barnens ekologiska badrumsfavoriter

Barnens ekologiska badrums-favoriter!

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Förra veckan skrev jag om 5 favoriter i badrumsskåpet. Jag fick endel frågor om detta. Om jag inte äter fler kosttillskott än D-vitamin och vilka andra produkter som hårvård, hudvård och smink jag använder. Det kommer!

Denna vecka handlar det om barnen. Eftersom jag försöker ge barnen så bra och naturlig mat som möjligt har detta även speglat av sig på hud- och hårvård. Eftersom huden är kroppens största organ är det viktigt att inte mata den med massa onödiga kemikalier.

En annan viktig sak att tänka på är även hur man tvättar barnens kläder och speciellt att man skippar sköljmedel som oftast är fulla av giftiga ämnen. Även detta kommer jag skriva om kommande veckor.

 

Barnens 5 ekologiska badrums-favoriter!

Weleda Calendula Shampoo & Body Wash

Denna förpackning har vi alltid hemma. Svider inte i ögonen och är väldigt mild och krämig. Huden torkar inte ut och känns insmord efteråt. Funkar perfekt på bebisar! Naturligt och ekologiskt innehåll utan mineraloljor till skillnad från flera av de babyoljor många använder till sina barn.

Här hittar du Weleda Calendula

 

Weleda Skin Food

Universalkräm för hela familjen. Jag använder den som handkräm, till mina torra fötter, på nagelbanden och även på torr hud som nare hos barnen. Ekologisk med naturligt innehåll.

Här hittar du Weleda Skin Food

 

Holistic D3-vitamin droppar

Sommaren ger oss inte speciellt mycket sol (som behövs för kroppen att tillverka D-vitamin) och nu under de 9 mörka månaderna behöver de flesta av oss extra D-vitamin.

Dessa ekologiska D-droppar i flytande form ger jag barnen året runt. 1 droppe till Otis och 2 till Zion och Sid. De funkar utmärkt till vuxna också. Varje droppe innehåller 500 IE, och en flaska räcker till ca 1000 droppar.

Här hittar du Holistic D3-vitamin-droppar

 

Naturativ Protectiv Facecream

När vädret blir mer och mer kallt och blåsigt är denna kräm kanon att smörja in små barnkinder med. Passar även vuxna med känslig hud. Innehåller naturliga och ekologiska ingredienser och är fri från parfymer. SPF 15.

Här hittar du Naturativ Protectiv Facecream

 

Humble Brush Kids

Ekologisk bambu-tandborste för barnen med extra mjuka borst-strån fria från BPA. När du köper en Humble Brush doneras motsvarigheten till A Child’s Smile. Väldigt bra! Denna tandborste kan man dessutom slänga i komposten istället för i soporna.

Här hittar du Humble Brush

 

Weleda Kids 2in1 Shampoo & Body Wash

Denna använder barnen som både schampo och duschkräm. Ekologisk, 100% naturlig och är helt fri från syntetiskt innehåll. Kan användas från 3 år.

Här hittar du Weleda Kids 2in1 Shampoo & Body Wash

 

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More