Vilka väljer du?

av Cecilia Folkesson

Jag brukar välja tetra-förpackningar framför konservburkar på grund av Bisfenol A. Anledningen till att man har plastfilmen på insidan av konservburkarna är att inte tungmetaller ska kunna läcka ut i maten och att burkarna inte ska rosta.

Men ibland är valet inte lika lätt. Som med dessa förpackningar Kidneybönor till exempel. Jag skippar gärna E-nummer, så jag väljer de ekologiska bönorna från Saltå Kvarn. Men kommer dessa verkligen från Saltå kvarn? Nej, inte ens från Sverige, utan från Italien. Inget illa om Italien, men om man använder en kvarn eller område som namn, tror man ju att produkten kommer där ifrån.

20140712-081240-29560770.jpg

 

Ungefär som med Höna Gröna.
Läs tidigare inlägg om Höna Gröna här.

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

sagajo 12 juli, 2014 - 21:16

Jag skulle välja saltå, tro jag.

Svara
Anna 13 juli, 2014 - 12:53

Jag köper Zetas ekologiska bönor i Tetra. Italienskt ursprung men inte lika konstigt kanske som med Saltå Kvarts bönor 🙂 . Men jag hade valt Salt framför Icas egna.

Svara
Cecilia Folkesson 13 juli, 2014 - 20:58

Tack för tipset! Får bli Zeta i fortsättningen 🙂

// Cecilia

Svara
Anna 13 juli, 2014 - 12:55

Men jösses. Auto correct alltså.. Ville skriva “tetra” med liten bokstav och “Saltå” på slutet. Inte salt.. 🙂

Svara
Sussie 13 juli, 2014 - 14:13

Vad svårt det är med alla dessa E-nummer men vad jag kan förstå så är E300 detsamma som Askorbinsyra, c-vitamin och ofarligt då det ej lagras i kroppen. Båda bönorna är fraktade från Italien men de ena är odlade ekologiskt. Å andra sidan förvaras de i en konservförpackning precis som du skriver..så vad är bäst tro? Vad ska man välja..tetran eller ekologiskt i konserv? Jag tycker det är svårt. Tack för många bra inlägg på din blogg. Kul läsning!

Svara
Ida 13 juli, 2014 - 20:08

Mä! Vad trött jag blir, men visst skulle jag välja Saltå jag också. Vad gör du för spännande med bönorna? Trodde inte du åt bönor 😉 Jag har också snöat in på grönsaker sista tiden, grillade aubergin igår och gröpte ur köttet, mixade det tillsammans med vitlök,olja, citronsaft och salt! Gott tillbehör!

Svara
Cecilia Folkesson 13 juli, 2014 - 20:56

Hej!
Brukar inte äta bönor, men de senaste veckorna har jag inte kunnat äta kött, och då har det blivit lite bönor istället. Kan inte bara äta ägg hela tiden 😉
Auberginröran ska jag absolut testa. Tack för tipset 🙂

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More