glutenfritt fröbröd

Tävling: Vinn smart inbyggnadsugn från Gorenje

av Cecilia Folkesson

Nu är det dags för höstens stora tävling! Ta chansen och vinn en inbyggnadsugn från Gorenje till ett värde av 14 495 kronor.

Ugnen har massa bra funktioner som bland annat plats för 5 plåtar samtidigt (perfekt för kommande pepparkaksbak) och stenugnsfunktion som ger det perfekta brödet.

Hemma hos oss gör vi ofta ugnsrostade grönsaker. Jag brukar först sätta in dem på en lägre temperatur för att sen höja temperaturen mot slutet. Med denna smarta ugn slipper man det. Man sparar enkelt sina favoritinställningar på touch-skärmen och ugnen sköter sig själv. Så smart!

 

Såhär enkelt är du med och tävlar:

Skriv en kommentar under detta inlägg varför just du ska vinna inbyggnadsugnen.
Tävlingen pågår till söndagen den 15:e November kl 23:59. Lycka till!

Uppdatering 2015-11-16
→ TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
Vi gratulerar Frida Johansson som blev vinnaren av inbyggnadsugnen! Och ett stort tack till alla ni som var med. Fantastiska bidrag!

 

Här kommer ett recept på mitt gluten- och mejerifria favoritbröd:

Glutenfritt frö- och nötbröd

5 dl glutefritt havregryn
2,5 dl skalade solrosfrön
1,5 dl hackade valnötter
1,5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
3 msk chiafrön
4 msk fiberhusk
2 tsk himalayasalt
2 msk kokossirap (eller agavesirap)
0,5 dl olivolja
6 dl vatten

1. Sätt ugnen på 180°C. Rosta solroskärnor och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper tills de får färg, ca 10-15 min. Vänd efter halva tiden och låt sen svalna.

2. Blanda alla torra ingredienser och häll sen i kokossirap, olivolja och vatten.

3. Blanda allt noga och klicka i degen i en oljad brödform. Ställ in i kylen några timmar. 

4. Sätt ugnen på 200°C och placera gallret i mitten av ugnen. Ta ut brödformen ur kylen och låt stå i rumstemperatur ett tag innan du sätter in brödet i ugnen. Grädda brödet i ca 1 timma. 

5. Stjälp ur brödet ur formen och låt det svalna på galler i ca 2 timmar. Ju längre man orkar väntar desto mindre fuktigt blir brödet. Förvara sen brödet i kylskåp.

6. Skiva, rosta och toppa med hummus eller en god ost!

 

Detta är Gorenjes nya smarta inbyggnadsugn

– Interaktiv färg-display med touchfunktion.
– Kombinerar modern teknik och design med egenskaperna från traditionella stenugnar.
– PerfectGrill-funktionen får bröden en perfekt krispig yta och mjuk kärna.
– MultiFlow 360 ̊-systemet gör det möjligt att tillaga mat på 5 nivåer samtidigt, alla med lika bra resultat!


Besök även 
Gorenje på facebook för massa goda nyheter.

 

I samarbete med Gorenje

Du kanske även gillar detta

127 kommentarer

Alexandra 9 november, 2015 - 08:41

Vår ugn håller på att ramla i bitar. I helgen, när jag höll på att laga en av barnens favoriträtter (köttfärslimpa med rotfrukter = det var en tung form som skulle vara i ugnen) lossnade ena sidan i ugnen så att jag höll på att få hela middagen rätt på mina fötter.

Nu kan jag inte blunda längre. Ugnen har gjort sitt och behöver bytas ut rätt akut.

Svara
Maria 9 november, 2015 - 09:06

Vad vore livet utan en ugn? För mig ger den möjligheter. Möjligheter till livslång hälsa i form av härliga fröbröd, goda gratänger och varför inte en smarrig choklad och kokoskaka till söndagskaffet? Fantastiska smakupplevelser och tid till att umgås med vänner och familj varje dag. Ja vad vore livet utan en ugn?

Svara
Helene Dyrelöv 9 november, 2015 - 09:41

Det är dags för oss att köpa ny ugn. Har haft den gamla i snart 11 år. Vi är 8 stycken i familjen så jag gör mycket av middagsmaten i ugnen. Det är enkelt och blir gott! Vi har dessutom ofta middagsgäster så vi skulle verkligen behöva denna ugn.

Svara
Monica Stålberg 9 november, 2015 - 09:46

Men, åh vad jag skulle vilja ha en sådan ugn! Haft varmluftsugn sedan 80 talet och min nuvarande håller på att ge sig totalt. Alla specialfunktioner som varmluft, grill mm är borta, så det är dax att köpa en ny. Men skulle aldrig ha råd att köpa en sådan Gorenje ugn, så det vore höjden av mat/baklycka att vinna en sådan ☺

Svara
Emelie 9 november, 2015 - 09:52

Jag älskar att laga mat och att baka, och jag vet hur underskattad en riktigt bra ugn är då jag har jobbat i storkök med opålitliga ugnar. Men jag vill inte vinna denna till mig själv. Jag vill vinna den till min mamma. Min mamma älskar att laga mat och baka, hon också. Efter att ha pluggat/rest runt i två år har jag nu återvänt till familjens bo – något som självklart har både för-och nackdelar. En extra mage att mätta och en extra person som springer omkring i köket. Jag vill vinna denna till min mamma för att hon förtjänar det bästa. Jag vet hur mycket hon hade älskat denna fina inbyggnadsugn och hur mycket enklare hennes vardag hade blivit av den.

Svara
eva 9 november, 2015 - 10:09

Åh detta fina pris skulle vara alldeles fantastiskt att vinna. Hela vårt kök håller på att rasa ihop, vårt pyttelilla kök skall jag säga. Här får vi verkligen leva efter ordspråket “hjärterum är stjärterum”, vi är fem i familjen men jag brukar kalla det vårt andra fritids för här är alltid fullt med ungdomar. Det är så skönt att de vill vara här hemma tycker jag och de gillar och baka och laga mat själva, vilket de mer än gärna får göra (bara de städar efter sig), och de är alltid välkomna trots att jag har en trötthetssjukdom och vilar mycket är det härligt att höra dom stöka omkring. Jag skulle vilja underlätta både för mig och för dom med en ny ugn, vår är inne på sitt tredje liv, för några månader sedan slog det gnistor om den när jag satte på plattan, huu, så den är allt bra trött.

Svara
Andreas 9 november, 2015 - 10:37

Jag är en nörd, älskar tekniska prylar och kan grotta ner mig i dessa hur länge som helst. Vinner jag ugnen kommer min sambo och bonusson tacka Gorenje och Cecilia för god, ugnslagad mat en lååång tid framöver!

PS. Tack för tipsen om Natural cycles och “Evelina”, de har revolutionerat vårat samliv!

Svara
sandra 9 november, 2015 - 11:02

En ny ugn önskar jag mig och denna vore toppen. Vår “gamla” är inte gammal på något vis, men det är en helt vanlig ugn som jag bara kan lägga 1 plåt i gången i och då tar det så länge att grädda bröd. Jag strävar efter att baka allt vårt bröd själv men tappar inspirationen när det tar sådan tid att grädda. har ju enkom införskaffat en större frys för att förse oss med så mycket som möjligt själv!

Svara
Anneli P 9 november, 2015 - 12:55

Jag älskar stenugnsbakat bröd men nu ger jag snart opp, du är mitt sista hopp,
jag skulle så gärna vilja kunna baka stenugnsbakat bröd här hemma,
men en vedeldad bakugn kan jag inte i mitt kök in klämma,
den får inte plats och någon skorsten från mitt kök finns ej,
men stenugnsbakat bröd är helt klart min grej,
så jag har testat att i utegrillen i trädgården bröd göra,
allt som hände var att jag bakstenen råkade spräcka och förstöra,
brödet blev bränt och smakade rök,
så nu är det nära att jag ger upp mina bakförsök,
men när jag såg Gorenje inbyggnadsugn var det som om det på himlen tändes en vacker stjärna,
att äga en Gorenje ugn i mitt kök vill jag så väldigt gärna,
för det verkar som den är svaret på mina stenugnsbrödsfantasier,
ja ugnsutvecklarna på Gorenje verkar vara sanna genier,
de har ugnen jag har letat efter och som skulle göra mig mycket nöjd,
tänk om jag en sådan hade i mitt kök vilken fröjd!

