Det kom ett mail…

av Cecilia Folkesson

Jag fick ett mail för några månader sedan. Här är ett urdrag ur det:
… vill så hemskt gärna gå ner i vikt, bli tight i kroppen, men sötsuget sätter ofta stopp för detta! Går en vecka, sen är man i godishyllan igen, känner mig misslyckad, att jag är ett hopplöst fall! Vill så gärna, men det går inte.. Hur får man motivationen,  hur gör man för att tro på sig själv, stå emot allt det söta?
Hoppas du kan hjälpa mig en bit in på rätt spår!

Och i veckan kom ännu ett mail från samma avsändare. Jag blir så himla glad när jag läser sånt här:
“Har nu kört på ett tag och Gud så mycket bättre jag mår! Har inte bara gått ner i vikt, jag är piggare, blivit av med lite problem som jag haft med kroppen och mitt sötsug är borta!!! Jag hoppas fler förstår hur bra detta är och att det inte är någon diet, utan ett leverne, man kan äta gott, om inte godare och ändå gå ner i vikt och bota vissa problem om man har det. Jag är så otroligt glad och stolt över mig själv att jag VÅGADE efter 14 år av olika ätstörningar, trotsa mina tankar, min avsky för fett och ge det en chans! Att man inte visste mer om detta då, då kanske jag inte hade missat så många år av mitt liv! Nu lever jag, jag mår otroligt bra, älskar livet! LCHF har förändrat mitt liv för alltid!”

 

LCHF kanske inte passar alla. Men jag tror och vet att många mår mycket bättre av att dra ner på kolhydraterna. Skippa säd och socker och börja äta mer naturligt med mindre tillsatser. Och man behöver inte kalla det LCHF. Man kan lika gärna kalla det lågkolhydratskost. Eller paleo eller stenålderskost.

Kärt barn har många namn.

 

 

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Evelina 22 oktober, 2012 - 20:47

Va roligt!! Man blir faktiskt riktigt varm i hjärtat när personer berättar hur bra dom börjar må!!

Svara
Theresia 22 oktober, 2012 - 21:28

Amen to that! =)

Svara
S 22 oktober, 2012 - 22:11

Sluta…. Paleo/stenålderskost är ju inte ens i närheten av lchf…

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2012 - 07:22

Om man äter Lchf utan mejeriprodukter är väl den enda skillnaden att paleo tillåter mer frukt och stenålderskost bara frukt och bär efter säsong. Det viktiga tycker jag är att man försöker äta så lite tillsatser/spannmål/stärkelse/socker som möjligt. Så rätt likt tycker jag ; )

Svara
S 24 oktober, 2012 - 16:36

Håller inte riktigt med… Många “dieter” är lika men har ändå små olikheter… Olikheterna gör dem till vad de är… Lika är många, även med klassikern tallriksmodellen…

Svara
Cecilia Folkesson 24 oktober, 2012 - 20:16

Absolut, men jag syftar på att Lchf, paleo och lågkolhydratskost utesluter spannmål och socker. Och just det tänker finner man inte i så många andra “dieter” 🙂

Svara
Malin 23 oktober, 2012 - 21:34

Roligt C!
Använd dina nya kunskaper..:)
Ska oxå försöka minska ner på mejerierna igen, blev väldigt mycket nu under utb. veckan…

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2012 - 21:48

🙂

Sen att jag hetsåt mejerier i helgen för att jag tänkt sluta på måndagen gjorde ju inte saken bättre 😉

Svara
Hanna 5 januari, 2013 - 17:03

Hej Cecilia!
Jag har precis hittat till din blogg och är ännu ny med lchf. Har ätit det i ungefär en månad nu och redan har jag märkt skillnad med min tidigare problem mage! Jag har en fundering du kanske kan hjälpa mig med? Om man vill gå ner de där sista 5 kg och äter lchf, behöver man räkna kalorier eller hur ska man tänka? Det är ju ganska svårt att hålla energirestriktion när man äter fett. Hur fungerade det för dig? Hur gjorde du? Tack på förhand!

Svara
Cecilia Folkesson 5 januari, 2013 - 18:13

hej Hanna
Nej du behöver inte räkna kalorier. tänk på kolhydratera istället. vill man gå ner i vikt sak man vara försiktig med för mycket mejeriprodukter, nötter, bär och Lvhf-bröd. Satsa på ägg, kött, grönsaker, kokosfett och aioli tex. Och ät tills du blir mätt och skippa massa mellanmål. Lycka till 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More