar.

 

Blomkålsmos / Blomkålspuré
Koka blomkålsbuketter. Stavmixa med persilja, salt och peppar. Vill man ha det lite krämigare, tillsätt några msk creme fraiche.

 

20120905-203912.jpg

20120905-203956.jpg

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Denise 6 juli, 2016 - 10:47

Utesluta moroten, men inte rödvinet och soyan.. För på stenåldern var det vanligare med fermenterade produkter än rötter?

Svara
Cecilia Folkesson 6 juli, 2016 - 11:36

Hej Denise! Detta recept var taggat under LCHF. Äter man paleo gör man såklart tvärtom 😉
// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More