Ibland kan man sakna det där enkla med att ta en macka till frukost. Inte för att det är speciellt gott eller nyttigt, utan för att det är så smidigt och snabbt. Lösningen: Baka fröknäcken!
Visst, det tar lite tid, men om du har varmluftsugn kan du göra flera plåtar samtidigt och då har du fröknäcken för hela veckan. Minst!
Jag har gjort flera olika recept på fröknäcken (du hittar dem genom att söka på sidan, högst upp i högra hörnet) men dessa glutenfria sesamknäcken ligger högst i topp just nu!
Glutenfria sesamknäcken
(1 plåt)
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl mandelmjöl
1 dl chiafrön (vita i detta recept, men svarta funkar lika bra)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
0,5 dl olja (t.ex. kokos eller raps t.ex.)
2 dl kokhett vatten
Gör så här:
– Sätt ugnen på 150 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna, rör i olja och slå på hett vatten.
– Blanda ihop degen och tryck ut tunt på bakplåtspapper. Jag brukar trycka ut degen mellan två bakplåtspapper.
– Grädda i ca 50 minuter.
– Skär/dela knäcket och lägg på galler i eftervärme i ca 15-30 minuter.
Glutenfritt bröd, fröknäcken och matmuffins – fler recept:
Glutenfria korvbröd (mjölkfria)
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook eller Instagram
1 Kommentar
[…] på frö- och nötbröd, på sesamknäcke eller som dip till grönsaker – så […]