”kokosnötsskålar”
kladdkaka glutenfri mejerifri

– Innehåller annonslänkar –

 

När vi ska baka hemma (vilket inte är speciellt ofta) brukar barnen oftast rösta fram kladdkaka. Och de älskar denna, vilket jag tycker är fantastiskt bra då den varken innehåller mjöl, mjölk eller decilitervis med vitt socker.

Här kommer recept på en nyttig glutenfri kladdkaka som är sötad med dadlar och innehåller kokosolja och mandelmjöl.

 

Nyttig glutenfri kladdkaka

(Springform ca 22 cm)

3 st ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja 
10 färska dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Sätt fast ett ark bakplåtspapper i botten av formen så kakan inte fastnar.
  3. Kärna ur dadlarna och mixa i matberedare tillsammans med de torra ingredienserna.
  4. Smält kokosoljan och tillsätt den tillsammans med äggen i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 1o-12 minuter.
  6. Låt svalna och pudra gärna över lite kakaopulver.

 

Fler recept

Här hittar du alla mina recept

 

Total
2
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*