Ekologiska-natpasar
flygande jacob paleo

Hemma hos oss har Flygande Jacob alltid varit ett säkert kort. Alla älskar det! Och den blir minst lika bra utan grädde. Jag gör ofta en snabbvariant med färdiggrillad kyckling, med kycklinglårfiléer eller vanlig kycklingfilé funkar också. Blir perfekta matlådor (om man inte har en extremt hungrig familj vill säga… )

 

Flygande Jacob med kokosgrädde

(ca 4 pers)
Ca 500 gram kyckling (grillad, lårfilé eller bröstfilé)
3 msk tomatpuré
1 msk curry
1 förpackning kokosgrädde
1-2 bananer
1 förpackning tärnat bacon
Jordnötter eller salta cashewnötter

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225° C. Skär kycklingen i bitar och stek tills den får lite färg. (Den behöver inte bli helt genomstekt.) Mot slutet, rör i tomatpuré och curry och salta och peppra. Var försiktig med saltet då både bacon och nötter är salta.
2. Slå på kokosgrädden och rör ihop allt. Jag använder en panna jag kan ställa in i ugnen. Har man stekpanna etc som man kan ha i ugnen slå i allt i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter.
3. Lägg på skivade bananer och ställ tillbaks in i ugnen tills bananerna fått lite färg och blivit mjuka, ca 5-10 minuter.
4. Stek baconet knaperstekt.

Servera med bacon och nötter.

 

Förslag på tillbehör: Quinoa, rött ris, stekt blomkål eller en matig sallad.

 

 

recept glutenfritt paleo naturligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*