Svara
Linda E. 9 november, 2015 - 13:44

Min man är en äkta teknik nört. Med den här hightec ugnen skulle han kanske ha lust att lära sig kocka. Skulle vara skönt att slippa matlagningen ett litet tag efter 15 år framför spis och ugn. 😉

Svara
Stephanie 9 november, 2015 - 14:26

Åh vilken snygg ugn! Vår familj skulle gärna vilja ha en sådan då det ska bakas och fixas nya jultraditioner för vår nybildade familj 🙂 ugnsrostade grönsaker, stek, granola, bröd, julskinka, gratänger, lussekatter och fruktchips. Mycket ska fixas och det är vi som tar allt julstök 🙂 Det är såklart väldigt kul, men ännu roligare om man har bra utrustning 🙂 Därför hoppas jag att vi blir lyckliga vinnaren 🙂

Svara
Jonna 9 november, 2015 - 15:11

Med fem i familjen, varav fyra vill ha matlådor blir det mycket mat som ska lagas varje dag. Alla kommer hem sent, jobbar kväll eller går till gymmet på kvällen vilket ofta lämnar mig ensam hemma att fixa all mat. Nu när jag är mitt inne i tredje året på gymnasiet vore det därför himla praktiskt om det skulle gå lite snabbare och enklare än det gör nu, med vår gamla halvt fungerande ugn. Jag älskar att laga mat och baka- men skulle verkligen uppskatta om det gick lite enklare och snabbare på vardagarna! Som mat- och baknörd verkar ju dessutom denna ugn super kul och spännande! 😀 Håller tummarna och hoppas, hoppas!!

Svara
Anna 9 november, 2015 - 15:33

Jag skulle vilja överraska min sambo med en ny ugn. Hans största passion i livet är att laga mat och baka. Speciellt nu när han flytta från sin hemstad efter 42 år för att bo med mig, en stor uppoffring som jag vill tacka honom för. Den ugn vi har idag beter sig lite som den vill, dvs ibland blir det bra men oftast blir den för varm eller kall. Men vi vet att brandlarmet fungerar i alla fall.

Svara
Louise 9 november, 2015 - 17:18

Jag skulle gärna vilja vinna ugnen för att ge den till mina föräldrar. De var tidigare mycket intresserad av matlagning och bakning, men intresserat har avtagit bla sedan deras ugn började strula. Genom att vinna en ny ugn till dem hoppas jag också att vi ska börja laga mat och baka tillsammans, precis som vi gjorde förr!

Svara
Johanna 9 november, 2015 - 19:29

Tycker det är smidigt och enkelt att laga maten i ugnen men tyvärr är vår ugn så gammal,dålig och helt utan finesser att det blir vaken bra eller roligt att använda den. Hoppas därför på tur att vinna en ny!

Svara
Madelen 9 november, 2015 - 21:41

Med en ugn som grillar mest i bak,
och knappast något i fram.
Så blir varje matlagning mest ett uttryck i avsmak.
och inget vackert griljerat lamm.

Med en lucka som hänger på kant,
och ett galler som snart rostat bort.
Blir allt jag lagar halvdant,
och på restaurangen jag snart köper årskort.

Nej ugnen har gjort sitt,
och jag måste erkänna.
Att den är i ett skick,
där den mesta maten bränna.

Att vinna denna ugn,
vore höjden av lycka.
Då skulle jag vara lugn,
och julebordet med vacker mat kunna smycka.

Svara
Zara 9 november, 2015 - 22:57

Åh vad det skulle vara fantastiskt att få vinna! Ugnen i huset vi flyttat in i visar fel gradantal så det är hela tiden en chansning när man ska tillaga något. Jag älskar att laga mat och baka, allt från lergryterätter till maffiga cheesecakes, så den skulle användas flitigt varje dag. Dessutom skulle den kanske ge oss en liten spark i baken när det gäller att byta ut all hemsk furu i köket, med en sån maffig ugn måste man ju det 🙂
Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Freddie 10 november, 2015 - 06:34

Hej. Jag önskar vinna av tre anledningar; jag tycker att matlagning är som meditation och uppskattar därmed bra redskap, vi ska förhoppningsvis byta ut vår skruttiga spis inomkort o då passar ugnen perfekt och dessutom fyller jag ju år dagen för tävlingsupploppet – den 15 november. Kram/F

Svara
Louise 10 november, 2015 - 06:51

Ååhh… vill verkligen ha!
Är utbildad kock men på grund av arbetsskada kan jag inte jobba som det. Skulle vara helt underbart att kunna fortsätta göra fantastisk mat fast på hemmanivå.
Älskar framförallt att baka men vår nuvarande ugn, från 2004, jobbar inte riktigt med mig i alla lägen.

Svara
Solbritt Ilkert 10 november, 2015 - 07:59

Det här låter som en dröm. Jag glömmer ofta att ändra temperaturen i ugnen vilket inte är så bra när man bakar. Men om den här kommer ihåg inställningarna så skulle vi få perfekta bak framöver. Har börjat göra allt mer mat och bak med åren så toppen om jag vann.

Svara
Jessica Hellström 10 november, 2015 - 09:14

I jul kommer hela min släkt (de bor i Stockholm) upp till mig i Dalarna för att fira jul, jag har bott här i snart 12 år och det är första året jag får chansen att rå om dem riktigt ordentligt, läste om Gorenjes ugns alla fantastiska funktioner och blev helt betagen, självrengörande, Perfekt grill, Multiflow och stort utrymme låter helt underbart, jag vill bjuda min släkt på världens godaste hemlagade julvört, perfekt griljerad skinka, godaste Jansons frestelse och slippa krånglet med att all mat jag vill laga inte går in i min gamla ugn samtidigt. En ny ugn vore helt klart den bästa förskotts julklapp jag kan få.

Svara
Elisabeth 10 november, 2015 - 10:09

Böjd som en krok. Har nåt i ugnen gått på tok?
Det skulle jag slippa om jag den vanliga ugnen kunde skippa
och ugnen rak i ryggen kontrollera utan att behöva rygg-
skott riskera.

Svara
Annica Beda Nilsson 10 november, 2015 - 10:17

Jag har en gammal ugn och känner att jag vill inte ha det såhär längre. Jag vill bli mer modernare i mitt kök och även få ut mer av ugnen. T ex baka, laga och fixa och trixa med olika saker . 😀

Så nu får jag hoppas på tur.

Svara
Malin Junghard 10 november, 2015 - 12:26

Min ugn är så kass
och jag önskar en som är vass.
När man bakar bullar brukar det hända
att ena halvan blir obakad och andra halvan blir brända…
Behöver en riktigt grym Gorenje-ugn,
då kan jag under matlagningen vara lugn!

Svara
Alexandra 10 november, 2015 - 14:23

Vi har en ugn – den var helt ok då vi flyttade in.
Men sedan föll handtaget av.
Och yttersta glasskivan började kasa mot golvet så vi fick paniklaga med ett par spikar.
Och nu har vår yngsta son börjat klättra på handtagen så fort han kan.

Jag har tänkt på hur fantastiskt det skulle vara om ugnen inte var i golvnivå. Jag fantiserar vidare och håller tummarna!

Svara
Gunilla . B 10 november, 2015 - 14:59

Önskar denna vinst till sonen som med sin flickvän köpt hus ! Köket är omodernt och när dom nu fått en baby – önskar jag dom verkligen en inbyggnadsugn – som blir både bekväm och barnsäker !!!

Svara
Anki 10 november, 2015 - 17:57

Vi bytte kök gör några år sedan men valde att ha kvar den gamla ugnen eftersom att vi är super nöjda ned den,men nu börjar den att ge upp Så att vinna en ny så här innan jul hade ju varit fantastiskt.

