Fredagsmiddag

av Cecilia Folkesson

20121123-211545.jpg

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Lisa 24 november, 2012 - 08:30

Hej!

Har precis börjat läsa din blogg och blir lite nyfiken på hur du ser på lchf i kombination med hårdare träning. Att du klarar att träna crossfit och utesluta kolhydrater fungerar ju bevisligen men tror du att det gäller alla? Visst började du med crossfit när du redan ätit lchf en längre tid? Hade du klarat de passen i början av kostomställningen tror du?

Anledningen till att jag undrar är att jag tränar ganska högintensivt (Tabata, HIIT, kettlebells, cirkel o.s.v.) 5-6 dagar i veckan och funderar på att göra lite koständringar. Min dotter är multiallergisk och tål t.ex. inte spannmål så vi håller på att fasa ut bröd och pasta för hela familjen. Jag äter i princip inget med mjöl längre men har minskat rejält på kolhydrater öht.

Dessvärre har jag gått in i väggen totalt med träningen. Främst när det gäller explosiviteten i de högintensiva passen. Ett lågintensivt spinningpass går hyfsat men t.ex. tabatan och HIIT är nästan uteslutet. Förde in min mat i ett program för registrering och det visade sig att jag ligger allt mellan 15-100 gram kolhydrater/dygn. De dagarna jag ligger närmare 100 har jag ätit någon frukt och kanske lite mörk choklad. En normal dag ligger jag nog runt 50 gram.

Tror du att det är så att lågkolhydratkost inte passar mig eller anpassar sig kroppen? Har du några tips eller har allt bara gått bra för dig rakt igenom? Jag älskar träning så prio ett är att den fungerar. Kan inte tänka mig att anpassa den efter kosten utan då får det bli tvärtom även om jag gärna skulle äta mindre kolhydrater. Är väldigt nyfiken på lchf då det alltid ser mycket godare ut än alla pasta och potatisrätter 😀

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More