jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa med parmachips och parmesanchips

av Cecilia Folkesson

Hösten är den perfekta årstiden för soppor och grytor! Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan. Även parmesanchipsen och parmachips kan förberedas.

 

Jordärtskockssoppa

(4 port.)
500 g jordärtskockor
2 potatisar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyttor
1 klick smör
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk buljong [annonslänk]
2,5 vispgrädde
Salt
Svartpeppar

Färsk timjan

 

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull.
  3. Rör i jordärtskockor och potatisen.
  4. Slå på vin och låt puttra någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills mjukt, ca 15-20 minuter.
  5. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  6. Mixa slätt med stavmixer och rör i grädde. Värm upp och smaka av med salt och peppar.

 

parmesanchips

 

Parmachips

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg parmaskinkan på bakplåstpapper och torka i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Låt svalna på galler.

 

Parmesanchips

1 bit parmesanost eller 

  1. Höj ugnen till 175°. Gör så här:
  2. Riv parmesan grovt och gör små högar på bakplåtspapper. Toppa med färsk timjan och grovmald svartpeppar.
  3. Grädda i ca 5–10 minuter tills osten fått lite färg.

 

Här hittar du fler goda middagar!

 

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Webbtanten 10 september, 2017 - 18:32

Jordärtskockssoppa är något av det bästa jag vet! Måste göras snart igen.

Svara
Cecilia Folkesson 12 september, 2017 - 09:05

Eller hur? Så gott!!
// Cecilia

Svara
Mickan 11 september, 2017 - 10:00

Åh det är ju så gott! Får bli denna veckas soppa!

Svara
Cecilia Folkesson 12 september, 2017 - 09:04

Det tycker jag 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More