Svara
Catarina W 10 november, 2015 - 18:51

Då jag både lagar mycket mat och bakar flera gånger i veckan så vore denna ugn rena paradiset för mig. Ofta kommer alla barn och barnbarn hem och då går det åt mycket mat samt att några av dem har allergier av olika slag så måste jag också tänka på vad man kan ha tillsammans i ugnen.
Skulle verkligen behöva den och hoppas.

Svara
Jesper 10 november, 2015 - 19:34

Jag älskar att äta nyttig och bra mat, speciellt veganskt. Att se att du inspirerar andra genom att visa just glutenfritt samt veganskt bröd, på ett enkelt och bra sätt, gör att jag är glad att du har denna tävling, för det är tack vare detta som jag upptäckte din blogg, blir nyfiken att höra mer, själv vill jag bygga om mitt kök och för det krävs en hel del, som student får man drömma om mycket men små bäckar blir en stor å. Så jag hoppas att jag får turen och äran att få ha en bra ugn och kunna fortsätta lag god och inspirerande mat till mig själv och mina gäster som besöker mig då och då. Tummen upp för en bra blogg. Jag kommer följa denna och se vad mer du har att erbjuda för spännande. Nyfiken med på barfotalöpning, då jag är helt grön i detta fast jag har sprungit ett antal maratonlopp. 🙂

Svara
Kristiina 10 november, 2015 - 20:33

Hej!

Husets hjärta är slitet
och en aning för litet.
Åren går och behoven ändras,
dags att bygga nytt och förändras.
En ny ugn är inspirationen och en start,
så att vi sätter fart.
Lyx i stort och bra format en inbyggnadsugn för oss skulle vara,
men verkligen på våra behov idag svara.
Hoppas få familjen med en tidig julklapp glädja
och samtidigt till snickarkunskaperna vädja!

Ha en fortsatt fin höst och tack för chansen!
Med vänlig hälsning
Kristiina

Svara
Ann Charlott 10 november, 2015 - 20:59

Jag älskar matlagning och bakning intensivt och vill laga mat som är bra för plånboken, hälsan och miljön samtidigt som den smakar bra. Istället för att resa jorden runt tar jag med mig världens kök till mitt eget. Min familj och släkt och vänner är villiga försökskaniner, även om jag ofta får höra att jag är för liberal med kryddningen! Ofta har jag flera projekt igång samtidigt, vilket ibland har lett till att köket förvandlats till ett kulinariskt katastrofområdet då ett av projekten glömts bort medan jag höll på med något annat… Ja, tack, det skulle underlätta fantastiskt mycket med en ugn som kan hantera min avancerade multitaskning – den som jag inte klarar av på egen hand!

Svara
Marcus B 10 november, 2015 - 21:25

Hit med ugnen så att jag måste säga upp min hyresrätt och köpa hus!

Svara
Ullis 10 november, 2015 - 22:41

Arbete och vardagsstress styr ofta en mammas värld,
så ett kök som i princip styr sig själv vore jag värd.
För när jag vill vara lat,
serverar inte tvååringarna mat
så en smart ugn vore verkligen lyx för våra fat!

Svara
Linn Arnewing 10 november, 2015 - 23:41

Jag kom in på din sida via Google då jag sökte på glutenfritt bröd imorse och detta bröd fick det bli, så gott!

Jag är också mamma till tre och älskar att laga mat men som för många mammor så räcker inte alltid tiden till att göra all den hälsosamma maten jag skulle vilja göra. Denna ugn hade varit till stor hjälp för mig i köket, kanske till och med mannen kan klara av en del med tydliga bilder.. 😉 Oavsett hur det går i tävlingen så är jag otroligt glad över att ha hittat hit, massor med nya recept att prova!

Mvh Linn och barnen Felicia, Embla och Minstingen Leon

Svara
Malin Svensk Björck 11 november, 2015 - 00:12

Jag älskar att baka och laga mat. Men sen jag blev sjuk och handikappad så behöver jag hjälp med allt.
Kan inte ens böja mig ner och dra ut formen med kaka för att kolla om den är klar.
Med denna underbara ugn skulle jag kunna få lite mer självständighet då den ju sätts i bra arbetshöjd.
Vore underbart att kunna göra nånting själv och få en ugn som inte ger ojämnt gräddade bröd och bullar.
Vilken dröm det vore!
Ha en fin vecka!
Mvh
Malin Svensk Björck

Svara
Kristina 11 november, 2015 - 06:44

Det är allt jag behöver.

Svara
Tommy 11 november, 2015 - 06:53

Hej hopp
Jag älskar stå i köket och hålla på, mat, kakor eller bröd spelar mindre roll. Spännande att testa nya saker eller göra favoriterna igen och igen.
Tyvärr så är min koncentration inte alltid på topp, lätt för att ställa in fel grader eller rent av glömma saker i ugnen. Men med en smart ugn så blir det lite som att ha en assistent med mig i köket som hjälper mig att lyckas var gång.

Ha det fint!

Svara
Anna ersson 11 november, 2015 - 07:55

Så att jag vinner över sambon när vi kör “pimp My kök”

Svara
Emma 11 november, 2015 - 08:46

Därför att jag skulle vilja överraska min helt underbara mamma med denna i julklapp. Hon älskar att baka och laga mat och försöker göra så mycket av allt sånt själv för att få det hälsosamt och gjort från grunden – och det vore så fantastiskt att kunna få överraska henne med något sånt här, så att hennes verktyg kunde motsvara hennes egen skicklighet i köket.

Håller så tummarna, hon har lagat fantastisk mat åt mig genom hela min uppväxt och det vore så kul att få ge något sånt här tillbaka.

Svara
Miriam Axelsson 11 november, 2015 - 09:19

Ända sedan vi blev med hus har jag drömt om en inbyggnadsugn, men tyvärr lyckas alltid någon annan utgiftspost tränga sig i kön….Kan säga att vi bott i hus i många år nu!

Men!
Drömmar skall man aldrig ge upp!
Jag skulle bosätta mig i köket om vi vann denna ugn och baka bröd varenda ledig minut, för att inte tala om alla maträtter som man enkelt och smidigt kan göra i ugn. Ja, jag hoppas innerligt!

Svara
Jennifer B 11 november, 2015 - 10:07

Detta är precis det jag behöver! Tänk att kunna laga mat och baka och faktiskt få jämn tillagning, kunna tillaga flera saker samtidigt och en ugn jag kan titta in i – helt enkelt som mitt personliga kinderägg där det är flera överraskningar i ett och det är bara jag som kommer kunna sätta gränserna för hur många!

Svara
Carola 11 november, 2015 - 10:41

För att i köket bli en “kockigare” kvinna,så måste jag ju bara denna läckra och smarta ugn få vinna.
Då ska jag bjuda min underbara flickvän på en riktig kärleksmåltid.Hon är min “klippa”.

Svara
Peter Lindhoff 11 november, 2015 - 11:06

En ugn med så många fantastiska och bra funktioner kanske till och med jag laga och baka god mat:-)
Våran gamla ugn ger ojämn värme samt så tar det extremt lång tid att få upp värmen.
Att denna nya ugn även är extremt snygg och ha coola färg touch displayer är ju inte fel!!! Hoppas verkligen på att få äran att använda denna ugn!!!

Svara
Sabine 11 november, 2015 - 11:23

Jag själv är värdelös på baka. .använder ugnen typ 5 ggr per år men jag har en god vän som alltid bakar något glutenfritt när hon vet att jag kommer förbi. Så jag hade gett den i present till henne. En bättre tack för all hennes omtanke hade jag inte kunna tänka mig

Svara
Anna Algebäck 11 november, 2015 - 11:27

Denna är just vad vi behöver! Rensade bort micron för att par år sedan och att få tillbaka tinings-möjlighet hade varit grymt. Display o bilder kanske skulle göra att det blir enklare för barnen att lära sig hantera ugnen. Och även få mannen att tycka det är roligt att laga mat!

