När jag började med LCHF:en för två år sen åt jag alltid kokta ägg till frukost. Ägg är den perfekta frukosten. Men efter 1 åt kunde jag inte ens titta åt kokta ägg. Då gick jag vidare till omeletter, tröttnade på det, körde äggröra, och nu senast stekta ägg. Men nu är jag tillbaks på ruta ett. Kokta ägg med smör och salt. Men ibland saknar jag kaviaren. Älskar ägg med kaviar, men den innehåller tyvärr massa socker. Men nu hittade jag detta; böcklingpastej. Har inte testat ännu men ska direkt jag handlar nästa gång.
Någon som testat?
Böcklingpastej
Näringsvärde per 100 g:
Protein: 8.5 g
Kolhydrat: 4.0 g
Fett: 50.0 g
Kaviar:
Näringsvärde per 100 g:
Protein: 9.5 g
Kolhydrat: 16.0 g
Fett: 33.0 g
… kaviaren har 4 gånger mer socker med 16 gram per 100 gram. Ingenting för LCHF, där man ska sikta på under 5 gram kolhydrater per 100 gram.
13 kommentarer
Mm har inte heller testat. Men säkert gott, finns ju en massa smaker!
Böcklingpastej så sjukt gott. Har ätit det sen jag vart liten och har sin plats i mitt kylskåp 🙂
Har inte testat, men låter ju inte så gott. 😉
Jag försöker hålla mig under 10 gram kolhydrater per 100 gram. Får jag inte kalla mig för “riktig” LCHF:are då?… 🙂
Haha 🙂
Hei, Du kan jo prøve denne kaviaren hvis du er inom Norge 🙂 5g carb.
http://www.mills.no/produkter/kaviar/Gjestekaviar+12x200g.46580.cms
Åh, värt ett besök till Norge ju! Tack för tipset 🙂
Den e grymt god! Älskar tonfiskpastejen oxå, vet dock inte hur den ser ut vad gäller kolisarna!!
Jobbigt det där när man äter sig “trött” på nåt men det är då man blir kreativ och hittar på nåt nytt!!
Haha, eller hur. Nu måste jag prova!
Böcklingpastej (med gurka) var mitt favoritpålägg på den tiden när jag inte visste bättre och åt knäckebröd (spannmålsvarianten, alltså) varje dag. Men det borde ju passa lika bra till fröknäckebröd! Till ägg … nja, det låter inte som en fullträff i mina öron. Dock betraktar jag det som två delikatesser så det är ju inte fel på något av dom. Till ägg föredrar jag dock alla gånger av alla majonnäs, ibland majonnäs och sådan fin kaviar på glasburk – denna variant blir dock lite dyr i längden!: http://www.abba.se/produkter/mer_mat_fran_havet/caviar/abba_caviar_rod_finkornig_rom_msc/
Utöver böcklingen finns ju även lax- och tonfiskspastej på tub under samma märke, torde också passa LCHF. Även dessa två är väldigt goda!
Tack för tipsen!
Böcklingpastej är fantastiskt! Har alltid en tub hemma sedan åratal tillbaka och det är oslagbart på en ostskiva 🙂
Hej
Måste också pröva böcklingpastjen!! Men fundera på kaviaren?? 16gr/100gr. Tänker jag fel om jag säger 100 gr kaviar är väldigt mycket kaviar..?! På ett ägg kan det ju inte gå åt mer än 10 gr och då blir det ju vara 1,6 gr kolhydrater??? Eller? Handlar kanske om HUR strikt man är?
Må så gott …
Yes! Finally someone writes about kaviar.