Hösten är den perfekta årstiden för soppor och grytor! Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan. Även parmesanchipsen och parmachips kan förberedas.
Jordärtskockssoppa
(4 port.)
500 g jordärtskockor
2 potatisar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyttor
1 klick smör
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk buljong [annonslänk]
2,5 vispgrädde
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan
Gör så här:
- Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
- Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull.
- Rör i jordärtskockor och potatisen.
- Slå på vin och låt puttra någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills mjukt, ca 15-20 minuter.
- Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
- Mixa slätt med stavmixer och rör i grädde. Värm upp och smaka av med salt och peppar.
Parmachips
- Sätt ugnen på 150°.
- Lägg parmaskinkan på bakplåstpapper och torka i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna på galler.
Parmesanchips
1 bit parmesanost eller
- Höj ugnen till 175°. Gör så här:
- Riv parmesan grovt och gör små högar på bakplåtspapper. Toppa med färsk timjan och grovmald svartpeppar.
- Grädda i ca 5–10 minuter tills osten fått lite färg.
Här hittar du fler goda middagar!
4 kommentarer
Jordärtskockssoppa är något av det bästa jag vet! Måste göras snart igen.
Eller hur? Så gott!!
// Cecilia
Åh det är ju så gott! Får bli denna veckas soppa!
Det tycker jag 🙂
// Cecilia