Svara
Jennifer 11 november, 2015 - 11:27

Min ugn har flippat ut totalt baka kanelbullar här om dagen o de blev rå inne o nästan brända utanpå o maten längst bak på plåten kan va ofärdig o det längst fram bränt.. Detta får en att inte vilja laga mat o jag som älskar o laga mat till familj o vänner:/

Svara
Marielle sjödin 11 november, 2015 - 11:27

Vi har nyligen köpt vårt första hus. Det är ett renoveringsobjekt och det första vi ska göra är köket. Det skulle vara helt underbart att vinna denna ugn till vårt nya kök!

Svara
Monica Bergvall 11 november, 2015 - 11:33

Min son (25 år) bygger just nu sitt första boende och håller på att planera sitt första kök.
Han älskar att kocka, så den här ugnen skulle jag vilja ge honom i inflyttningspresent för att han är så duktig och sliter med detta bygge varje ledig stund.

Svara
Kristoffer K 11 november, 2015 - 11:34

Det vore fantastiskt att vinna en ny ugn. Vår gamla ugn sjunger på sista versen. Hällen börjar bli sliten och lampan i ugnen har lagt av. Äter en form av paleokost för autoimmun sjukdom och tillbringar mycket tid i köket. En ny ugn hade underlättat och skapat nya möjligheter och ännu större glädje i köket. Tack för en bra och inspirerande sida.

Svara
Sofia Papadopoulos 11 november, 2015 - 11:34

I vårt hushåll är det min sambo som står för matlagningen och han gör det bra.
Han söker ständigt nya mattäter och fixar och trixar så fort han har möjlighet.
Jag förstår inte hur han hinner med tanke på att vår ettåring är en vaken, pigg och alert liten krabat som kräver mycket uppmärksamhet. Lika imponerad varje gång jag kommer hem från jobbet och slår mig ner vid dukat bord. Jag försöker visa min uppskattning men tror inte det framgår exakt hur nöjd och imponerad jag är.
Tänk att överraska honom med en ugn! Det hade varit helt fantastiskt.
Med den där brödfunktionen kanske ben jag kan baka bröd lite med regelbundet… nu får jag infall då och då.

Svara
Alexandra 11 november, 2015 - 11:42

Som student ÄLSKAR jag att koppla av emellanåt och baka! Nu har min lilla ugn gått sönder och jag drömmer om en ny. Såg denna superugn och vinner mer än gärna. Då ska här bakas igen, köket fyllas med kärlek o passion, nyttiga bröd, kex och alternativ till julkakor. ❤️

Svara
sarah andersson 11 november, 2015 - 11:49

Jag skulle vilja vinna så jag kan använda denna läckra ung när vi till sommaren ska öppna lantcafe på hobbynivå

Svara
Emma 11 november, 2015 - 12:45

Jag måste ha en sådan ugn för jag står inte ut med tanken på att inte kunna följa dina superunderbart goda recept och tips till punkt och pricka.

Svara
Sandra johansson 11 november, 2015 - 12:48

Hej ! En inbyggnadsugn skulle vara svaret på våra böner. Vi har nyligen efter lång tids sparande köpt ett hus som dock behöver renoveras och rustas upp mer än vad som först framgick vilket också betyder att budgeten för detta inte är så stor ..I och med att ett väl fungerade kök är viktigt då vi är en småbarnsfamilj och jag älskar att laga mat och experimentera med goda gratänger i ugn osv skulle denna komma väl till hands hos oss . Sedan att min sambo helt saknar matlagningskunskaper och max kan värma färdigrätter och pommes och korv (i ugn ) gör att vi är i ännu större behov av en ordentlig ugn haha . håller tummarna 🙂

Svara
Jonas Ohlsson 11 november, 2015 - 12:56

Hallå där!

Det där glutenfria frö och nötbrödet ser ju asgott ut. Måste testa att baka det i helgen 🙂
Den där ugnen verkar ju helt sjukt bra! Helt i min stil också med massa tekniska funktioner. Jag lagar nästan allt i ugn. Inte minst BACON på bakplåtspapper som jag lärde mig av dig 😀
Men annars en massa gratänger, bröd och grytor. Dock är min nuvarande ugn så opålitlig. Om det är 150 eller 200 grader man har ställt in är oklart så att säga..

Svara
Elisabeth Karlström 11 november, 2015 - 12:58

Åh vilken fantastisk ugn detta verkar vara! Jag tänker direkt på de fyra elementen vi mår bra av att omges utav. Där jord får symbolisera sten i en stenugn vilken denna är designad efter. Luft som behövs för ugnens många olika funktioner. Eld som värmen vilken omsluter mat och bröd och ger önskad yta. Vatten som renar ugnen.
En ugn som helt klart skulle vara hjärtat i mitt kök en lång tid framöver!

Svara
Viktor Eriksson 11 november, 2015 - 13:39

Jag skulle vilja överraska min bror med denna inbyggnadsugn. han har ett helt galet matlagningsintresse och experimenterar ofta med olika maträtter. Dessvärre har han nyligen fått ett tråkigt sjukdomsbesked så renoveringen av köket de planerat så länge lär behöva läggas på is dels pga orken men också den ekonomiska sitsen de hamnar i. Han skulle bli så glad för den här ugnen !

Svara
Charlotte mattsson 11 november, 2015 - 13:40

Skulle gärna vilja vinna ugnen. Min ugn som jag har idag har ingen lampa och så gräddar den o jämt. Har aldrig fått chansen att visa vad jag går för.

Svara
Linda Hedlund 11 november, 2015 - 13:42

Äntligen en ugn som uppfyller mina önskningar, kan nästan känna hur fantastiskt god maten och allt annat blir….mumma

Svara
Heini Laitinen 11 november, 2015 - 13:53

Vi har köksrenovering snart, eller vi planerar det och denna ugn skulle passa alldeles utmärkt i köket. Vi lagar mycket mat och gillar god mat och då är ugn viktig.

Svara
Jerker 11 november, 2015 - 13:53

Vi använder vår “ugn” så mycket det går för att göra mat och eget bröd… Men den håller på att säcka ihop helt, och var inte ens bra när vi flyttade in här. Detta vore en perfekt vinst att göra det roligare att göra mat i vårt hem 🙂

Svara
Niklas Borssén 11 november, 2015 - 14:40

Skulle gärna vilja vinna den här till min snälla mamma i Borås 🙂 Jag kommer på besök några gånger och får bo hos henne. Vore väldigt kul att kunna överraska henne med något sådant exklusivt. Hon gillar verkligen att laga mat, och hon saknar sin lite mer avancerade ugn från sin förra lägenhet.

Svara
Mia Jansson 11 november, 2015 - 15:05

Wow vilken ugn!! Tänk vilken julklapp det hade varit att få tillaga julskinkan i den här ugnen 🙂
Är i planeringsfasen inför att renovera köket, kollar runt på olika ugnar men hittar ingen som passa både behov och budget! Vinner jag den här så lovar jag att istället skänka min nuvarande budget för ugn 3500-4500:- till cancerfonden så att fler kan få fira jul med sina familjer i framtiden håller tummarna!

Svara
Petra 11 november, 2015 - 15:11

Vi köpte en ny ugn för ett par år sedan, efter många om och men då det fanns så himla många att välja på. Sen dess har jag ångrat vårt val då ingenting blir bra i ugnen, allt blir bränt på ena sidan plåten och utan färg på andra sidan – oavsett hur vi gör! Ugnsluckan har hunnit gått sönder, och displayen har fått fnatt! Jag blir bara mer och mer osams med ugnen varje gång den används. Det vore såå skönt att få byta ut den mot en sån här lyx-ugn som du beskrivit ovan! Vilken dröm!

