10 grymma saker just nu!

av Cecilia Folkesson

Tyvärr är inte de positiva inläggen som får mest klick. Och inte heller de nyttigaste recepten…

När jag tittar igenom statistiken över de mest klickade inläggen är det alltid de där något gått dåligt, man har legat på sjukhus eller klantat till sig som ligger i topp. Tillsammans med efterrätter 😉

Men eftersom jag ofta får höra att jag är negativ (kan hålla med om det till viss del) så kommer 10 saker jag gillar och är extra glad över just nu!

 

1. Datornväskan

Jag är fortfarande såååå tacksam över att min väska hittades på Landvetter. Man kan ju inte annat än tänka på katastrofen det inneburit om mina datorer, kameror och alla minneskort flyttat hem till någon annan…

 

2. Ägg

När jag var gravid med Otis försökte jag fortsätta med den bra vanan att äta ägg till frukost. Det resulterade tyvärr i att jag inte kunde äta kokta ägg på väldigt länge. Bara åsynen av kokta ägg fick mig att må illa. MEN NU kan jag änltigen äta denna grymma frukost igen. Så skönt!

 

3. Kontor!

Under förra året satt jag hemma och jobbade. Det funkade kanon i början, men mot slutet var det väldigt oproduktivt. Så nu har jag tagit tag i det och skaffat en kontorsplats. Nu slipper jag sitta i raggsockar och prata med mig själv hela dagarna!

 

4. Vegetariska veckor

Som jag skrev i mina mål för 2018 ska det bli mer vegetariskt och mer grönsaker över lag hemma hos oss. Och det har faktiskt börjat ganska bra! Visst, barnen surar lite men det kommer förhoppningsvis gå över.

 

5. Musik

Poddar har blivit något jag fyller mina dagar med och jag har inte ens tänkt på att jag aldrig lyssnar på musik längre. Tills min mobil började spela en av mina låtlistor av misstag. Då insåg jag hur mycket jag saknat musik. Håren reste sig och höll sig så tills just den låten var över. Sjukt hur musik kan påverka en så mycket. (Detta var låten för den som är nyfiken 🙂

 

6. YouTube

Äntligen är YouTube-kanalen på gång! Ungefär 1 gång i veckan under det senaste året har jag lovat mig själv att ta tag i det rörliga materialet. Men det kommer alltid något emellan. Mars är månaden det händer, så håll utkik!

 

7. Bali

Sjukdomsresan över jul påverkade inte kommande resor (som jag starkt uttryckte att det skulle göra när vi låg sjuka i ösregnet). Förhoppningsvis blir det några härliga friska veckor i solen i sommar!

 

8. Webbshoppen

Kokosnötsskålarna är äntligen tillbaks i lager och jag håller på att ta fram nya produkter vilket är väldigt kul! Här finns min webbshop

 

9. Juicedax

Juicedetox is back! Körde 10 dagar juice förra året och tyckte det var helt fantastiskt! Jag är medveten om att det råder delade meningar om detta, men för mig var det kanon. Man började med några formulär gällande sin hälsa och fick sen individuellt framtagna juicer. Då var det inga fruktjuicer utan massa grönsaker med lite inslag av frukt. Mitt sockersug försvann och att vara utan kaffe så länge var inte alls så jobbigt som jag trott. Om någon vecka är det dags igen. Och jag är lika exalterad som sist:

 

 

10. Kommentarer och meddelanden!

Sist med absolut inte minst: Alla fina kommentarer och meddelande från er! Blir så glad när ni kommenterar, taggar mig i era bilder på Instagram. Jag försöker svara på det mesta, även om jag missar ibland.

 

 

Och till er som gillar när det går dåligt:

Mosade möss

Under tiden vi var på Bali hade mössen haft fest i vårt hus. Så klantigt av mig att inte ha bra lådor och burkar till all mat. Men mössen var desto nöjdare! Nu har vi musjakt på heltid hemma och i natt vaknade jag av två smällar i fällorna.

