”kokosnötsskålar”

Jordgubbspaj Paleo

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosolja
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Gör så här: Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererad kokosolja och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
20 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Gör så här: Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosolja och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

 

Enjoy!

Total
1
Shares

8 kommentarer

  1. Så gott det ser ut!
    Den verkar lätt att göra.
    Vad är det för kokosgrädde?
    Jag har aldrig hittat någon som går att vispa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close