Svara
Sara 11 november, 2015 - 15:17

Jag tänker att den vore bra för att få tummen ur till att sätta igång med den länge eftersatta köksrenoveringen, och sätter kanske standarden för resten av köket också då? 🙂

Svara
Magnus 11 november, 2015 - 15:41

Lätt att svara på..min mamma som snart flyttar från lägenheten i Stockholm till sommarhuset på landet har länge önskat sig en inbyggnadsugn, av skälet att hon får ont i ryggen av att “sätta sig på golvet” varje gång ugnen ska användas. Så hon får ugnen så klart!

Svara
Nadja östman 11 november, 2015 - 15:43

Älskar att laga mat, min dotter vill ochså lära sig och hade vart fantastiskt att få laga mat i denna ugn. Älskar att den är så smart, och att spara sina favorit inställningar är ju en dröm .

Svara
Sofia 11 november, 2015 - 16:09

Jag och familjen har precis flyttat till drömhuset men tyvärr är köket ingen dröm. Vi har därför bestämt att byta kök och det hade varit helt perfekt om vi vann den här fina ugnen!

Svara
Annika Andersson 11 november, 2015 - 16:42

Både kyl, spis och ugn är gammalt och dåligt.
Jag vill byta vitvaror, väntar otåligt.
Ställer vi kylen på annan plats,
kan jag vid ugnen få ståplats.
Ny häll där gamla spisen står,
och nya skåp med förvaring jag får.
Vinner jag en inbyggnadsugn från Gorenje,
fixar sig allt det andra me’!

Svara
Lotta Cabrera persson 11 november, 2015 - 17:28

Den skulle matcha mitt nya schackrutiga golv i köket så otroligt bra.

(Aningens ytligt kan tyckas men att pimpa kökets maskinpark skulle givetvis även ta min matlagning och schackrutebakning till helt nya höjder)

Svara
Kristina Hultman 11 november, 2015 - 17:41

Åh så schysst ugn. Vill helt enkelt så gärna ha den. Kanske kan lära mig baka lite mera med en snygg nice ugn.

Svara
Robert 11 november, 2015 - 20:46

Har en fungerade snik-spis/ugn idag som fanns i lägenheten när jag flyttade in. Den fungerar men inte mycket mer. När jag läser om Gorenjeugnen så får jag ett otroligt ha-begär! Jag har redan börjar fundera på hur jag ska bygga om köket så att det blir centrerat runt den nya inbyggda Gorenjeugnen. Idéerna sprutar och tack vare den interaktiva skärmen så kommer barnen också tycka den är fascinerande och vilja hjälpa till mer. Så låt mig bygga om köket! 🙂

Svara
Maria 11 november, 2015 - 20:53

Snälla hjälp mig i min nöd!
Jag har en passion för att baka bröd,
men fast jag bakar ekologiskt med egen surdeg
blir skorpan aldrig så där knaprigt seg.
Jag har försökt med varmluft och på massor andra sätt
men det går inte i min ugn rätt och slätt.
Hjälp mig uppnå min ambition.
Jag behöver en ugn med stenugnsfunktion!

Svara
Annica 11 november, 2015 - 21:21

Jag älskar att stå i köket och stöka
Laga mat, göra tårtor och annat man kan baka
Det bästa är ju när fler kan vara med och smaka
Men ugnen vi har nu är kass
Och med en liten bebis hemma är ekonomin lite krass
Drömmen vore att få vinna denna ugn
Så att jag kan vara alldeles lugn
Att den sköter allt den ska och är sådär underbar
Så att familj, släkt och vänner kan njuta alla dar

Mvh
Annica

Svara
Lena 11 november, 2015 - 21:36

Jag köpte en ny spis för åtta år sedan och har ångrat varje dag sedan dess att jag tittade mer på prislappen än på funktionen. Att förenkla vardagens sysslor och att kunna lyxa till och sätta guldkant på onsdagens soppbröd det gör stor skillnad. Att servera familjen stenugnsbakad pizza på lördagskvällen och frallor med frasig yta på söndagsmorgonen gör livet godare. Hoppas på tur

Svara
Marcus 11 november, 2015 - 23:15

Gorenjes nya ugn höjer matens kvalité, från att vara medioker till att bli succé.
Längtar till en vällagad köttbit och nygräddad potatisgratängsportion, med hjälp av ugnens prestation blir det en måltid i perfektion.

Svara
Carina Rosengren 11 november, 2015 - 23:31

Vi var dumsnåla för några år sedan då vi köpte våra vitvaror i samband med en mindre uppfräschning. Ugnen vi köpte började ryka och bli varm runt om så i avvaktan på en större renovering av köket fick vi vännernas gamla ugn. Nu är vi igång med att bygga om och en sådan här ugn är något jag drömmer om. Bakning och matlagning är ett stort intresse och med en riktig ugn blir det en fröjd!

Svara
Carina Ekelund 12 november, 2015 - 08:41

Våran ugn är ingen att lita på,
den gör lite som den vill
ibland ryker det säkringar hej vilt.
Hade ju varit kul nu till jul
att veta att julbaket ,skinkan och jansson.
är räddat med en Gorenjeugn i köket så behöver ju jag bara slappna av och stå för allt stöket.

Svara
Rebecka 12 november, 2015 - 09:12

Jag är hungrig! Min ugn gör allt ojämnt. Resultatet blir att jag hoppar över att använda den. Och resultatet av det är att jag nu är väldigt hungrig. Jag som älskar att laga mat står nu galet redo för att sätta igång och laga mat och baka oändligt mycket gott och roligt i denna fina ugn!

Svara
Emelie Richter 12 november, 2015 - 09:36

Hej!

När man har en kock som kille och en som mig som gillar att laga mat och pyssla i köket(dvs göra det mesta från scratch och helst hemmabakat/lagat) så är det ofta bråk om ungen där hemma. Vi vill ofta använda ugnen samtidigt och det brukar sluta med att vi får turas om att laga mat/vara i köket, vilket känns tråkigt.
Det vore perfekt att få en större ugn så att vi kan tillaga/baka samtidigt. Vem vill inte ha hemmabakat surdegsbröd, granola, knäckebröd eller bars till åtkomst hemma hela tiden?

Svara
Ulrika 12 november, 2015 - 12:14

Åh va kul om jag skulle vinna. Vi håller på att renovera lägenheten, och i måndags kom dom och började riva vår bärande vägg som går tvärs igenom lägenheten så vi kan bygga ut köket! Så i helgen fick vi riva ut köket, riva innertak och golv, när vi båda hade feber och influensa. Helt ärligt den värsta helgen nånsin. Än så länge har vi köpt kyl och frys och köksfläkt och det skulle vara kul att vinna den fina ugnen från Gorenje för att peppa oss lite och ge oss energi att börja på på projekt – Uppbyggnad av de nya köket! Håller tummarna.

Svara
Elin Hansson 12 november, 2015 - 13:16

Min syster och hennes sambo ska snart bygga kök och letar med ljus och lykta efter billiga alternativ. För dem finns inte att ta det med bäst kvalité, bästa funktionerna och snyggaste designen. Eftersom min syster fortfarande studerar och hennes sambo precis startat upp ett bolag, så får de begränsa sina utgifter.

Jag hoppas få ge min kära syster, som alltid finns där för mig, en jul hon aldrig kommer glömma. Den bästa ugnen hon aldrig ens vågat drömma om. En dröm från Gorenje!

Svara
Christian 12 november, 2015 - 15:01

Detta är perfekt. Min sambo har tröttnat på vår gamla ugn, den håller på att falla isär. Förhoppningsvis får jag överraska henne med denna i julklapp.

Svara
Frida Johansson 12 november, 2015 - 15:46

Som nybliven husägare har jag och min sambo ett riktigt projekt att sätta tänderna i. Eftersom första tiden i huset kommer bestå av dränering, takbyte och fuktskador så känns drömköket långt borta. För oss är köket den viktigaste samlingspunkten i hemmet tillsammans med familj och vänner. Idag är köket varken en samlingspunkt eller ett ställe som jag vill laga mat i. Med en ugn från 1930 och ett kök som trillar ihop mer än det står uppe så kommer matlagningen att bli lidande en lång tid framöver. Om vi får möjligheten att vinna den här fantastiska ugnen så kanske jag vågar drömma om att fira jul hemma hos oss i år…

Svara
Barbro Larsson 12 november, 2015 - 15:49

Innovativ, slimmad och ett jäkla drag
klart jag vill ha en ugn som är precis som jag!
Då är Gorenje det smidiga valet!
Rymmer allt jag behöver under skalet.

