Svar på alla era frågor!

av Cecilia Folkesson

Jag hade tänkt att svara på dessa frågor på Instagram, med det blev en hel del frågor så svaren kommer här istället 🙂

 

Hur tänker du angående dina resor och klimatavtrycket det innebär?

När vi reser är vi borta under längre perioder – vilket gör att vi inte reser lika ofta. Resa är något jag verkligen älskar att göra, och vill inte vara utan det. Jag är såklart medveten om att det inte är det bästa att göra för miljön… Sen försöker jag göra annat för att väga upp. T.ex. minska användandet av plast och återvinna så mycket jag kan.

 

Vad gjorde dig övertygad om att satsa på hälsa och just paleoinriktning?

När jag hade 14 gravidkilon kvar efter vår andra son började jag läsa mycket om hälsa och olika sätt att gå ner i vikt. Jag fastnade för LCHF då man fortfarande kunde äta sig mätt. Och hala jag mådde mycket bättre än jag gjort tidigare. Under åren har jag experimenterat med kosten och märkt att uteslutande av mejeriprodukter får mig att må ännu bättre!

 

Bra tips att tänka på för en mer giftfri vardag?

Se över helheten! Allt från rengöringsmedel till mat och hudvård.

 

Nästa resemål?

Absolut inget planerat då vi just köpt hus och ska flytta vid jul. Men det som ligger högst upp just nu är Hawaii och kanske Australien.

 

Vilken utbildning har du?

MF Hälsoutbildning hette det så – nu tror jag samma utbildning heter Paleo Institute. Ligger i Stockholm.

 

Vad åt du under dina graviditeter?

Under min första och andra graviditet: ALLT. När jag väntade Zion var jag mer noga med att inte äta för mycket, men när jag väntade Sid frossade jag i allt. Något som jag verkligen ångar att jag gjorde. Mådde verkligen skit. Under sista graviditeten åt jag Paleo. Då mådde jag absolut bäst!

 

Hur mycket tjänar du?

Tillräckligt mycket 🙂 Jag tar inte ut lika hög lön som jag haft tidigare men det räcker. Jag handlar heller inte massa onödiga saker som jag inte behöver.

 

Hur började du med detta jobb?

Jag utbildade mig till kostrådgivare och startade en blogg. Tidigare har jag jobbar som grafisk designer och det har väldig användning för även nu.

 

Vilket år gick du din utbildning?

Oh, minns inte riktigt, men 2012 eller 13.

 

Vad är din “jag-orkar-inte”-maträtt?

Då gör jag kylskåps-rens som detta. Eller så steker jag en omelett. Vissa mål kan jag skippa för att äta mer nästa gång jag äter.

 

Är torr/törstig i munnen på kvällarna, vad kan det bero på? Dricker mycket vatten redan.

Svår fråga… Har tyvärr inget bar svar på det.

 

Hur/var träffades du och din man?

Vi träffades på Bali. Jag jobbade där och han var på semester.

 

Hur kom du fram till vad det är för mat du väljer att undvika idag? Har du några allergier?

Jag har testat mig fram och märkt vad jag mår bra av. Jag har inga allergier, men genom att sluta med gluten och mejerier kan man få ont i magen och känna sig konstig om man väl äter det igen.

 

När åker ni till Bali nästa gång?

Ingen ny resa inplanerad! Nu ska vi flytta och få iordning på det nya huset först – men sen blir det säkert en ny resa framöver.

 

Hur gammal är du och hur gammal känner du dig?

Jag är 39 men känner mig som 25 😉

 

Jag undrar hur man ser vem som vinner i Julkalendern?

Vinnaren i Julkalendern presenteras i respektive lucka (längst upp) dagen efter att luckan är avslutat. Vinnaren får även mail.

 

Tips på gröt till bebis fri från mjölk, vete och havre?

Jag brukade göra denna gröt till Otis när han var liten. Eftersom vi bodde på Bali när han var liten åt han inte så mycket gröt eller välling utan fick mer mos på tex avokado, banan och mango.

 

Hur stor del av din inkomst är blogg/insta? Gör du något mer?

Jag jobbar enbart med min blogg/insta/andra kanaler idag. Sen har jag även min webbshop. Jag tar vissa konsultuppdrag inom grafisk design och fotar ibland bilder till t.e.x. företags sociala medier.

 

Bästa barnaktiviteterna runt Borås?

Djurparken, lekplatserna vid Ramnasjön, Stadsparken och Annelundsparken. Om man kan tänka sig åka en bit tycker jag Isaberg är väldigt bra för hela familjen!

 

Vilka hälsoinspiratörer inspireras du av?

Renée Voltaire tycker jag är grym!

 

Vill du ha fler barn?

Haha, nej! Tre räcker gott och väl för oss. Jag har förvisso velat ha en tjej, men har släppt det…

 

Vilka fina foton du tar! Hur har du lärt dig?

Men tack! Jag har övat, övat och övat 😉 Jag ser mig inte som speciellt bra på att fota, men jag kan konstatera att jag blivit betydligt bättre under de senaste åren.

 

När började du din hälsoresa?

Den började när jag fött vårt andra barn, 2010. Jag har väl egentligen alltid tänkt på min hälsa, men inte haft nån direkt koll. När jag började läsa på och lägga om min kost växte intresset snabbt när jag såg hur stor del maten påverkade hälsan. Önskar jag vetat det tidigare!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

1 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

w 11 december, 2018 - 20:11

har du tips på överätning, kan inte sluta äta på kvällarna, och”vill inte” heller på kvällen, men jag blir så trött på mig själv och vet inte HUR jag ska bryta det… <3

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More