Samma varumärke, nästan samma produkt – men inte samma innehåll.
Santa Marias Extra Creamy Coconut milk
Innehåll: Kokos 80%, vatten. Inga tillsatser.
Förvaras öppnad 1-3 dagar i tätslutande förpackning i kylskåp.
Santa Marias Coconut milk
Innehåll: Frutkött från kokosnöt 60%, vatten, emulgeringsmedel E471, stabiliseringsmedel E466.
Förvaras öppnad 1-3 dagar i tätslutande förpackning i kylskåp.
Skillnaden mellan dessa är att Extra Creamy Coconut milk är mer som en tjock grädde. Båda håller lika länge i kylskåpet efter öppnad förpackning. Vill man ha det tunnare är det bara att späda med lite extra vatten.
Vilken väljer du?
17 kommentarer
Måste försöka få min butik att ta in den fetare varianten för den har de tyvärr inte…
Jag brukar alltid ta den ekologiska mjölken, den har också 6+% kokos och guarkärnmjöl som stabiliseringsmedel (E412). Va less jag blir att jag antar att vissa saker är rena och inte kollar på innehållsförteckningen 😛
Grädden är godast.
#1 – utan tillsatser 🙂
Ettan!
Anna
http://blogg.omakastengods.se/
Jag köper alltid creamy! Den är den bästa som finns 😉
Ettan alla dagar! Jag köpte faktiskt 6 förpackningar sist jag var och handlade, får ju ångest över att den ska ta slut!
Har alltid tagit tvåan innan, men kommer helt klart leta efter ettan istället. Hoppas bara att någon av affärerna här har den, annars blir jag besviken!
Be att de gör det. Brukar inte vara några problem.
BPA som ytterligare faktor möjligtvis? 🙂
Absolut!
Tetrapack är ju också alltid bättre än konservburk. Speciellt gällande kokosmjölk. Konservburkarna innehåller BPA (bisphenol A). Jag försöker undvika alla konservburkar. (fast det gäller ju många plastburkar med)
Absolut! En till bra anledning såklart 🙂
åh jag har varit ute efter nr 2 hur länge som helst men hittar den inte! Finns inte i min konsumbutik vid mig och närmaste butik efter det är 25 min bort. Får leta upp någon Maxi Stormarknad och storhandla
Jag köpte, vad jag trodde var kokosgrädde på lchfbutiken. Men jag fick hem nån sorts hård kaka. Vet du vad man använder den till? Kan du inte skriva nåt inlägg om det i så fall?
Du kan använda det översta lagret. Blir samma sak ungefär 🙂
Jag använder alltid Creamy.
Köp alltid den med högst fetthalt, så får du oftast mest för pengarna. En tjej från Filippinerna berättade för mig att när de gör kokosmjölk hemma så kramar de helt enkelt ur färskriven kokos med vatten.
Det innebär att ju lägre fetthalt i den färdigköpta kokosmjölken desto mindre kokos och mer vatten =
lur – vatten kan man ju hälla i själv till önskad konsistens.