julsallad med grönkål och ädelost

Julig grönkålssallad

av Cecilia Folkesson

 

Julig grönkålssallad – favoriten på julbordet!

Sugen på en krispig, syrlig och salt sallad till julbordet? Då måste du testa denna juliga grönkålssallad med granatäpple!

Du kan självklart skippa ädelosten eller blanda i näringsjäst i vingrätten för ett alternativ som passar alla. För ett vegansk alternativ byter du ut honungen mot till exempel agavesirap.

 

 

julsallad med grönkål och ädelost

 

Julig grönkålssallad

  • ca 10 grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 2 dl valnötter
  • Ädelost efter smak

 

Vinägrett

 

 

Gör såhär:

– Hacka grönkålen, kärna ur granatäpplet och hacka valnötterna.
– Blanda ihop vinägretten och ringla över grönkålen.
– Toppa med resten av ingredienserna.
– Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.

 

 

Fler goda sallader

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More