 

Otis uppförande…

Otis svär fortfarande som en borstbindare. Han är som en svamp när det kommer till ord man absolut inte ska använda. Och speciellt inte när man är tre. Vi har försökt med allt från att ignorera, till att skälla och förklara. Det har gått sådär…

 

Har ni några tips? Hur får man detta beteende att försvinna (och aldrig någonsin återkomma)?

 

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Eva 22 januari, 2018 - 22:16

Vad är det för typ av juice detox? Är det någon som talar om vad förjuice du ska göra? Låter spännande!

Svara
Elin 23 januari, 2018 - 08:55

Vad kostar det att göra en sån juicedetox? Skulle såklart kunna läsa sig till och göra en billigare variant och juicea hemma, men då blir det nog aldrig av haha!

Svara
Anna 23 januari, 2018 - 12:24

Vi har börjat med ett belöningssystem. Man bygger en figur av små trianglar man får som poäng. Funkar bra på ett barn dåligt på det andra. Full figur leder till ngt kul. Tex då en svordomsfri eftermiddag ger poäng. Komma lika heter det. Magneterna är av rätt kass kvalitet dock.

Svara
Jonna 4 februari, 2018 - 15:42

Vilken härlig bild på Otis! Kunde inte låta bli att skratta även om jag såklart förstår att det är jobbigt för er. Jag är övertygad om att det kommer att gå över tids nog. Precis som med mat så är ju språket något som vi föräldrar inte kan styra över. Vi kan välja vilken mat vi serverar men inte tvinga barnen att äta vi kan berätta för barnen hur vi vill att de ska prata och föregå med gott exempel men till sist är det ändå barnet som väljer vilka ord som kommer ut. Jag skulle fundera på vad det kan vara för bakomliggande behov bakom beteendet och sedan fundera på hur jag kan ändra vardagen så att dette behov tillfredställs. Troligtvis är det inte ett behov av att svära som Otis har utan något annat underliggande behov. Ett exempel kan vara behov av att ha mer självbestämmande/ kontroll. Språket är ett utmärkt medel att utöva mer självbestämmande eftersom det som sagt är något som ingen annan egentligen kan kontrollera. Om behov av mer självbestämmande är fallet skulle jag nog försöka föra in mer känsla av självbestämmande i vardagen. Att låta barnet fatta beslut och bestämma i det lilla. Inom vissa ramar och när det är möjligt! “Vad ska vi äta till kycklingen idag broccolimos eller blomkålsmos? du får bestämma!” “Ska vi ta den eller den vägen?” ” Vill du bada på morgonen eller kvällen?” O.s.v. Man brukar kunna hitta en del där barnen kan vara med och bestämma utan att det blir allt för omständligt.
Eller det kanske helt enkelt bara är väldigt spännande och roligt den uppmärksamhet och med de reaktioner och som blir när han svär då kanske en likgiltig reaktion där man helt enkelt bara fortsätter konversationen som om svordommen aldrig yttrats kan vara lämpligt. Behov av odelad uppmärksamhet att svära är ju ett utmärkt sätt att få odelad uppmärksamhet på eller hur? ; ) Detta är bara några förslag vilket underliggande behov just Otis har vet ni som föräldrar bäst! Angående blogginläggen där något negativt hänt så tycker jag att det kan vara uppfriskande att läsa om sånt för det är mänskligt och man kan känna igen sig och relatera till det. Att få ta del av en hel människa både dess lyckande och misslyckande. Vi lever i ett samhälle där vi matas med perfektionism och många visar bara upp det lyckade och perfekta. Jag tror att det finns ett behov av att läsa mer mänskliga inlägg där allt inte bara är perfekt.

Svara
Cecilia Folkesson 5 februari, 2018 - 08:34

Haha, visst är den 😉
Du har så rätt i det du skriver! Och tack för tipset att låta Otis få bestämma lite mer. Eller i alla fall välja mellan två alternativ. Ska testa det 🙂
Ha en fin vecka och tack för tipsen!!

Kram,
Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More