tre kejsarsnitt

Kejsarsnitt nummer tre

av Cecilia Folkesson

Här kommer ett inlägg jag inte hade tänkt göra, men jag har fått så mycket frågor och kommentarer angående födseln av Otis så här kommer en liten sammanfattning.

Ni som inte vill se slemmiga nyfödda bebisar och massa sjukhusmiljö, skippa att scrolla ; )

 

IMG_2312.JPG
Onsdagen den 6:e augusti klockan 06:30 hade vi tid för kejsarsnitt på SÄS. (Mina andra två killar föddes också genom kejsarsnitt). 38 veckor + 6 dagar. Jag var betydligt mer nervös än vad bilden visar. Ju fler barn, desto mer nervös. Man vet att två har gått bra, och automatsikt känns det som om oddsen för ett tredje friskt barn och en lätt förlossning minskar. Drastiskt. Vågen visade 74 kilo. 12 kilo plus sen inskrivningen i vecka 11. Vanligtvis väger jag 60 kilo till mina 170 cm. En helt normal viktuppgång, och betydligt mindre än mina tidigare graviditeter. Jag tackar absolut kosten för det. En mix av Paleo, LCHF och rawfood istället för glass, godis och pasta.

 

IMG_2319.JPG
SÄS. Södra Älvsborgs sjukhus. Antagligen sista dagen med sol i augusti. Och antagligen sista sommardagen denna sommaren…

 

IMG_2456.JPG
På plats på operationsbordet. Katetern var det jag fruktade mest, och det var lika vidrigt som jag minns det. 100 gånger värre än ryggmärgsbedövningen. (den kände jag inte ens av) Sen var det bara att vänta på att bedövningen skulle ta. Och det gick snabbt. Och jag slapp känna av katetern. Vad dom gjorde bakom skynket vill jag inte ens veta. Har ALDRIG googlat, och kommer aldrig heller googla “kejsarsnitt”. Men doktorn var pratglad och bad lite för utförligt om diverse krokar och annat. Jag fick låtsas att jag inte hörde.

 

otis
Efter ca 10 minuter kom denna lille ut. 3280 gram och 47 cm lång. Och jag tyckte han var det gulligaste jag sett!?

 

IMG_2458.JPG
En mamma full av slangar och sladdar. Vet inte hur det är vid vanliga förlossningar, men kejsarsnitt är ett virvarr av sladdar, sprutor, dropp och katetrar. Blodtrycket gick ner rätt ordentligt och jag minns att jag låg och skakade på britsen medans de sydde ihop mig igen. 1 timma tog det att bli klar. Tydligen tar det längre tid för varje snitt. När jag syddes ihop efter Sid gick det betydligt snabbare. Eller så var det doktorn som var mer noggrann än den förra.

 

IMG_2729.JPG
Sjukt orättvist med baranafödsel egentligen. Johans jobb var att sitta jämte när de plockade ut Otis. Det tog 10 minuter. Sen satt han och sippade kaffe, medans jag lång invirad i sladdar och dropp… Jag klarade mig i alla fall undan allt socker dom ville stoppa i mig. Läs mer om det här.

 

IMG_2728.JPG
Redan samma kväll fick jag ta bort alla nålar och katetern och resa mig på vingliga ben. Funkade faktiskt otroligt bra! Betydligt bättre än med de två första. Och lillen mådde bra och ville äta med en gång.

 

IMG_2387.JPG
Dagen därpå kom mamma med två stolta storebröder (och take away från Laxbutiken i Falkenberg) och hälsade på.

 

IMG_2399.JPG
Två supermalliga storebröder!

 

 

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Frida 19 augusti, 2014 - 20:58

Åh så kul att få läsa och se! Fantastiska barn:) Och du är ju inte så dum du heller;) Heja!

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:29

Tack! Puss!!

Svara
Josefine 19 augusti, 2014 - 21:23

Sååå fina ni är bägge två och alla fem! Lycka!

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:28

Tack!! 🙂

Svara
Marika 19 augusti, 2014 - 21:26

Så fint att läsa om en lyckad förlossning!
Har också genomgått 3 snitt, första akut och dom andra 2 planerade.
Tar längre op tid för varje snitt, men jag har kort läkningstid, är rätt skönt, hoppas du har det med!
Kram

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:28

Tack så mycket 🙂
Kram

Svara
Helene Dyrelöv 19 augusti, 2014 - 21:40

Wow! Sååå fantastiskt! Jättekul att få läsa din förlossningsberättelse. Fina bilder! Vilket mirakel det är varje gång en liten människa föds. Jag ryser 🙂
Jag har själv sex barn och varje gång har det varit fantastiskt att föda.
Jag önskar dej all lycka med lille Otis och hela familjen!

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:27

Tack så mycket!! Ja visst är det helt fantastiskt 🙂

Svara
Melissa Spania Kostholdsveileder 19 augusti, 2014 - 22:37

Veldig fint å lese! Takk som deler!

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:26

Tack som gillar 😉

Svara
rebecca 20 augusti, 2014 - 11:20

åh, vad fint! tack för att du delar med dig 🙂 all lycka till er!

Svara
Cecilia Folkesson 25 augusti, 2014 - 08:26

Tack 🙂

Svara
Sara 20 augusti, 2014 - 12:29

Jag kanske har missat detta, men varför gör du kejsarsnitt?
Skönt att allt gått bra. Iaf;)

Svara
Ulrika 25 augusti, 2014 - 09:57

Men alltså – lite sent nu då – men man KAN faktiskt bara be dem sätta katetern EFTER att man fått bedövningen. 🙂 Det gör alltid jag då jag har nervsmärtor och rätt ont även när jag tappar blåsan med snällare katetrar varje gång jag går på toa. (Har haft en förlamningssjukdom som barn.)

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More