Ekologiska-natpasar
ugnsrostad brysselkål

Har du testat ugnsrostad brysselkål? För visst är brysselkål ett måste på julbordet? Jag älskar brysselkål i alla dess former och när man ugnsrostar den blir den extra god. Speciellt med flingsalt, svartpeppar och smör.

Den beska smaken man ofta upplever när den är kokt tycker jag försvinner och ytan blir krispig och god!  Vill man ha brysselkålen mjukare, dela dem i halvor innan du rostar dem.

 

Ugnsrostad brysselkål

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av den nedersta delan på stammen och ta bort de yttersta bladen.
  3. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och blanda så brysselkålen täcks av oljan.
  4. Rosta i ugnen ungefär 15 minuter. (Lite längre tid om du vill ha dem riktigt mjuka.)
  5. Häll upp på fat, klicka på smör och toppa med flingsalt och svartpeppar.

 

ugnsrostad brysselkål

Alla mina julrecept hittar du här

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

3 kommentarer

  1. Riktigt gott med ugnsbakad brysselkål! Jag saltade i punkt 3. Glömde smöret på slutet. Familjen åt med förtjusning. Det är svårt med kokningen… de blir lätt beska. Jag kommer att övergå och ugnsbakad variant i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*