Cecilia Folkesson
Här hittar du allt från recept på nyttig och glutenfri mat för hela familjen till inspiration inom naturlig skönhet, hälsa och träning. Jag som skriver heter Cecilia Folkesson, är utbildad kostrådgivare och mamma till 3 småkillar. Brinner för ekologiskt, naturlig mat, barfotalöpning och resor.
förra
Grillsöndag
nästa
5 kommentarer
Men underbart! Precis i morse tänkte jag på det när jag GRÖPTE ur min avokadohalva med bara handen….det måste finnas ett bättre sätt 🙂 Nu blir det kvartar hädanefter, tack!
Jag tycker det är enklast att dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och sedan gröpa ur avokadohalvorna med sked. Då får man fina avokadohalvor utan skal och kan sedan välja hur man vill skära avokadon.
Den perfekta avokadon hade du skalat fram också! Finns väl inget värre när de är bruna och urholkade! Men mums för de gröna, krämiga! 🙂
Ha ha, jag har efter viss möda också kommit fram till precis samma slutsats 🙂 Går absolut snabbast och man kan till och med skära i bitar medan de ligger kvar i skalet, så vänder man bara upp och ner sedan och får färdiga bitar direkt i tallriken.