Varm linssallad – lika god som tillbehör som en hel rätt!
Denna linssallad gör jag på belugalinser och rostade grönsaker. Perfekt att ha till veckans matlådor!
Du behöver inte följa detta recept till punk och pricka utan du kan byta ut grönsakerna mot de du gillar eller redan har hemma. Mängden av de olika ingredienserna anpassar du till vad du gillar och om du ska ha det till en rätt eller som tillbehör.
Video: Gör Varm linsallad med belugalinser
Varm linssallad
- Belugalinser
- Ugnsrostade grönsaker – t.ex. sötpotatis, broccolistam, paprika och rödlök
- Fetaost
- Hackade oliver
- Olivolja
- Citron
- Salt & svartpeppar
- Mynta (eller annan ört)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
- Koka belugalinserna efter anvisning.
- Skär upp rotfrukter i små kuber, rödlöken i klyftor.
- Lägg grönsakerna på en plåt och ringa över olja. Salta och peppra. In i ugnen i ca 20 minuter.
- Lägg upp varma linser och grönsaker i en stor skål.
- Toppa med hackade oliver och smulad fetaost. Pressa över citron efter smak och ev. lite mer olja.
Fler recept på varma sallader
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: