Visste att denna dagen skulle komma. Jag har förätit mig på ägg. Under mitt första LCHF-år åt jag kokt ägg varje dag. Tröttnade på det och åt omelett, tröttnade på det och körde äggröra. Åt några riktigt dåliga ägg i Italien, och nu kan jag inte ens tänka tanken; ägg.
För mig blir detta lite av en katastrof. Jag äter ägg i princip varje dag. Och speciellt till frukost. Hoppas detta går över. Annars?!
28 kommentarer
Åh nej! Men jag brukar emellanåt oxå tröttna på ägg. Då brukar jag köra riktigt ” onyttiga” varianter. Typ med mkt grädde (så att äggsmaken inte känns så mkt). Mycket bacon/köttiga korvar och starka kryddor. Laxomelett med franska kryddor tar oxå bort äggsmaken bra. Annars så får du vänta ut fasen…;)
tack för tipsen. får köra lite sånt och hoppas det går över 😉
Kesella m bär och kokosflingor?
Äter du kesella 10% eller den smalare varianten?
Jag kör 1%:arn. Den andra är för mastig för mig. Icas är lösare än Arlas men jag föredrar Arlas.
Men är det ok enligt lchf? Älskar kesella 1% men hade för mig att den är för “ofettig” och därför inte lämplig… Hur mkt äter du till frukost?
Oooh, jag är ingen “riktigt” lchf:are. Det kanske inte alls är bra om man kör strikt. Jag blir iaf mätt och äter 2 finncrisp sesam m smör och ost till.
Jag drar ner så mycket som möjligt på kolhydrater (undviker bröd, potatis, ris, pasta och sötsaker).
Alright 🙂 tänkte mer på hur mkt kesella det blir till frukost?
Min kesellafrukost består oftast av 1/2 liten burk kesella 1% (dvs 125 g), bär (jordgubbar, hallon, blåbär eller vad som finns), kokosflingor ibland. 2 finnkrisp sesam m smör och ost. Vatten och kaffe.
jag brukar äta rysk yoghurt ibland. det funkar bra 🙂
prova en annan smak på omeletten, och vispa i en matsked av din favorit beasås..
http://jimpslchf.blogspot.se/2012/05/solig-lordag.html
Väldigt god, känns mer som pannkaka, smakar inte ägg.
Ta eggfri i noen dager! 😉 Det hjelper litt.
Gör äggvitefluff med proteinpulver i. Servera med färska bär och ev. lite lättkvarg. 🙂 Supergott och nyttigt!
Jag har också förätit mig på ägg men har börjat äta lite mindre av dem så funkar det hyfsat. Kesella = typ omöjligt! MAn får ta en paus kanske, och hoppas suget kommer tillbaka! Fin blogg förresten, hittade hit via smaljeansen!
🙂
Hur många ägg är ok att äta till frukost? Jag måste få i mig 3 ägg + en stor klick smör för att bli mätt….är det mkt? Jag tröttnar aaaaldrig på ägg skulle kunna leva på mosad ägg med smält smör, så himla gottt!!!!!
Eller kanske Oopsies? (Googla) Enkelt och gott!
har aldrig bakat oopsies. ska testa! perfekt med massa smör och ost 🙂
Fick också en sådan period, men den gick över då jag skippade ägg (förutom i matlagningen för övrigt) i två veckor.
Jag fick tips om din blogg hos Smaljeansen (bloggen), och är redan fast! Så HÄRLIG, så energihöjande, så glädjande. Tack, kommer fortsätta följa och läsa med spänning.
åh vad roligt att du gillar den 🙂 har dragit ner på ägg i hopp om att det ska gå över 😉
Hurra du är mänsklig! Blev min tanke, själv klarar jag ägg max två dagar i veckan så det här med lchfande har inte blivit så bra. Däremot var ditt tips med periodisk fasta en hit som passade mig! Tack för pepp och inspiration!
varsågod 🙂
ÄGGMJÖLK! Så himla gott 🙂 Smaksätta med vaniljpulver eller kanel!
http://www.lifezone.se/se/recept/äggmjölk-502889
ÅH, tack!!
Har du provat bananapancake? Mosad banan med vispat ägg steks i smör. Goda pannkakor om än lite svaara att haalla ihop… Annars kokt kallt ägg, hackat och blandat med lök, äpple, Creme Fraiche, majonäs och tonfisk.
Vad menade du med daliga ägg i italien? Ruttna?
äter inte banan tyvärr… men äggröran verkar bra! jag råkade nog få några gamla ägg i italien. smakade inte så bra…
En favorit som jag kör med är typ 2 ägg, 2 msk grädde/kokosmjölk/kesella, 1knapp msk kokosnötsmjöl och lite salt ( ibland lite kardemumma, otippat gott! Steks som 2 pannkakor och fylls med ost eller ost/skinka) Tycker jag är riktigt gott och har inte tröttnat på än! Vill man kan man ju fylla med bär och så också! Hoppas det löser sig ,tack för en inspirerande blogg =)
åh det lät gott! måste testas. tack!