Detta borde man äta oftare.

av Cecilia Folkesson

Johan är i sälen. Det innebär att jag är ensam med barnen hela helgen. Eftersom jag jobbat alldeles för mycket på senaste tänkte jag va extra snäll mot barnen genom att de fick välja helgaktivitet. Jag hade hoppats på mormor, pulka eller biblioteket. Men nej. Leos lekland skrek de i kör.

Leos lekland är bland det värsta jag vet. Hysteriska ungar som försöker överrösta varann överallt. Och mammor och pappor som trycker både sig själva och barnen fulla av socker. Läs mer om Leos Sockerland här.

Men men. Det var ju bara att bita ihop. Barnen var nöjda och jag drog den klassiska historien: “oh oh, Leos stänger nu. Vill ni vinna och komma först ut?”.

Den slår aldrig fel. Vi var först ut. Undra hur länge de går på den?

Och efter denna hysteriska dag låg inte åka och handla högt på attgöra-listan. Så det fick bli vad kylskåpet hade att erbjuda. Och detta fanns! Väldigt nöjd. Kronärtskocka äter man alldeles för sällan. Kokas ca 20 min med massa salt och smör. Fantastiskt.

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Emma K 16 mars, 2013 - 23:40

Underbart. Har jag inte ätit på flera år. Ska genast köpa en hel kronärtskocka!

Svara
Louise / KFMNPAH 17 mars, 2013 - 11:04

Oj det var verkligen länge sen! Tack för tipset 🙂

Svara
LORISSA LOVEBOMB 17 mars, 2013 - 12:33

Haha, kör på så länge det funkar 😉 Kronärtsskocka är sååååå gott! I LOVE IT!

Svara
Ulrica 18 mars, 2013 - 22:29

Ha ha, tack och lov att jag slipper ett hysteriskt sockersjukt lekland!

Svara
josefin 19 mars, 2013 - 16:58

hej cecilia! Tycker mycket om din blogg, väntar spänt på kokoschips receptet!

Men när du skriver att mammor och pappor trycker sig själva fulla av socker.. Låter som att du nedvärderar dem. Det är ett val de väljer och göra och behöver inte bli kritiserade för det. På samma sätt som du inte ska bli kritiserad för att välja lågkolhydratskost. Sedan att ett val är bättre än det andra håller jag absolut med om, men vi behöver inte alltid kritisera varandra för att vi väljer olika.

Svara
Cecilia Folkesson 19 mars, 2013 - 20:58

Hej Josefin!
Tack 🙂

Fast jag tycker det är synd när mammor och pappor trycker sig fulla av socker. Och på ett lekland har dom så klart med sig barnen, och detta smittar ju av sig på dem. Inget nedvärderande mot personer i fråga. Bara allmänt synd att så många gör det. Fetman bland barn ökar och sockret är en stor bov. Och barn väljer inte själva. Det gör vi föräldrar åt dem.

/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More