Svara
Sofie 12 november, 2015 - 16:38

Det skulle va en fröjd att kunna slänga mikron och njuta av riktig matlagning på hög nivå! Har mycket som jag inte tål i matväg och borde tillaga allt från grunden själv. Men då ugnen är gammal och gräddar ojämnt så drar jag mig för att ens gå in i köket. Dessutom har jag problem med minnet efter en olycka så jag verkligen älskar bilderna och möjligheten att förprogrammera ugnen. För att inte tala om att den är självrengörande. Så denna ugnen skulle verkligen revolutionera min vardag!

Svara
Frida Bergner 12 november, 2015 - 19:39

Den bästa tävlingen någonsin!

Min ugn är original,
från tidigt 90-tal.
Snuskig, sliten och utan charm,
Jag måste slå larm!
Att gott stenugnsbakat bröd och god mat kunna laga,
skulle både mage och själ behaga.
men jag saknar pengar!
Så nu håller jag tummarna för att jag din tävling vinner,
så att den gamla fula ugnen ur huset försvinner!
Kanske Gorenje kan ge mig en fin och multifunktionell inbyggnadsugn?
Och fixa min saknade köksfunktion.

Svara
Maje 12 november, 2015 - 20:10

Jag skulle verkligen vilja överraska min sambo med denna fantastiska och smarta inbyggnadsugn från Gorenje, för det är han som är kocken i familjen och trollar fram den ena godare måltiden än den andra.
Möjligtvis duger vi andra till att göra sallad och diska…..Så ugnen låter som han fantastisk och smart..
Så hit är den mer än välkommen!

Svara
Anne-Louise Andersson 12 november, 2015 - 21:47

Från ugnsdröm till drömugn – Gorenjeugn!

Svara
Michaela 12 november, 2015 - 21:52

Att vinna vore underbart oavsett vad man vinner egentligen men denna ugn skulle vara en dröm som blev sann. Jag har aldrig kunnat eller valt att unna mig något så fint och bra, har alltid tagit det lättaste och billigaste alternativet gällande kök och vitvaror! Att få chans att vinna en sådan underbar ugn med så mycket fräcka funktioner skulle göra matlagningen, bakningen så mycket roligare =en gladare jag 🙂 så jag håller alla tummar, fingrar, tår och tassar i familjen jag kan för att vinna denna fina tävling du anordnat 🙂

Svara
Henrik Holmertz 12 november, 2015 - 23:09

En ugn som håller jämn temperatur.
En ugn att lita på i ur och skur.
En ugn med lampa som lyser fett
över bröd, gratäng och omelett.
Hemma finns nu inget av detta!
Varken ljus eller pålitlig hetta. 🙁
Vinst av ugn är familjens räddning
från halvklar mat och mattsvart gräddning!

Svara
Gisela 12 november, 2015 - 23:38

Laga mat är verkligen en passion i vår familj, varje vecka testar vi något nytt. Inbyggnadsugnen från Gorenje skulle göra måltiderna mer spännande, spara tid till familjelivet och framför allt inspirera oss till att pröva ännu fler nya spännande recept.

Svara
Kristin 13 november, 2015 - 00:08

Hej! Vill så gärna vinna så nu ska jag bara övertyga dig… för tre veckor sedan skrev vi kontrakt på vårt lilla drömhus. Det betyder mycket på många sätt, dels att jag slipper bära barnvagnen 152 steg men framför allt att vi får ett ordentligt kök. Vi har tidigare haft ett kök som är lite större än en kokvrå. När jag var liten drömde jag om att bli bagare så under hela min uppväxt bakade jag mycket och jag fick ofta beröm för mina bakverk. När jag sedan flyttade för studier och senare jobb hamnade jag i vår nuvarande lägenhet och drömmen om en bagarkarriär svartnade. Hyresrätten. Den som skulle utveckla bagerskan inom mig hade en gasspis -inte modell nyare. Tänk istället -80-tal. Där värmen kommer underifrån så att mina bakverk inte fick någon färg och brändes underifrån. S-k-r-ä-c-k-e-n. Det gjorde mig så ledsen och att bjuda hem kompisar på fika var inget alternativ. Så nu när vi flyttar innebär det starten på något underbart och stort! Det är visserligen en del renoveringar och jag tänkte bl.a. byta ut ugnen, så att vinna detta pris vore på många sätt så passande. Och göra mig lycklig ända in i min bagarsjäl… för jag vet att den finns någon stans därinne så det gäller bara att hitta den igen! Håller nu tummarna.

Svara
Brita 13 november, 2015 - 07:52

Jag är förälskad . I mitt kök kommer HomeCHEF få herdersplatsen, vara center of attention varje söndag, testa nya recept med mig på lördagsmornarna när bara vi är vakna, äran att få tillaga älgstekarna vi fått från pappa och kantarellerna jag och mamma plockat i skymningen. Tillsammans kan vi laga världens godaste lasagne på grönsakerna jag odlade i somras och osten från släktgården som alltid bubblar så fint. Jag utlovar middagar i världsklass om denna ögonsten blir min!
(Cecilia, du är självklart välkommen förbi på en gourmetupplevelse om du har vägarna förbi Falun )

Svara
Anna Olson 13 november, 2015 - 08:50

Tävling Gorenje

Trött på brödet i affär’n
att få tummen ur att hemma börja baka
skulle vara mycket lättare med den här mackapär’n.
Så gott det med nyttigt, hembakt skulle smaka!

Jag kan ju också bjuda både Cecilia och Gorenje på en virtuell kaka…
.

Svara
calle 13 november, 2015 - 15:32

En ny ugn i köket hade smakat.
då vi alla mest gillar hemma bakat.
Vår gamla har gett upp och borde kasseras,
Med en ny kanske till och med det funkar att maten glasseras.
Well, jag hoppas på tur.
om inte, blir jag sur..! =)

Svara
Rebecca 13 november, 2015 - 17:36

Jag vill vinna denna fantastiska ugn till en fantastisk vän som alltid finns där och ställer upp. Hon älskar att baka och laga mat och varje gång jag kommer förbi står det nått nytt spännande i ugnen eller på spisen. Men nu börjar hennes ugn verkligen sjunga på sista versen och jag vet att hon skulle bli så otroligt glad för en sån här fantastisk ugn. Jag kan lova att den skulle bli väl använd 🙂

Svara
Anders Linreus 13 november, 2015 - 20:14

Köket är för närvarande helt urblåst på grund av att hyresvärden renoverar, allt ska bli nytt utom vitvarorna, vår tanke var att byta dessa själva men ekonomin räcker endast till kyl/frys så att vinna en spis hade varit pricken över i…

Svara
Robin Karlsson 14 november, 2015 - 01:25

“Det fanns en man vars ugn sluta fungera
Men som på sin fru så ville imponera
Att med ett slarvigt rim
Försöka laga den med lim
Och motivera här, ironiskt kommentera”

Svara
Amanda 14 november, 2015 - 02:14

Min sambo är glutenintolerant, och jag tycker glutenfrittmjöl smakar konstigt…. Så det blir alltid två saker som ska stekas, två saker som ska kokas och två saker som ska in i ugnen. Med denna ugnen skulle det underlättas med maten som ska in i ugnen iallafall! För nu får en äta kalla nybakta bullar, i väntan på att den andras ska bli klar…. Denna ugnen skulle ge oss vardagslyx!

