Har du testat ugnsrostad brysselkål? För visst är brysselkål ett måste på julbordet? Jag älskar brysselkål i alla dess former och när man ugnsrostar den blir den extra god. Speciellt med flingsalt, svartpeppar och smör.

Den beska smaken man ofta upplever när den är kokt tycker jag försvinner och ytan blir krispig och god!  Vill man ha brysselkålen mjukare, dela dem i halvor innan du rostar dem.

 

Ugnsrostad brysselkål
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av den nedersta delan på stammen och ta bort de yttersta bladen.
  3. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och blanda så brysselkålen täcks av oljan.
  4. Rosta i ugnen ungefär 15 minuter. (Lite längre tid om du vill ha dem riktigt mjuka.)
  5. Häll upp på fat, klicka på smör och toppa med flingsalt och svartpeppar.

 

ugnsrostad brysselkål

Här hittar du alla mina julrecept

 

FÖLJ MIG HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

  1. Brysselkål är ju sååå gott! Synd att det tog 40 år för mig att upptäcka det bara :-D

Skriv en kommentar

Close