glutenfria frallor budgetveckor

Våra budgetveckor – Så går det!

av Cecilia Folkesson

Här kommer lite uppdatering från våra budgetveckor!

Det blev en hel del kommentarer runt förra inlägget, dels på facebook men även via mail och Instagram Stories. Både positivt och negativt.

Vi har fortsatt med vårt budget-upplägg hela veckan och barnen börjar fatta grejen. Det inser att det är smartare att äta de äpplen man får gratis från grannarna som har träden fulla, än att köpa äpplen i affären, de bidrar med sina sparpengar till sparkassan och de har redan börjar tänka på hur mycket lördagsgodis de verkligen behöver ha på lördag. Väldigt bra!!

Jag fick en del kommentarer om att barn ska få va barn och inte behöva tänka på ekonomi. Men jag håller inte med om det. Inte i vårt fall i alla fall. Våra barn har absolut inget att behöva vara oroliga för (vilket många barn i Sverige faktiskt har) utan det handlar om att lära sig värdet av pengar. Och också att deras livssituation är väldigt bra om man jämför med många andra.

Nog om det.

 

Glutenfria frallor!

En av veckans kvällsmat blev frallor. En glutenfri brödmix som vi hittade längst in i skafferiet. Barnen var med och hjälpte till att baka, vilket gjorde middagen extra kul. Trots budgetvecka. Sen kan man väl diskutera om frallor är en bra middag, men nån gång då och då tycker jag det är helt ok!

 

glutenfria frallor budgetveckorBarnen gillar att hjälpa till och baka och välja sina egna smakkombinationer och toppings. Denna gång blev det lite kardemumma i degen och solrosfrön som topping.

 

glutenfria frallor budgetveckorDenna påse räckte till två omgångar frallor. Jag hade även i nån tsk bakpulver och lite äppelcidervinäger.

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Alexandra 15 september, 2017 - 21:56

Jag tycker att det är en jättebra idé att lära barn om pengars värde.
När jag flyttade utomlands hade jag aldrig bott någon annanstans än hos mina föräldrar och min far ville absolut inte att jag skulle betala hemma även om min mamma ville eftersom hon trodde benhårt på att det skulle lära mig att hantera pengar bättre. Det var svårt i början, med alla nya saker och jag kunde ju bara lita på mig själv. Jag fick liksom inte saker att gå ihop och det tog ett bra tag innan jag fixade det.

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2017 - 09:52

Hej,
Håller med! så viktigt!
Man lär sig så mycket på att ta mer ansvar. Även när man är liten 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Klara 16 september, 2017 - 08:25

Det är ju en stor skillnad på att barn kan behöva oroa sig för pengar och att hjälpa barn att förstå vad pengar är, hur man får dem, deras värde osv. Speciellt när vi lever i ett samhälle där det oftast blir “köpa nytt” oavsett och det är mat, en liten sak eller en dur mobiltelefon eller liknande. Att barn oroa sig vill man självklart undvika. Men att lära barn, utifrån deras ålder, är väl självklart?

Bor i stad som haft bevattningsförbud sen i april och därmed har sonen på fyra år fått lära sig en hel del om var vatten kommer ifrån, vad man behöver det till och varför det är brist samt hur man kan spara vatten.

Svara
Cecilia Folkesson 18 september, 2017 - 09:54

Absolut självklart tycker jag också!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More