”kokosnötsskålar”
glutenfria kikärtsfrallor

Glutenfria kikärtsfrallor – har du testat ännu?

Detta recept har cirkulerat på internet ett bra tag nu och äntligen har jag testat att baka dem! Och dessa innehåller inget nötmjöl utan är bakade på kikärtor. De innehåller ägg vilket påverkar smaken något, men överlag väldigt goda glutenfria frallor!

Barnen var inte överförtjusta i solroskärnorna så nästa gång blir det en omgång utan. Man kan även med fördel krydda dem med brödkryddor eller kanel/kardemumma.

 

Detta behöver du för att baka glutenfria kikärtsfrallor

Jag använde en blender för att mixa kikärtor och ägg, men det går lika bra att mixa med en stavmixer eller köra i matberedare.

 

Glutenfria kikärtsfrallor

(4 stora frallor)

Du behöver

1 förp. kikärtor (ca 240 gram avrunnen vikt)
3 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat (kan bytas mot 2 tsk bakpulver)
2 msk äppelcidervinäger
0,5 dl solroskärnor (kan uteslutas)
0,5 tsk salt

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200° C
– Skölj kikärtorna och mixa tillsammans med äggen till en jämn smet i blender eller med stavmixer.
– Häll över i en skål och rör i äppelcidervinäger, solroskärnor och salt.
– Sikta över fiberhusk och bikarbonat så det inte blir klumpar och blanda ordentligt.
– Låt stå ca 10 minuter.
– Fukta händerna och forma bollar.
– Lägg på plåt med bakplåtspapper – in i ugnen i ca 25 minuter.
(Toppa med frön om du vill)

 

 

glutenfria kikärtsfrallor glutenfria kikärtsfrallor glutenfria kikärtsfrallor

Barnen uppskattar mest smör och skinka medans jag älskar att toppa med avokado och grönsaker. Om man vill undvika smör – bred dem men tahini (sesampasta) sååå gott!

 

Så förvarar du dina glutenfria kikärtsfrallor

Får du några över – förvara dem i kylskåpet eftersom de innehåller ägg. Jag gjorde dubbel sats, skar dem i hälften och la in en påse i frysen. Sen är det bara att ta upp på morgonen och slänga i rosten eller i ugnen.

 

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

3 kommentarer

  1. Det är jag som skapat detta recept för 2 år sedan som jag delade i Fb skönaböna. Sen har det spridits till höger och vänster på nätet.
    Mvh
    Carita Porsetun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*