Svara
Katja Bruse 14 november, 2015 - 10:57

Jag och min pojkvän ska flytta in i vårat egna hus om bara en vecka, jag har länsat mitt sparkonto inför bunkringen av möbler och köksgeråd samt alla andra prylar man behöver när man flyttar för första gången. Vi vill hålla allting stilrent och fint, men i köket så finns det en sån där gammal robust ugn som skriker “GAMMMAAAL OCH GRÅ, DAGS ATT GÅ”, jag skulle vilja överraska killen min med en sprillans ny ugn! Då han överraskade mig med huset. 🙂

Svara
Elisabeth karlsson 14 november, 2015 - 13:27

Hade blivit överlycklig om jag vann en ugn som denna
Älskar och baka men gillar inte att bara får plats med en plåt
Jag gillar inte alla tillsatser i köpebröd därför vill jag baka mer då passar en sådan ugn perfekt

Svara
Helena 14 november, 2015 - 17:50

I huset från 1900-talets början är det nära förestående att göra något radikalt med köket. Senaste “händelsen” var en “renovering light” 1972. Om jag börjar med ugnen kanske det så småningom hamnar en bulle i den 🙂

Svara
Ulla 14 november, 2015 - 19:40

Vi sliter med vår gamla ugn där luckan är lös En så smart inbyggnadsugn kunde ge oss en kick i rätt riktning så att vi tar tag i, och rustar, vårt gamla kök. Hela familjen älskar att laga mat och för att må bra lagar vi själva från grunden. Det innebär att ganska mycket tid läggs ned. Att då ha smarta lösningar och bra vitvaror är ju faktiskt A och O!
Gott bröd förresten! Skönt att så många kan äta det!

Svara
Ingrid 14 november, 2015 - 19:48

15-åringen har fått A i hemkunskap så detta vill vi premiera –
med denna fantastiska ugn kan hon briljera.
Helt ärligt, 1000-tals recept-böcker finns i detta hus och det är så mycket vi planerar –
låt oss vinna denna magiska ugn som intresserar och exalterar!

Svara
Lisa 15 november, 2015 - 10:55

Den här tävlingen måste vara ett tecken på att vi snart vänder en för tillfället väldigt negativ kökstrend.

Det började med att fläkten gick sönder. När vi höll på och undersökte vad det var som krånglade tappade min man (såklart) ner ett av fläktfiltren på spishällen. Det träffade så illa att hällen sprack från kant till kant. Den fungerar oftast men om vi råkar koka över vatten så utlöser jordfelsbrytaren.

En vecka senare när jag var lite stressad och skulle tina något i mikrovågsugnen tryckte jag (såklart) lite för hårt på knapparna så att även den gick sönder.
Och som kronan på verket har ugnen börjat krångla och kommer inte upp i jämn temperatur så den använder vi knappt längre.

Så vi lever i ett ständigt matos och ett periodvis mörker när strömmen går. Hade de tidigare ägarna köpt Gorenje hade det kanske aldrig hänt ;-).

Nu hoppas jag på en chans på en nystart med åtminstone en välfungerande vitvara så får vi tänka till lite extra när vi köper nytt i fortsättningen.

Svara
Mats Jerfsten 15 november, 2015 - 11:01

Här har ni mannen som är “karl för sin hatt”
Jag älskar att baka allt från wienerbröd till lussekatt
På att fixa läckra gratänger är jag också en fena
och familjen gillar fiskfilè så jag är duktig på att bena
Men i går hände det som inte får hända
det började ryka om kablarna och de blev alldeles brända
Så i morgon måste jag ta den trista trippen
och lämna min gamla trotjänar-ugn på tippen
Vinner jag denna lyxugn kan jag fortsätta imponera
och med alla häftiga funktioner så kommer paradrätterna att bli flera

Svara
Paola 15 november, 2015 - 11:49

Detta var en av de mest generösa tävlingar jag har sett!
Hur ska jag övertyga dig om att vår familj borde vinna? Det blir inte lätt.
Men kanske om jag berättar att vi är matlagnings- och baktokiga allihop
– en sådan här drömvinst går aldrig att toppa.
Både barnen och föräldrarna skulle av euforisk lycka skrika och hoppa 🙂
Vi alla älskar att experimentera,
ibland blir det lyckat ibland går det inte som planerat.
Men med en ugn med så många finesser och funktioner,
kan vi uppfylla våra passioner.
”Avancerad teknik för enkel användning och stor njutning” låter nästan som en utopi.
En bättre present till vårt snart nya kök kan det helt enkelt inte bli.
Ja, du förstår ju att vi av lycka skulle bryta ut i ett enormt ramaskri!

Svara
Jonathan 15 november, 2015 - 11:51

Min dotter är 15 och ska välja Restaurangprogrammet på gymnasiet. Hon har älskat att laga mat och baka sedan hon var jätte liten och det var genom mormor hon fick lära sig allt i köket från början 🙂 Hon skämmer bort familjen med egengjord pasta, en massa gott fikabröd och hon gör marmelad och tryfflar t.ex. till jul och födelsedagar och ger bort. Hon kom med till audution till Sveriges yngsta mästerkock 2013 och förra året vann hon Arlas kladdkake race. Hon om någon skulle bli överlycklig över en sådan här fin ugn som verkligen skulle göra att hon inspireras att testa nya saker ännu mer. Jag vet att hon t.ex. vill torka frukt och svamp, baka surdegs bröd och testa att tillaga fisk och skaldjur i ånga, som Jamie Oliver, som är en av hennes favoriter. Andra tonåringar vill ha mobiler och smink när de önskar sig något …min dotter vill ha köksgrejer 😉 Eftersom det snart är dags för köksrenovering (januari 2016) vore detta helt perfekt helt enkelt.

Svara
Jeanette 15 november, 2015 - 15:10

Sen tävlingen kom ut har jag klurat på bästa motiveringen, men kommer inte längre än att drömma om all mat och bak som skulle göras i en ny ugn. Och inte blev drömmarna mindre av att vi idag var i vårt nybyggda hus och väggarna var på plats så kag kunde föreställa mig köket ännu mer. Snart ska vitvaror köpas, och tänkt om man kunde vinna en ugn då….!!

Svara
Isabelle Nilsson 15 november, 2015 - 16:03

Hej!
Vilken magisk tävling, den ugnen är en av de fräckaste jag har sett. Jag är tyvärr en fattig student och har andra saker som jag måste prioritera innan en ugn köpes. Min ugn är verkligen hemsk, den har ingen ovanvärme så den känns så opolitisk när den ska användas. Ingenting blir som man vill i den. Nu håller jag tummarna att denna stört coola ung får pryda mitt hem, snygg är den också! Tycker det är viktigt att man ska trivas i sitt hem, min studentlya behöver ett coolt litet lyft. Håller tummarna!
Med vänlig hälsning, Isabelle

Svara
Carola L 15 november, 2015 - 16:05

Jag kommer inte överens med vår ugn, den gräddar inte jämnt och att köra varmluften är inte heller någon idé eftersom det inte blir bra på någon av plåtarna.
Jag som är van med riktiga ugnar *s* är bortskämd med att ha bott i ett hus där vi kunde baka i vedugn – så skillnaden är enorm!

Svara
Patrik 15 november, 2015 - 16:47

Jag är ärligt talat en misslyckad man i köket,
men Gorenjes ugn lär jag lyckas på första försöket.

Svara
Johannes Forssell 15 november, 2015 - 17:03

Vid dåliga presenter är min fru tyvärr van
hon fick ett multiverktyg förra födelsedan’.
Hon log krystat och låtsades vara nöjd,
för mig var presenten såklart en fröjd.
Men jag tänkte bara på vad jag ville ha
inte på vad hon skulle tycka var bra.

Försöker nu göra hennes jul så speciell jag bara kan
därför hade det varit oerhört kul om jag Gorenje-ugnen vann.
Vår nuvarande inbyggda ugn är verkligen fruktansvärd
– och att få laga mat med bästa utrustningen, det är hon värd.
Men med prislappen 14495:- är det bara att glömma,
fast nu när jag är här inne på din sida vågar jag drömma.

