fruits and friends borås

2 flugor i 1 smäll.

av Cecilia Folkesson

Nu när lillen har kommit hämtas barnen på förskolan redan klockan 12. Dom har ätit lunch men jag är alltid superhungrig. Nu när vi bor på landet blir det alltid stress med min lunch och mellanmål till barnen. Då är juicebar perfekt! Jag får sallad och barnen får välja och vraka bland olika frukter och kombinera sin egen smoothie. Bra sätt att lura i barnen kokosolja, spenat och avokado också.

Och ju smalare sugrör till barnen, desto mer tid får jag med min sallad i lugn och ro…

 

IMG_4382.JPG
Sallad med tonfiskröra, hummus, avokado och rödbetor.

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Emiliarr 18 november, 2014 - 21:06

Grönsaker är just nu det jag längtar mest efter, och äter till varje måltid. Jämfört med annat som man kan ha craving efter, tycker jag mig alltid bli pigg och glad efter en tallrik med grönsaker. Det slår det mesta.

Grattis till att vara en av de bästa hälsobloggarna!

Svara
maria hernborg 18 november, 2014 - 22:39

…och DÄR blev jag vrålhungrig nästan mitt i natten…:) sov gott!

Svara
Anna 19 november, 2014 - 07:38

Hehe, gillar sugrörstricket! 🙂

Svara
Maria 2 juni, 2015 - 09:38

Hej Cecilia
Mitt mål är att leva mer åt paleohållet, i alla fall undvika gluten, socker och minska mjölkprodukter. Jag har nu en son på ett år och jag funderar mycket på hur jag ska hantera det här med mat med honom när han börjar föskola och sen skola. Skulle du kunna skriva ett inlägg om det? Det vore intressant att veta hur andra lchf/paleointresserade gör med sina barn. På vårt förstaval till förskola vet jag att de bakar rätt mycket. Antagligen inte bullar och kakor utan bröd men det är ju något som vi paleoiter anser är dålig mat. Även om man kan få till så att förskolan accepterar ens kostval för barnet så kommer ju barnet vilja äta det som andra äter. Har man uttalad celiaki och/eller allergier så är det ju inget snack om saken, men när man “bara” gör ett val blir det lite knivigare på något sätt. Men samtidigt tror jag ju verkligen på det här med paleo och han är ännu så ung och frisk. Känns inte bra att andra ska bestämma vad vad han ska äta. Hur gör du? Nåja, man kanske lägga krutet på hur man lever hemma för att skapa en bra grund och hoppas att den skit andra stoppar i honom inte har sån stor inverkan.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More