Bali och mat. Jag har skrivit det ca 1000 gånger innan, men det tåls sägas igen och igen. Jag tror inte det finns någon plats där matutbudet är lika fantastiskt på en sådan liten yta!
Efter våran dryga vecka av sjukdom har jag hunnit scrolla igenom troligtvis alla matställen de närmsta två kilometrarna från vårt hus. Det vill säga extremt många. Indonesien har en app som heter Go Jek. Genom den beställer man mat och betalar den extra avgiften beroende på avstånd chauffören (på moppe) kör. Allt mellan några kronor upp till en tia ungefär.
Ska du till Bali, missa inte att ladda ner Go Jek!
Kokosskålfabriken och spyor…
Idag hade jag och Zion planerat att besöka den nya kokosskålsfabriken. En resa på ca 2 timmar enkel väg. Efter en grym frukost fixade vi en bil som ville köra oss (även detta genom Go Jek appen). Vi hann ungefär 50 minuter innan Zion (som jag varnat för åksjuka i samband med telefonanvändning) kaskadspydde ner hela bilen.
Så det blev varken fabriksbesök eller fler matställen för vår del. Men när man hittar mat som denna i appen, känns det inte direkt som en förlust!
– Vegetariska wraps i rispapper
– Raw spirulinabollar med mint
– Raw chocolate pudding pie
– Jamu med aloe vera
Här finns vår lista över grymma matställen i Canggu, Bali
FÖLJ gärna!
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
2 kommentarer
Älskar Bali köket! På din lista saknar jag dock Dandelion, de är min absoluta favorit i Canggu.
Gud så gott!
Men är det mycket ris till maten?
Är lågkolhydratkost svårt att få?
Och hur är det med gluten/mejerier? =)