Julig grönkålssallad – favoriten på julbordet!
Sugen på en krispig, syrlig och salt sallad till julbordet? Då måste du testa denna juliga grönkålssallad med granatäpple!
Du kan självklart skippa ädelosten eller blanda i näringsjäst i vingrätten för ett alternativ som passar alla. För ett vegansk alternativ byter du ut honungen mot till exempel agavesirap.
Julig grönkålssallad
- ca 10 grönkålsblad
- 1 granatäpple
- 2 dl valnötter
- Ädelost efter smak
Vinägrett
- 0,5 dl olivolja eller rapsolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 msk honung
- 2 tsk Colmans senapspulver
- Salt och svartpeppar
Gör såhär:
– Hacka grönkålen, kärna ur granatäpplet och hacka valnötterna.
– Blanda ihop vinägretten och ringla över grönkålen.
– Toppa med resten av ingredienserna.
– Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.
Fler goda sallader
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: