glutenfritt kokosbröd

Rosta detta bröd och mosa en avokado och blanda med lite citronsaft, salt och peppar. Bred på avokadoröran på det nyrostade brödet och toppa med solmogna tomater och koriander!

Kokosbröd
50 gram smält smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
(Pumpakärnor/sesamfrön/linfrön)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt utom pumpakärnor och frön. Bred ut i formen och strö över pumpakärnor och frön. Grädda i ca 25 min.

 

Om det blir något bröd över, skiva det och frys in. Sen är det bara att ta fram och slänga i rosten.

Total
8
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

9 kommentarer

  1. Har du prøvet at røre brødet sammen om aftenen og så bage det næste morgen ? Får nemlig gæster og tænkte om det kan lade sig gøre.

      1. Det tror jeg ikke vil virke. Når man bruger bagepulver, skal man bage det med det samme, da bagepulver starter hæveprocessen med det samme, det er blandet sammen.

  2. Lige et par spørgsmål til. Har du prøvet at dele portionen i 2 og fx forme 2 flutes eller flere boller ? Ved du hvor lang bagetiden er der ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close