Från kokta, till omelett, till äggröra, till stekta och tillbaks till kokta.

av Cecilia Folkesson

När jag började med LCHF:en för två år sen åt jag alltid kokta ägg till frukost. Ägg är den perfekta frukosten. Men efter 1 åt kunde jag inte ens titta åt kokta ägg. Då gick jag vidare till omeletter, tröttnade på det, körde äggröra, och nu senast stekta ägg. Men nu är jag tillbaks på ruta ett. Kokta ägg med smör och salt. Men ibland saknar jag kaviaren. Älskar ägg med kaviar, men den innehåller tyvärr massa socker. Men nu hittade jag detta; böcklingpastej. Har inte testat ännu men ska direkt jag handlar nästa gång.

Någon som testat?

Böcklingpastej
Näringsvärde per 100 g:
Protein: 8.5 g
Kolhydrat: 4.0 g
Fett: 50.0 g

Kaviar:
Näringsvärde per 100 g:
Protein: 9.5 g
Kolhydrat: 16.0 g
Fett: 33.0 g

… kaviaren har 4 gånger mer socker med 16 gram per 100 gram. Ingenting för LCHF, där man ska sikta på under 5 gram kolhydrater per 100 gram.

 

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Kristin Persson 13 augusti, 2012 - 13:06

Mm har inte heller testat. Men säkert gott, finns ju en massa smaker!

Svara
Christian Hjalmarsson 13 augusti, 2012 - 13:10

Böcklingpastej så sjukt gott. Har ätit det sen jag vart liten och har sin plats i mitt kylskåp 🙂

Svara
Terese 13 augusti, 2012 - 13:32

Har inte testat, men låter ju inte så gott. 😉
Jag försöker hålla mig under 10 gram kolhydrater per 100 gram. Får jag inte kalla mig för “riktig” LCHF:are då?… 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 21:32

Haha 🙂

Svara
hannegee 13 augusti, 2012 - 18:20

Hei, Du kan jo prøve denne kaviaren hvis du er inom Norge 🙂 5g carb.
http://www.mills.no/produkter/kaviar/Gjestekaviar+12x200g.46580.cms

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 21:33

Åh, värt ett besök till Norge ju! Tack för tipset 🙂

Svara
Camilla 13 augusti, 2012 - 18:23

Den e grymt god! Älskar tonfiskpastejen oxå, vet dock inte hur den ser ut vad gäller kolisarna!!
Jobbigt det där när man äter sig “trött” på nåt men det är då man blir kreativ och hittar på nåt nytt!!

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 21:34

Haha, eller hur. Nu måste jag prova!

Svara
Emma Kihlberg 13 augusti, 2012 - 20:24

Böcklingpastej (med gurka) var mitt favoritpålägg på den tiden när jag inte visste bättre och åt knäckebröd (spannmålsvarianten, alltså) varje dag. Men det borde ju passa lika bra till fröknäckebröd! Till ägg … nja, det låter inte som en fullträff i mina öron. Dock betraktar jag det som två delikatesser så det är ju inte fel på något av dom. Till ägg föredrar jag dock alla gånger av alla majonnäs, ibland majonnäs och sådan fin kaviar på glasburk – denna variant blir dock lite dyr i längden!: http://www.abba.se/produkter/mer_mat_fran_havet/caviar/abba_caviar_rod_finkornig_rom_msc/

Utöver böcklingen finns ju även lax- och tonfiskspastej på tub under samma märke, torde också passa LCHF. Även dessa två är väldigt goda!

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 21:35

Tack för tipsen!

Svara
Emma 13 augusti, 2012 - 21:11

Böcklingpastej är fantastiskt! Har alltid en tub hemma sedan åratal tillbaka och det är oslagbart på en ostskiva 🙂

Svara
Hellen 14 augusti, 2012 - 23:34

Hej
Måste också pröva böcklingpastjen!! Men fundera på kaviaren?? 16gr/100gr. Tänker jag fel om jag säger 100 gr kaviar är väldigt mycket kaviar..?! På ett ägg kan det ju inte gå åt mer än 10 gr och då blir det ju vara 1,6 gr kolhydrater??? Eller? Handlar kanske om HUR strikt man är?

Må så gott …

Svara
Kaviar sex 18 september, 2012 - 22:10

Yes! Finally someone writes about kaviar.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More