hälsosammare liv

5 enkla saker att göra för en bättre hälsa!

av Cecilia Folkesson

Jag har märkt att många som funderar på att ändra om sina vanor till hälsosammare alternativ tycker det verkar krångligt. Men det behöver inte vara så svårt!

Har man mycket man vill ändra på – börja litet och lägg till fler saker under tiden. Det är just när man ändrar om allt på en gång det blir sådär jobbigt och krångligt.

Jag har listat 5 tips som du enkelt kan göra för en bättre hälsa:

 

1. Se över din kost

matiga äggmuffinsJust detta brukar vara det man tycker är allra krångligast. Vad ska man äta, vad ska man undvika och kan man ens få med resten av familjen?

Ett bra första-tips är att börja med att minska på sockret.

Skippa:
– Sötad yoghurt
– Undvik kakor, godis och bakverk
– Byt ut pastan mot tex. rotfrukter, broccoli eller blomkål

Läs mer: Alla mina recept hittar du här

 

2. Byt till menskopp

menskoppTamponger absorberar vätskor som är viktiga för underlivet och rubbar den naturliga pH-balansen. Tamponger och bindor innehåller dessutom ofta blekningsmedel och syntetiska ämnen som inte är bra för oss.

Menskoppen är ett smart miljöval då den kan användas i flera år!

Du hittar menskoppen här [adlink]

 

3. Rör på dig

hälsosammare livSkippa de där vanliga nyårslöftena att gå till gymmet minst 4 gånger i veckan. För hur ofta håller man det? Och hur besviken blir man inte på sig själv när man misslyckas?

Ha som mål att röra på dig varje dag! Det kan vara allt från en promenad på lunchen, 10 minuter i squat-positionen till en stund i pulkabacken med barnen. – Mycket enklare att hålla!

Vill man utmana sig själv lite mer, räkna steg och ha som mål att komma över ett visst antal steg under dagen. Det gör att man hellre tar trappan och kanske till och med går av en hållplats tidigare 😉

 

4. Se över badrumsskåpet

ekologisk hudvårdHuden är kroppens största organ och absorberar allt vi smörjer och rengör den med. Det finns bra och prisvärda alternativ som är snälla mot både hud och miljö. Här hittar du massa bra alternativ. [adlink]

Och samma gäller här  – man måste såklart inte byta ut allt på samma gång.

 

5. Gå på toa rätt

Detta har jag skrivit om många gånger men det tåls att repetera – Bajspallen!

Ställ en pall vid toan och sätt upp fötterna på den när du ska göra nummer två. Denna position (hukpositionen) är vår naturliga position och när vi får upp fötterna öppnas tarmen upp på rätt sätt och vi kan tömma den helt. Väldigt effektivt och funkar redan första gången – Testa!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

3 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Julia 14 januari, 2019 - 21:08

Bra tips! Det känns väldigt skönt att jag gör det mesta av detta redan 🙂 Det sista tipset med pallen började jag med för något år sedan och oj så mycket lättare det går 😉 Vill också säga att jag blir inspirerad att leva hälsosammare av dina tips både på bloggen och instagram!

Svara
Cecilia Folkesson 15 januari, 2019 - 13:43

Hej Julia,
Härligt att höra! Pallen är ju verkligen bäst!
Och tack så mycket, väldigt kul att höra <3

Ha en fin dag,
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More