Ekologiska-natpasar
smoothie bowl björnbär

Björnbär är en favorit på sommaren. Speciellt i en smoothie bowl!

När vi var nere i Båstad hade björnbären mognat och fanns i massor! Plockar människor inte bär längre? Dessa växte när bostadsområden med massa folk i rörelse. Konstigt. Men bra för oss. Några (läs: massor) av rivsår senare hade vi plockat en stor skål som räckte flera dagar. I barnens yoghurt, Otis gröt och i en smoothie bowl.

Björnbär är ett av våra svenska superbär, fyllt med fibrer, C-vitamin, folsyra och vitamin K som underlättar upptaget av kalcium.

 

Smoothie bowls är ett perfekt frukostalternativ när man tröttnat på ägg och glutenfritt knäcke. Går att variera i oändlighet och ett bra sätt att få i barnen massa nyttigt. Testa en grön bowl med spirulina, en smoothie bowl med mango, bipollen och rödbeta eller min favorit: avokado & mango.

 

Smoothie bowl med björnbär

(1-2 skålar)
1 fryst banan
1 1/2 dl björnbär
1 tsk chiafrön
1 krm vaniljpulver

Stavmixa eller kör i blender.
Toppa med nötter och björnbär.

 

smoothie bowl björnbär

Kokosnötskålarna finns i webbshoppen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*