Laxnuggets

av Cecilia Folkesson

Mycket fjäsk för barnen på senaste… Hade planerat att göra lax med fänkål, tomat och citron, men istället blev det laxnuggets. Kände på mig att det skulle ge en behagligare middag… Och mycket riktigt. Barnen älskade det och norpade åt sig i stort sett alla bitar. Vi vuxna fick nöja oss med vin. Jaja, hellre det. Här kommer recept:

 

Laxnuggets

4 laxfiléer (eller annan fisk eller kyckling)
1 ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl oskalade sesamfrön
Salt + peppar

Gör såhär:
Vispa upp ägget. Blanda mjöl, sesamfrön, salt och peppar i en djup tallrik. Skär fisken i lagom bitar och doppa först i ägget sen i mjölblandningen. Stek alla sidor i kokosolja eller smör. 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Lisa 5 oktober, 2015 - 09:00

Låter supergott!
En fråga – hur länge och på vilken värme ungefär steker du dem?
Tycker det är så svårt med nuggetsar där man inte SER om de är klara.

Undrar också om du köper någon speciell lax? Återigen är miljögifterna i lax på tapeten och att majoriteten av östersjö-laxen dessutom är felmärkt då den annars inte blir såld. Något tips?

Ha en bra dag!

Svara
Cecilia Folkesson 13 oktober, 2015 - 20:32

Steker dem på hög värme tills de får färg, sen låter jag dom ligga på svag och vänder då och då.
Denna lax är “dålig”. Svårt att hitta bra lax tycker jag… Så tyvärr inget bra tips där.

Ha en bra dag du med 🙂

// Cecilia

Svara
åsa i åsele 5 oktober, 2015 - 11:39

Tack för att Du skrev ett alternativ mjöl till mandelmjölet, detta recept ska jag absolut testa 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More