kokostoppar sockerfritt

LCHF-kokostoppar utan sötningsmedel

av Cecilia Folkesson

Jag är lite anti att baka med stevia. Även om det inte ska höja insulinnivån tror jag att det lockar fram sötsug. Om man sitter hemma och äter massa bakverk med sötade med stevia är nog chansen större att man luras i sockerfällan när man väl kommer till ett café fyllt av socker. Men det är min teori…

Och visst kan man baka utan varken socker eller annan sötning. Testa dessa kokostoppar! Barnen tyckte dom var jättegoda, och till och med min man som äter en hel del socker gillade dem.

 

Kokostoppar utan socker eller sötningsmedel
(Ca 8 st)
25 gram smält smör eller kokosolja
1 dl kokosflingor
1 ägg
1 krm vaniljpulver (om man vill)

Gör såhär: Blanda ihop ingredienserna och forma små toppar. Grädda på bakplåtspapper i 175° C 10-15 min.

 

 

26 kommentarer
1

Du kanske även gillar detta

26 kommentarer

Susann 18 juli, 2012 - 12:58

Var hittar man ekologiskt vaniljpulver? // Susann

Svara
ceciliafolkesson 20 juli, 2012 - 09:32

Ica hittade jag på 🙂

Svara
Cecilia 18 juli, 2012 - 15:09

Håller med dig om sötningsmedel, så är väldigt glad för recept utan detta. Ska testa kokostopparna idag eller imorgon! Tack för massvis av bra inspo 🙂 Ha en fin dag!

Svara
Anna 18 juli, 2012 - 22:07

Nice med ett (för mig) äkta lchf recept på en godsak:)

Svara
Peter 19 juli, 2012 - 15:40

Ska provas imorrn. 1 vaniljstång istället för pulvret eller vad tror du blir lagom? Har bara vaniljstänger hemma..

Svara
ceciliafolkesson 20 juli, 2012 - 09:26

Det blir inte så många kokostoppar med detta recept. Har för mig att jag gjorde 8 st. Om du dubblar receptet blir nog 1 vaniljstång perfekt 😉

Svara
Peter 20 juli, 2012 - 14:19

Sagt och gjort. Blev mycket bra. Lät smeten stå ett tag så blev den lite fastare, typ 10 min. Fortsätt med recept utan socker!

Svara
ceciliafolkesson 24 juli, 2012 - 07:30

Ska bli!

Svara
Sofia 23 juli, 2012 - 08:10

Jag gjorde de utan vaniljpulver som jag inte hade hemma, och ändå blev de supergoda:) Jätteenkelt också.

Svara
Terese 23 augusti, 2012 - 08:11

Jag testade dessa och doppade i lite mörk 86%:ig choklad som jag hade smält tillsammans med lite grädde. Jag tyckte de var helt ok. Hade dock inget vaniljpulver hemma, tror det skulle blivit mycket godare. Men NU har jag det och kommer att göra dessa till fredagsmyset. 🙂 Barnen gillade inte dem, så jag får ha dem alldeles för mig själv! 🙂

Svara
Ewa 27 juni, 2013 - 14:34

20 gram kokosfett är ca 2 msk, kanske t om lite mindre.

Svara
AnnaMaria 10 mars, 2014 - 22:27

Hej, det här lät jättegott och perfekt utan socker! Kör paleo och undrar om man kan byta ut smöret mot kokosfett istället.?
Tack för en fin blogg med många bra och inspirerande recept.

Svara
Cecilia Folkesson 10 mars, 2014 - 22:32

Funkar bra! Och tack så mycket 🙂

Svara
Ursula 9 oktober, 2014 - 10:47

TACK!Jag tänkte väl att det måste bli rätt gott ändå att baka kokostoppar utan socker. Kokosen är ju lite söt. Så detta ska jag prova idag! Överraska barnen efter skolan

Svara
Charlotte 8 november, 2014 - 20:45

Tack för ett gott recept och utan varken socker eller sötningsmedel 🙂
Gjorde 2 satser, och den ena tillsatte jag även 1/2pkt saffran och det blev supergott!

Svara
Glenn Jorde 21 juli, 2016 - 16:43

Hej, och tack för många bra recept. Ville bara säga att sockret har ju en konserverade effekt, som uteblir i sockerfria recept. Så räkna inte med lång hållbarhet på topparna. Hellre baka ofta, än att fyrdubbla receptet =)

Svara
Cecilia Folkesson 21 juli, 2016 - 22:53

Tack tack 🙂 Kul att höra! Och tack för bra info!
// cecilia

Svara
Annelott 22 oktober, 2016 - 15:31

Blev nästan ingen smet alls. Hur det ska räcka till 8 toppar förstår jag inte. Max 3. Dessutom var smeten alldeles för lös för att kunna formas. Flöt bara ut

Svara
Christina 17 december, 2016 - 20:49

Jag hade i nästan 3,5 dl kokos till 1 ägg och 25 gram smält smör. Då blev det bra, tror att Cecilia eventuellt skrivit fel mängd kokos då jag har svårt att se att 1 dl skulle räcka till 8 toppar. Jag gör rätt små/normalstora och det blev 9 st på den mängden kokos. Goda är de!

Svara
Cecilia Folkesson 19 december, 2016 - 12:05

Ska kolla detta! Tack för input 🙂

// cecilia

Svara
Lena Tamm 22 mars, 2017 - 14:18

Tack för fantastiska recept Cecilia! Alltid så gott och så uppskattat!

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2017 - 14:32

Åh, tack! Kul att höra 🙂

// CEcilia

Svara
Sofia 14 augusti, 2018 - 15:11

Hej! Ett tips: tina lite blåbär eller hallon, mosa dem och blanda tillsammans med lite chiafrön för en god och sockerfri chiasylt. Lägg sedan en klick i varje kokostopp. Supergott!

Svara
Sofia 14 augusti, 2018 - 15:12

Sålart ska sylten vara med i gräddningen 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 14 augusti, 2018 - 19:37

Tack för tips! låter supergott!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More