Glutenfri chokladkaka med frosting – dessutom helt fri från mejeriprodukter!
Vill du baka något enkelt och snabbt som dessutom är supergott? Testa denna chokladkaka som är glutenfri och mejerifri och endast sötas med banan.
Vill man ha den lite sötare kan man självklart addera sötning, till exempel kokossocker, björksocker eller honung.
Det bästa med denna kaka är att man kan smaksätta den på massa olika sätt. Man kan byta ut kakao och choklad mot till exempel pepparkakskryddor eller saffran och russin. Perfekt nu inför jul!
Vill du se hur jag gör den? Kolla detta klipp på min Instagram
Glutenfri chokladkaka
Chokladkaka
- 2 mogna bananer
- 3 ägg
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosolja
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- + Hackad mörk choklad (kan uteslutas)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper. Om du har en större form, sänk tiden i ugnen med ca 10 min.
- Skala bananerna och kör alla ingredienser i marberedare eller med stavmixer tills det blivit en jämn smet.
- Häll i formen och grädda i ca 50-60 min.
Frosting:
- 50 gram mörk choklad
- 3 msk kokosolja
- + riven kokos
Gör så här:
- Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
- Låt stå tills konsistensen är bredbar – rör om under tiden. (Ställ in i kylen om du vill att det ska stelna snabbare.)
- Bred på frostingen på chokladkakan när den svalnat något.
- Toppa med kokosflingor. Denna kaka är absolut godast när den är nybakad.
Fler recept sötade med banan
Här hittar du fler recept sötade med banan. Vill du baka något juligt redan nu – testat saffranskakan med russin eller den mjuka pepparkakan. Alla dessa recept är glutenfria och mjölkfria. Klicka på bilderna så kommer du till recepten.
Sugen på fler recept: Här hittar du alla mina recept
Följ mig gärna här
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!
7 kommentarer
Hej,
Var det även kakao i? Hur mycket? 🙂
Hej!
Missade detta – 3 msk, har lagt till den nu 🙂
Ha en fin helg!
// cecilia
Hej Alexandra!
Har lagt till det i receptet nu.
Tack för att du uppmärksammade 🙂
// Cecilia
Kan man använda något annat glutenfritt mjöl? 🙂
Hej Malin,
Har endast testat kokosmjöl och det blev inte lika bra tyvärr…
Men det går säkert 🙂
// Cecilia
Hej! Stor stor form behöver man för denna? 🙂
Hur stor menade jag 🙂