”kokosnötsskålar”
glutenfria rödbetsfrallor

Testade att göra mina glutenfria frallor med rödbetor istället för morot/zucchini. Och de fick ett välduígt bra betyg! Dessa frallor är allra godast när de är rykande färska.

Förvara dem i kylskåp och lägg in i ugnen en stund innan servering.

 

glutenfria rödbetsfrallor

 

Glutenfria rödbetsfrallor

(Ungefär 6 st)

2 dl finrivna rödbetor
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

+ uppvispat ägg till pensling
+ frön att toppa med

 

glutenfria rödbetsfrallor

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200° C och blanda ihop de torra ingredienserna.
– Skala rödbetorna och riv på det fina sidan av rivjärnet.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med rödbetorna.
– Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 10 minuter.
– Rulla 6 bullar och lägg på bakplåtspapper.
– Pensla med ägg, toppa med frön. (Jag använde svarta sesamfrön)
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Fler varianter på detta recept:

Glutenfria zucchinifrallor
Glutenfria morotsfrallor

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*