älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar med rotfrukter och lingon

av Cecilia Folkesson

Dessa biffar är en favorit hos oss och framför allt hos barnen. Viltfärs är ett väldigt bra kött att välja, då det är helt naturligt och djuren har ätit den mat de är skapta för att äta.

Älgfärsbiffar

(ca 4 portioner)
50o gram älgfärs
1 ägg
1 hackad gul lök
Salt, peppar

Gör så här:
Blanda, forma ca 8 biffar och stek. Jag brukar steka i ghee eller smör på rätt hög temperatur för att få en fin yta. Sen sänker jag och låter biffen bli klar på en låg temperatur.

 

Rostade rotfrukter

Ta det du har hemma. Jag skar stavar av ekologiska morötter och palsternacka, ringlade över lite olja och satte in i ugnen i 225° C i ca 20 minuter. Efter halva tiden slängdes broccoli in då den inte behöver vara inne lika länge som rotfrukterna. Stö över lite himalayasalt eller flingsalt. Ta de grönsaker du har hemma. Funkar lika bra med till exempel potatis, vitkål, rödlök, rotseller, kålrot och rödbetor.

Servera med hemmgjord lingonsylt

 

Tips! Testa surkål till maten. Syrade grönsaker innehåller nyttig bakteriekulturer som är bra för vårt immunförsvar och för tarmarna.

 

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Clean Eating by Annika 13 juni, 2016 - 19:25

Så gott det ser ut! En fråga – jag gillar också att göra rotfrukter i ugn men har svårt att lyckas med östpotatisen. Den blir antingen lite seg och geggig eller bränd. Har du några tips?

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2016 - 21:35

Hej Annika! Sötpotatis brukar bli lite geggig. Tänk på att den ofta blir klar snabbare än andra rotfrukter. Jag brukar göra mina separat. Alltså inte tillsammans med annat i ugnen. Då kan man lättare kolla när dom är klara. Lycka till 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Catrin - theVeganista 14 juni, 2016 - 22:19

Åh, lingon är ju så himla gott att ha som tillbehör! Glömmer tyvärr bort det alldeles för ofta dock… 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 juni, 2016 - 07:10

Det är det verkligen! och ju mindre sött, desto godare 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More