chokladdoppad banan

Chokladdoppad banan

av Cecilia Folkesson

Chokladdoppad banan  – superenkelt och gott godis att ha i frysen i sommar!

 

När man blir sugen på något gott är det perfekt att ha dessa små chokladdoppade bananer i frysen. Dessa är fyllda med nötsmör och är superenkla att göra. Barnen tycker dessa är väldigt roliga att göra och det blir ett perfekt pyssel i sommar när vädret inte är så kul.

Du kan självklart byta ut mandelsmöret mot till exempel jordnötssmör, cashewsmör eller tahini.

Tips: Så här gör du hemmagjort nötsmör.

 

 

Fler recept med banan

Här hittar du fler recept sötade med banan. Klicka på bilderna för att komma direkt till recepten.

 

I mitt receptarkiv hittar du alla mina recept kategoriserade. Alla recept är glutenfria och där finns allt från frukost till middagar, mellanmål och dessert/godis. Letar du veganska recept finns en kategori med dessa.

 

 

chokladdoppad banan

 

Chokladdoppad banan – Detta behöver du:

 

 

 

chokladdoppad banan

 

Gör så här:

  1. Skiva bananen
  2. Bred ut nötsmör mellan två bananskivor.
  3. Ställ in i frysen – då håller de ihop enklare när man doppar dem i chokladen.
  4. Smält mörk choklad. Nu finns det massvis med mjölkfri mörk choklad i butiken så du kan enkelt göra dessa helt veganska. 
  5. Doppa i mörk choklad och låt rinna av på till exempel två smala pinnar. (Se bild)
  6. Toppa med flingsalt direkt när du doppat dem – när bananen varit fryst stelnar chokladen supersnabbt.
  7. Förvara i frysen

 

 

chokladdoppad bananchokladdoppad banan

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More