bananbröd glutenfritt paleo

Gluten och mejerifritt bananbröd

av Cecilia Folkesson

Då vi inte är några fikafantaster här hemma och inte bakar med varken vetemjöl, mejerier eller raffinerat socker brukar det inte bli speciellt mycket bakat. Så gissa hur glada barnen blir när det väl händer! Slängde ihop ett superenkelt och jättegott bananbröd igår. (I matberedaren som jag numera använder till allt.)

Bara att mixa ihop alla ingredienser och sätta in i ugnen. Glutenfritt, utan mejerier och tillsatt socker och paleo-vänligt! Servera det nygräddat med bär och kokossirap [annonslänk] eller rosta och bred ett lager nötsmör på och toppa med kakaonibs.

 

Gluten och mejerifritt bananbröd

3 ägg
2 bananer
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt

 

bananbröd glutenfritt paleo

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper.
Använd en mindre form, jag hade ingen lite form hemma så jag använde en engångsform som man hittar i mataffären (ca 15 x 12 cm)
Skala bananerna och kör alla ingredienser i marberedare eller med stavmixer tills det blivit en jämn smet.
Häll i formen och grädda i ca 50-60 min.

 

bananbröd glutenfritt paleo

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Annelie 14 maj, 2017 - 13:41

Vilken matberedare har du? Min gick sönder i veckan:(.

Svara
Cecilia Folkesson 14 maj, 2017 - 22:17

Jag har en bosch på 800 W 🙂

Svara
Josefine Silfver 24 september, 2019 - 21:28

Hej! Vilka underbara recept du har.
Jag jobbar på en förskola och gör ibland bananbröd av olika recept och tänkte nu testa detta. Går det byta ut mandelmjölet mot något annat glutenfritt mjöl då jag inte får servera nötter, Tror du tex Lailas mjölk-& glutenfria mjöl eller bovetemjöl skulle kunna funka och isf är proportionerna lika som med mandelmjöl.
Tack på förhand!
Hälsningar Josefine

Svara
Cecilia Folkesson 11 oktober, 2019 - 10:00

Hej Josefine,
Man kan absolut byta ut mandelmjölet, kolla omvandlingstabeller på nätet för alternativa mjölsorter 🙂

// cecilia

Svara
Catharina 1 december, 2019 - 19:29

Helt underbar bananbröd!! Min 14 sa bara direkt, det här får du göra om så nu i kväll kör jag andra brödet … det andra är slut. Tog en dl kokos mjöl istället då mandelmjölet tog slut. Mkt gott ändå. Kram

Svara
Céline Allirol-Molin 29 februari, 2020 - 18:40

Hej. Jag undrar hur stor mängd du har haft av kryddorna när du använt Kanel, ingefära och kardemumma, samt den andra varianten med hallon och lakrits

Svara
Baka glutenfritt bröd - 5 recept - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 maj, 2020 - 08:18

[…] Recept: Glutenfritt bananbröd […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More