Frisim: bästa gravidträningen?

av Cecilia Folkesson

Det här med utmaningar och graviditet rimmar tyvärr inte speciellt bra. Man ska tydligen “vara glad så länge man kan röra på sig”. Låter verkligen jättetråkigt. Låter som man bara ska gå och vänta på att man måste lägga av och lägga sig i soffan och äta godis istället. Och att träna utan mål eller resultat att slå ger mig tyvärr ingenting. Men nu har jag tagit tag i något jag länge velat lära mig och verkligen inte kan: crawl. Eller frisim.

Mitt mål som höggravid: 50 meter inkl. andning. Som o-gravid, smal och vältränad klarade jag 5 meter (utan att andas)

Idag var det dags för frisimlektion. Och ska man lära sig något på kort tid ska man ta till experthjälp! Kan inte Colting lära mig crawla kommer jag förmodligen aldrig klara det. Redan efter 1 timma var jag väldigt mycket närmre mitt mål! Och för första gången på flera månader kände jag inte ens av magen.

Frisim måste vara den absolut bästa gravidträningen. Under några veckor körde jag bröstsim men fick otrevliga känningar i ljumskar och höfter. Men nu; ingenting. Bara extrem lust att gå till simhallen igen!

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Lina 22 april, 2014 - 00:11

Vad roligt med en tekniklektion! Själv är jag självlärd i frisim, kommer ihåg precis i början då det kändes som man inte tog sej någonstans och vågade inte andas förrän man var helt säker på att vara ovanför ytan.
Nu (1,5 år senare) crawlar jag hjälpligt i alla fall, men har kollat på några kurser och känner verkligen att det finns mycket att lära, men tyvärr inga kurser innan hösten. Tills dess funderar jag på att skaffa sådana paddlar som Jonas håller i på bilden..

Svara
Ida 22 april, 2014 - 08:02

Fantastiskt!!! Du tränar med Colting, min stora förebild när det gäller kost och träning! Jag inspirerades av hans “train low compete high-teori” när jag tävlade i olika multisporttävlingar, det fungerade jättebra! Medan andra deltagare kolhydratladdade inför tävling med pasta satsade jag på naturliga kolhydrater. Jaja det var tider det, nu kämpar jag för mina träningstillfällen mellan blöjbyten och husrust ( you know ), tackade nyss nej till Åre Extreme, en av det roligaste tävlingarna jag vet. Men, men jag kommer tillbaka, starkare än någonsin 🙂 Keep up the hard work!

Svara
Terese 22 april, 2014 - 08:23

Det är underbart att simma! Minns också när jag började crawla. Trodde aldrig jag skulle klara 200 m ens. Var helt slut och att få in tretaktsandningen, var inte det lättaste 🙂 Nu tycker jag det är rena meditationen att simma. Bara nöta längd efter längd… Kul med sådan experthjälp! 🙂 Bra jobbat!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More