Tänk – under granen – ett tungt, stort, rött paket som glittrar lite grann
– så skulle jag nämligen slå in ugnen om jag bara vann…
Föreställ dig hur hon öppnar det och chockas av glädjeyra,
hur hon sen blir kall och frågar “Men HUR har vi råd? De är ju så dyra.”
Och jag svarar: “Det var Gorenje och Cecilia Folkesson som tyckte att du denna skulle ha,
de ville hjälpa mig att göra din jul helt fantastiskt bra!”

Svara
Fanny Ahlberg 15 november, 2015 - 17:37

Ugnen har tjänat ut och jag lider brist på klöver,
vinst i er tävling är vad jag behöver!

Svara
Linnea 15 november, 2015 - 20:25

Jag älskar att baka och laga mat, men med ugnen vi har idag är matlagningen inte alls rolig längre. Ugnen värmer ojämnt och temperaturen är lägre än vad den egentligen ska vara vilket resulterar i att maten/bakningen inte blir så bra… Det blir bränt på kanterna och ofärdigt i mitten. Det är väldigt tråkigt att en dålig ugn kan förstöra så pass mycket och få en att tappa intresset för någonting som jag annars är väldigt intresserad av.
Jag hoppas därför att jag kan vinna denna högteknologiska ugn så att jag kan få tillbaka lusten att laga mat och baka igen och att jag kan göra det med perfekt resultat!

Svara
Ida 15 november, 2015 - 21:18

Det är tur att jag blivit klokare med åren
och lagar mat som behåller mellanrum mellan låren
Men matlagningen sker med en viss press
med små barn blir det lätt stress
Här hemma har vi en 2.5 åring som är en kopia av figuren “Masha”
hon kör slut på mig, lilla syster och deras farsa
Snälla, snälla ge oss denna ugn
den kan bidra med husefrid och spår av lugn

Svara
Helena i Uppsala 15 november, 2015 - 21:19

I campen på arkeologiska utgrävningen i Jordanien hade vi gasugn. Första gången tände tändstickan en meterlång eldslåga rakt i ansiktet på mig och lämnade en millimeterkort lugg, svedda ögonbryn, bränd överläpp, men brillorna skyddade i alla fall ögonen. Gorenje vore mycket säkrare!

Svara
Cornelia 15 november, 2015 - 22:13

Att vinna denna ugn hade vart helt fantastiskt! Vår ugn har nämligen gått sönder så just nu står vi utan vilket har påverkat våra matvanor och kost negativt. Jag är student och lever på CSN så jag bidrar inte så jättemycket ekonomiskt i hemmet för tillfället och att köpa en ugn är tyvärr inte prio ett just nu för oss. Därför hade det vart otroligt roligt att få överraska min sambo med den här fantastiska ugnen.

MVH, Cornelia! 🙂

Svara
Lena E 15 november, 2015 - 22:33

Jag älskar att baka och laga mat, men gör det inte lika ofta som jag skulle vilja eftersom jag har kronisk ryggvärk blir det extra jobbigt när ungnen är så långt ner. Det tar på ryggen att ställa in och ta ut ur ugnen vilket resulterar i mera värk. Så glädjen att baka försvinner med ju mer ryggen värker. Det skulle bli en enorm skillnad att ha en ugn i rätt höjd. Då skulle glädjen vara längre än värken.

Svara
Annika Nilsson 15 november, 2015 - 22:51

Inbyggnadsugnen skulle förvandla mig till mästerkock,
och hela familjen skulle få en glädje-chock!

Svara
Sanna Andersson 15 november, 2015 - 23:30

Vi är en stor familj och har en gammal omodern ugn där man måste laga all mat i omgångar. Så himla trist att inte kunna få all maten färdig samtidigt. Hade varit superlyxigt med en ny modern ugn som har funktioner som gör att även en storfamilj kan laga mat på ett vettigt sätt. Håller tummar & tår och hoppas på tur.

Svara
Gunilla Herlin 15 november, 2015 - 23:50

I grunden älskar jag att baka och laga mat. Byggde om köket 2011 o köpte då en inbyggnadsugn. Men vilken besvikelse. Den fungerar inte alls som den ska, temperaturen stämmer ej o jag lyckas aldrig med mitt bak. Detta har som man kanske kan förstå, gjort att jag i princip inte längre bakar, eftersom det aldrig blir bra.
Att få äran att installera denna inbyggnadsugn i mitt kök skulle ge både köket och mig ett lyft. Hitta inspirationen igen. Lyckas med det jag vill o i botten kan. Det skulle vara ren och skär glädje!

Svara
Pernilla 16 november, 2015 - 00:07

Kost är vapnet vi testar mot våra autoimmuna sjukdomar. Min alopecia blev vild av graviditet och nu amning, kvar är två halva ögonbryn och en gles tuppkam på huvudet. Mannen har istället reumatism på sin lott, tungt att lyfta vår bebis då. Kanske hjälper det mjölk-, gluten- och sockerfria livet, eller så är det bara andra lyckliga omständigheter, men lite ny stubb spirar faktiskt och lederna är på paus från stark medicin olämplig att göra eventuella framtida syskon på.
Aldrig har vi ägnat så mycket tid åt mat. Att planera mat, laga mat och äta mat samt klura ut nya små smakäventyr till bebisen. Det har helt enkelt växt till ett enormt intresse!
Tänk nu också om den där nya spishällen som stått i en kartong i källaren över 1 år och bara saknar en ugnskompis för att få komma upp, faktiskt kunde få bli polare med den allra hetaste värstingen på marknaden!!! Vilket lyft det skulle bli och en fantastisk pepp för att fortsätta laga ren naturlig mat till vår lilla familj!

Svara
MsSixten 16 november, 2015 - 02:56

Wow en sådan här ugn från Gorenje låter som en dröm för bra för att vara sann
skulle kännas mycket bra att få byta ut den gamla som fanns här år 2000 när jag flyttade in.
Så hur glad som helst skulle jag vara om jag vann
att i den få laga god mat, baka gott bröd…varför inte stenugnbakad pizza…hoppas mina drömmar slår in =).

Svara
välsignelse 29 april, 2016 - 03:51

Efter att ha varit i relation med min älskare efter Fem år, han gjorde slut med mig, och jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, bad jag honom med allt, gjorde jag löften men han vägrade. men en dag förklarade jag mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på kärlek stava, hade jag inget annat val än att prova det, postade jag stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, berättade han för mig allt jag behöver för att ge för att kasta förtrollningen, och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem och som skiljer sig från alla falska ute. Någon kan behöva hjälp av stavnings caster, hans e-post: dregbosolutioncenter@gmail.com du kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något.

Svara
katherine 23 juni, 2016 - 22:13

Mitt namn är Morgan Katherine, och jag är mycket glad för publicering på den här bloggen på hur en stor stavnings caster hjälpte mig att föra tillbaka kärleken i mitt liv. Jag vet att det finns många kvinnor som mig där ute som har gjort så mycket för att få tillbaka sin make, jag är här för att berätta allt för att söka längre eftersom svaret är rätt här. Jag uppriktigt tror att om det finns upp till fem spell hjul som Dr Ade denna värld skulle vara en bättre plats, har jag sett folk klagar på hur falska stava kaster lovat att hjälpa dem, men jag kunde inte men med Dr Ade berätta ditt problem är lösas redan. Min man och jag hade varit ifrån varandra i 3 år och jag kunde inte stå utan leva utan honom, jag har försökt allt för att få honom tillbaka men ingenting fungerade tills jag såg många vittnesbörd om en stavnings caster heter Dr Ade och hur stor hans arbete är. Jag kontaktade honom omedelbart och följ steg som han ber och under de närmaste 48 timmarna min före detta make ringde mig och var angelägna om min förlåtelse och att han ville något mer än att ha mig i sina armar för evigt. Jag fyllde så mycket glädje och lycka som jag hittade Dr Ade, jag hoppas att ni alla här kommer att finna detta vittnesbörd till mig och få din man eller kärlek tillbaka på bara 48 timmar. E-postadressen är adespelltemple @ gmail. com eller ring sitt mobilnummer, 2347057375409 Du är nästa att dela vittnesbörd för alla i världen.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More