nice cream

Nice cream med jordgubbar och mynta

av Cecilia Folkesson

 

Nice cream med jordgubbar och mynta – en supergod och nyttigare glass.

Har du testat att göra nice cream? Denna nyttigare variant på vegansk glass är gjord på endast frukt och bär – och lite kokosmjölk eller nötdryck om man vill.

Glass är ju oftast superpopulärt hos barnen – i alla fall hemma hos oss! Och denna glass är endast sötat med frukt och bär – så passar även utmärkt som mellanmål. Då kan man gärna toppa den med hemmagjord glutenfri granola eller nötter och kokos för att göra den extra mättande.

Tips!
Jag har använt fryst banan som bas i detta recept men man kan även använda fryst mango. Vill man göra den extra nyttig kan man byta ut en del av bananen eller mangon mot fryst avokado.

 

 

Nice cream – Detta behöver du

En relativt stark matberedare
• Fryst skivad banan
• Frysta bär (eller bärpulver – se mina favoriter längre ner)
• Kokosmjölk / eller nötdryck*

*Om den frysta bananen och bären är väldigt hårda och man har dåligt med tålamod kan man tillsätta en skvätt kokosmjölk/grädde eller nötmjölk/vatten. Då går det enklare att mixa ihop.

 

 

nice cream

 

Nice cream med jordgubbar och mynta

  • 1 del fryst skivar banan
  • 1 del frysta jordgubbar
  • Några blad färsk mynta
  • ev. en skvätt nötmjölk/kokosmjölk

 

Gör såhär:

– Mixa alla ingredienser i en stark matberedare.
– Tillsätt lite vätska om frukten är för hård, eller vänta tills det tinat upp något.
– Peta ner från kanterna då och då under tiden.
– Servera direkt med till exempel färska jordgubbar

På Instagram kan du se hur jag gjorde

 

 

Bärpulver/Superpowder

Bärpulver är supergott och nyttigt att mixa i som extra smaksättning. Här hittar du några av mina favoriter:

bärpulver

 

Fler recept

Här hittar du alla mina recept. Alla glutenfri och utan vitt socker.
Påskrecept: Ladda ner min e-bok med påskrecept här

 


Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More