glutenfria fröknäcken chia

Glutenfria fröknäcken med chia

av Cecilia Folkesson

Semester och sommar brukar vara den tid på året man har som svårast att hålla sig till bra kost. Man reser, bor borta, äter ute och är inte inne i sina vanliga rutiner. Ett tips är att göra glutenfria fröknäcken. Perfekt att ha med sig på resan eller ha i en burk hemma!

 

FröknäckeN med chia

(1 plåt)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2,5 dl hett vatten
2 msk olivolja
Knappt 1 tsk halssalt

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Slå på det heta vattnet och blanda i oljan. Rör om ordentligt och låt stå ca 10 minuter. Kavla ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 50 minuter. Dela i lagom storlek och lägg på galler i eftervärmen i ugnen.

glutenfria chiaknäcken Servera knäckebröden med mosad avokado, hummus eller smör och en god ost.

 

glutenfria chiaknäcken

 

9 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Jonna 22 november, 2016 - 20:03

Hej!
Jag funderar om man inte “bör” ta kokosolja istället för olivolja – då man ju helst inte ska hetta upp olivolja?

Tack för grymma recept!

Svara
Cecilia Folkesson 22 november, 2016 - 21:32

Det kan man absolut göra. Vad jag har läst är inte olivolja en av de värsta sorterna att hetta upp. Men du har en poäng, absolut 🙂

Kul att du gillar!

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More