Ekologiska-natpasar
gör eget nötsmör

Visste du att det är superenkelt att göra hemmagjort nötsmör?

Det är väldigt lätt (och supergott) att göra eget nötsmör. Det enda du behöver är nötter och en matberedare och lite tålamod.

Du kan använda olika nötter för att göra hemmagjort nötsmör. Jag brukar använda sötmandlar, hasselnötter och jordnötter. Och vill man göra sitt nötsmör lite extra kan man smaksätta det. Dessa två nötsmör är smaksatta med kaffe och choklad.

 

gör eget nötsmör

Hemmagjort nötsmör

Gör såhär:

Mixa nötterna. Det blir allra godast med rostade nötter. (Man kan även blötlägga nötterna och sedan rosta dem) Men vanliga nötter fungerar också bra.

Jag använder min matberedare som jag tycker funkar bäst. Man får ha lite tålamod och mixa några minuter. Efter en stund kommer oljan ut från nöten och det blir nötsmör av nötterna. Man behöver alltså ingen extra olja.

 

Hasselnötssmör med kaffe

ca 250 gram rostade hasselnötter
ca 1 tsk snabbkaffe
1 nypa salt

 

Jordnötssmör med choklad

ca 250 gram osaltade jordnötter
2 msk kakao
1 nypa salt
1 msk kakaonibs (kan uteslutas)

 

gör eget nötsmör

 

Mer recept och tips!

I mitt receptarkiv hittar du alla mina recept. Allt från goda glutenfria frukostar till dessert utan raffinerat socker. Och glöm inte följa mig på Instagram!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*