Vem styr mina steg?

av Cecilia Folkesson

Nu sitter jag på tåget upp till Stockholm. Men en kopp kaffe. Bare en kopp kaffe och en flaska vatten. Men jag kunde haft betydligt mer rese-provians än det.

Det började på Pressbyrån. Jag går alltid in på Pressbyrån innan jag ska åka tåg. Tidning, dricka och nötter.

Idag bestämmde mig för att skippa tidningen. Behövde jobba på vägen upp. Och jag hade precis ätit, så nötter fanns inget behov av för en 3,5 timmes tågresa. Med vattenflaskan i handen gick jag mot kassan. Jag stannade till vid nöthyllan. Tog en påse. Men va f**n, jag skulle ju inte ha nötter. Hängde tillbaks den och betalade.

När jag bytt tåg insåg jag snart att jag var kaffesugen. Mot bistrovagnen. Tog en kaffe och stäckte fram kortet.
-”En kaffe och en choklad” sa kvinnan i kassan.

NEJ, men va f**n! Jag hade tagit en liten bit 70% choklad av bara farten. Bad om ursäkt(?!) och la tillbaks även denna.

Varuplacering? Inövat beteende? Dålig karaktär? Jag vet inte, men något är det.

Går ni förbi dessa hyllor oberörda?

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Annica 22 maj, 2013 - 18:26

Haha…du är inte ensam. Stolt över dig som skippade båda alternatiben 🙂

Svara
Linnéa i Colorado 22 maj, 2013 - 19:21

HA! Jag skulle handla kryddor till en vän.. kom hem med:
Två påsar chips, en liter cola och 5 choklad bitar!! Och jag är ju på Whole30 och äter ju det inte ens. Äter det inte ens när jag INTE äter Whole30?!?!

Svara
Bernard 22 maj, 2013 - 20:48

Som Bitten skulle ha sagt “Impared brain chemistry and muscle memory”. Hursomhelst starkt bra jobbat !!!

Svara
Hovdamen 22 maj, 2013 - 22:55

Jag har precis upptäckt att de har nötter på jobbet, inte bra. Nu blir det allt fler ofta nötter till fikat….bäst att stanna på rummet!

Svara
Elin 23 maj, 2013 - 11:29

Tja.. Allt är ju uppbyggt på att vi ska köpa mer. Godis i slutet av affären när blodsockret skriker, mejeri längst bort så att vi verkligen går igenom hela affären osv. Men det är läskigt det där!

FÖRRESTEN!! Måste tacka för dig och din blogg! Du är en super inspiration och jag tycker verkligen du är så himla cool! Tack vare dig har jag också vågat pröva på crossfit, vilket väldigt roligt och definitivt något jag kommer fortsätta med 😀

Svara
Effie 23 maj, 2013 - 13:12

Jag brukar tänka mig mitt tugga-tugga-monster som en liten grön bevingad orm som sitter på min axel och viskar förföriskt om mörk choklad, nötter, naturgodis… 🙂 Det är i alla fall inte jag som plockar åt mig de där sakerna jag inte vill ha.
Ja, jag vet att det låter flummigt – men för mig har det underlättat att skilja mellan vad jag verkligen vill, och vad som bara är gammal vana, stress, tröst och vad det nu kan finnas för skäl att handla onyttigt. På senare tid går det lättare att motstå viskningarna.

Svara
Kikki Sandström Inspiratör o Coach 25 maj, 2013 - 15:44

Det är säkert alla de där skälen du nämner. Det gäller att vara ståndaktig!
// kikkisandstrom.se

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More